Črna kronika

Storilec še neznan

Nova Gorica, 12. 12. 2006 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti še vedno niso odkrili krivca za krajo maturitetnih pol na Gimnaziji Jurija Vege junija letos.

Pri nemščini je komisija izpitno polo zamenjala z rezervno, pri psihologiji pa so problematično tretjo izpitno polo vseeno ocenili
Pri nemščini je komisija izpitno polo zamenjala z rezervno, pri psihologiji pa so problematično tretjo izpitno polo vseeno ocenili FOTO: POP TV

Zaradi storitve kaznivega dejanja izdaje uradne tajnosti so na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici konec novembra podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, a s preiskavo nadaljujejo, je povedala vodja novogoriškega okrožnega tožilstva Branka Oven. Ob novih dejstvih bo tudi tožilstvo lahko sodišču predlagalo izvedbo posameznih preiskovalnih dejanj za identifikacijo storilca, je dodala.

Kot je znano, sta med junijskem roku mature v javnost prišli fotokopiji maturitetnih pol za nemščino in psihologijo, na katerih je bil odtisnjen žig knjižnice idrijske gimnazije. V Državnem izpitnem centru so takrat so potrdili, da gre za prave izpitne pole, do katerih ima dostop le nekaj ljudi.

Ravnatelj idrijske gimnazije Borut Hvalec je ves čas trdil, da v šoli niso kršili pravil o varovanju izpitne tajnosti, saj so ovojnice s polami ustrezno shranili v posebnem prostoru in kovinski omari. Tudi državna komisija za splošno maturo je ugotovila, da pri predčasnem razkritju maturitetnih pol v javnosti ni šlo za napako v sistemu, ampak za naklepno kaznivo dejanje.

Dijakom tako ni bilo treba ponavljati izpitov ali delov. Pri nemščini, kjer je prišlo do predhodne kraje in razkritja druge izpitne pole, je komisija izpitno polo zamenjali z rezervno, pri psihologiji pa so problematično tretjo izpitno polo vseeno ocenili.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.