Črna kronika

Tovornjak zgrmel v reko

Patina, 03. 08. 2008 09.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
5

V Indiji je tovornjak zapeljal z mostu in padel v reko. Pri tem je umrlo najmanj 32 ljudi.

V Indiji so zaradi slabih cest in preobremenjenih vozil nesreče pogoste. (Simbolična slika)
V Indiji so zaradi slabih cest in preobremenjenih vozil nesreče pogoste. (Simbolična slika) FOTO: Reuters

V Indiji so blizu mesta Patina na tovornjaku potovali delavci, ki so se z dela vračali v svoje vasi. Tovornjak je na mostu skrenil s poti in zapeljal v reko.

Potapljači so iz reke potegnili 32 trupel, a predvidevajo, da še niso našli vseh. Veliko potnikov je umrlo, ker so se na njih prevernile težke vreče žitnih zrn. Ostale žrtve so se utopile.

Po podatkih ameriške tiskovne agencije AP pa naj bi v nesreči takoj umrlo 35 ljudi, pet jih je umrlo v bolnišnici, še pet se bori za življenje. Na tovornjaku naj bi se sicer drenjalo preko 80 ljudi.

Hude prometne nesreče z več mrtvimi so v Indiji pogoste, saj so ceste slabe in vozila preobremenjena, prav tako pa veliko nesreč zakrivijo tudi slabi vozniki.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
04. 08. 2008 11.26
Jack.the.ripper"Skratka 'nepripravljeni' na dogodek, rezultat pač takšen. Hja zakaj bi se pa pripravljali, saj te nesreče ni nihče pričakoval??" To ni opravičilo, med pričakovanjem in predvidevanjem je velika razlika. Človek se je že izkazal, in se vedno znova, kot zelo neinteligenten pri predvidevanju posledic.
Lope
04. 08. 2008 10.55
hej gojcic, si pa res rojen pod srečno zvezdo, če se ti še nikdar ni nič zgodilo, ali pa ti je le morda že nekoč padel kakšen cigl na glavo in ti malo spremenil smer vrtenja zobnikov v tvoji glavi. Mene namreč na prvem mestu bolj skrbijo otroci in žene ponesrečenih delavcev. Kdo bo odslej skrbel za njih v tej revni državi?! Verjetno bodo morali polno delati odslej otroci in matere sami, da se bodo lahko do na pol sitega nahranili.
mihec.zupopihec@email.si
03. 08. 2008 23.57
daj gojnič odstrani se svojimi glupimi izjavami.. daj mi povej zakaj nisi preiskovalni sodnik če si vedno tako pameten in pikolovski!!!??? zakaj??? odgovor: zato ker si bedak!!!!!!
jack.the.ripper
03. 08. 2008 13.41
Skratka 'nepripravljeni' na dogodek, rezultat pač takšen. Hja zakaj bi se pa pripravljali, saj te nesreče ni nihče pričakoval??
Ramzess
03. 08. 2008 13.34
"Tovornjak je na mostu skrenil s poti in zapeljal v reko." Čuden most, koliko poti pa ima, tovornjak kar tako skrenil že ni. "Potapljači so iz reke potegnili 32 trupel, a predvidevajo, da še niso našli vseh. Veliko potnikov je umrlo, ker so se na njih prevernile težke vreče žitnih zrn. Ostale žrtve so se utopile." Čudna nesreča, in kakšne vreče so to bile, naše vrste žaklji že ne, plitva reka, in veliko neplavalcev. Skratka 'nepripravljeni' na dogodek, rezultat pač takšen.