Črna kronika

Surfal po jezeru Vogršček, iz neznanega razloga padel v vodo in utonil

Nova Gorica, 12. 07. 2021 09.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Maja Račič
Komentarji
0

Tragična nedelja na jezeru Vogršček: 68-letnik se je malo po 17. uri usedel na desko za surfanje in z njo v sedečem položaju veslal proti sredini jezera. Približno pol ure kasneje so bili reševalci in policisti obveščeni, da se tam utaplja moški. Čeprav je reševalna akcija stekla takoj, so 68-letnika našli na dnu jezera malo pred pol deseto uro zvečer. Zdravnica je na kraju žal lahko le potrdila njegovo smrt.

Jezero Vogršček
Jezero Vogršček FOTO: POP TV

Kot nam je sporočil Dean Božnik s Policijske uprave (PU) Nova Gorica, so bili v nedeljo ob 17.41 obveščeni, da se v akumulacijskem jezeru Vogršček utaplja moški. "Po sedaj zbranih podatkih se je 68-letni moški nekaj po 17. uri usedel na desko za surfanje in z njo v sedečem položaju veslal proti sredini omenjenega akumulacijskega jezera. Po približno pol ure je omenjeni moški iz neznanega vzroka padel z deske v jezero," je sporočil Božnik.

Poleg policistov so bili s strani pristojne službe takoj po prejetju klica na pomoč na omenjeni kraj napoteni poklicni gasilci, potapljači JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. Pri iskanju moškega na tistem delu akumulacijskega jezera, kjer so ga očividci nazadnje videli, pa so se jim pridružili tudi štirje potapljači Društva za podvodne dejavnosti (DPD) Soča. Potapljači so območje in dno akumulacijskega jezera pregledovali tudi s pomočjo čolna in sonarja.

"Ob 21.22 zvečer so omenjeno osebo potapljači našli približno sto metrov od obale in jo izvlekli iz vode. Zdravnica NMP ZD Nova Gorica je na kraju potrdila smrt pokojnega in odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, kjer bodo ugotovili natančen vzrok smrti. Prav tako je bila na kraju s strani svojcev potrjena njegova identiteta," nam je povedal Božnik.

Glede na vse ugotovljene okoliščine tragičnega dogodka so policisti PP Nova Gorica tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z dogodkom s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še sporočili s tamkajšnje policijske uprave.

Koronavirus pasica nova