Črna kronika

Stari starši ugrabili vnukinjo

Dunaj, 12. 10. 2008 12.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

39-letna Brita je v času študija pustila hčerko pri svojih starših. Ko se je vrnila domov je bila šokirana, starši so se preselili in odpeljali vnukinjo s seboj.

Policija je kar 13 let iskala malo Karen.
Policija je kar 13 let iskala malo Karen. FOTO: Reuters

Iz Nemčije prihaja pretresljiva zgodba. 39-letna Brita je kar trinajst let iskala svojo hčerko Karen. Punčko je v času študija na Dunaju pustila pri svojih starših v kraju Leverkusen v Nemčiji. Po končanem študiju in poroki, se je vrnila v domači kraj in doživela šok. Starša sta se odselila in s seboj vzela hčerkico Karen.

Od tistega dne se je začela Britina nočna mora, kar 13 let so policija in privatni detektivi tavali v temi, za deklico in starši se je namreč izgubila vsaka sled. Letos julija pa je Brita končno dobila dobro novico, Karen so izsledili v Veliki Britaniji pod lažnim imenom. A kljub neznanemu veselju jo je čakalo tudi razočaranje. Karen svoje stare starše kliče kar mama in oče, za biološko mamo pa sploh ne želi slišati. Pravi, da je srečna in da ne potrebuje sprememb v svojem življenju. Brit vseeno upa, da si bo Karen nekoč premislila in da bodo zaživeli kot prava družina.

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hopelorelay
14. 10. 2008 13.12
Če je otroka pustila staršem in je takrat ni skrbelo, kako bo otrok živel brez nje, ne vem zakaj bi moralo sedaj otroka skrbeti, kako bo ona preživela brez njega!!!
Ramzess
14. 10. 2008 10.15
Res vidim razloga, nad čem je ta \'mati\' šokirana, razen da je šokirana lahko nad lastnim vedenjem, saj vsi vemo, da študij ne traja nekaj mesecev, pač pa nekaj let, in še poroka, s stališča otroka, z neznancem (vsekakor ne more biti otrokov pravi oče), kot matere do otroka. Kar se mene tiče, je otroka zapistila, pustila pri svojih starših, kje je otrokov pravi oče, kar za nekaj let, se z nekom poroči in se nato vrne in zahteva otroka nazaj, kje smo že to videli. Tako vendar ne gre, socialno skrbstvo taki materi otroka, ne bo vrnilo. Prav je, da Karen stoji za svojimi pravicami, in če si bo kdaj premislila, in dovolila biološki materi blužje, je njena odločitev, do takrat pa, vemo kako gre. In kaj neki je študirala ta \'mati\', če je bil že študij tako pomemben, in s kom se neki se je poročila, da je ta moški pomebnejši od lastnega otroka, da je v starševstvu pogrnila na celi črti. Najprej bo morala priznati lastne napake, preden druge obtožuje njihovih napak, če so seveda bile napake. Absurdno je, da lastne starše obtoži ugrabitve, potem ko sama zavestno \'zapustila\', saj ne kaže, da bi imela vmes stike z njo. Vsega pač ni moč imeti, ne na tak način. Warianta=\"Tut če je bila slaba mama se mi ne zdi sprejemljivo, da stari starši ukrepajo tako, kot so, na svojo roko. Če ni primerna mama obstajajo pravi postopki pravne narave, da se to uredi.\" Že res da obstajajo, vendar je narava pravih postopkov pravne narave, taka, da preden bi bili zaključen, bi bil otrok na istem kot danes, največ, če ne že polnoletna, tako da se ni za zanašat na neke pravne postopke, ker vemo kakšna dolgovečna je narava le teh. Skratka ne spremenijo veliko, če sploh kaj, prej nasprotno. KMECL=\"res je da ne vemo vsega ozadja...ampak ne glede na to stari starši niso imeli nikakršne pravice odtujit otroka in mu spremenit ime in tralala...to je preprosto navzkriž z zakonom...če je že bla slaba mama ipd. zato obstajajo socialne službe in družinska sodišča, pa bi se potegovala za skrbništvo...\" Že res da obstajajo, vendar je narava socilanih služb in družinskih sodišč, taka, da preden bi bila zadeva zaključena, bi bil otrok na istem kot danes, največ, če ne že polnoletna, tako da se ni za zanašat na neko socialno službo in družinsko sodišče (op.: pri nas jih itak ni), ker vemo kakšna dolgovečna je narava le teh. Skratka ne spremenijo veliko, če sploh kaj, prej nasprotno. Ne eni, ne drugi, ne nudijo jamstva, le, vemo kaj vse.
te?kozaverka
14. 10. 2008 09.24
vampirex
13. 10. 2008 19.53
KMECL
13. 10. 2008 10.46
res je da ne vemo vsega ozadja...ampak ne glede na to stari starši niso imeli nikakršne pravice odtujit otroka in mu spremenit ime in tralala...to je preprosto navzkriž z zakonom...če je že bla slaba mama ipd. zato obstajajo socialne službe in družinska sodišča, pa bi se potegovala za skrbništvo...
hecate
13. 10. 2008 00.15
ne bit preveč prepričani da je mama kle slaba...ne poznamo celotne zgodbe. dost starih staršev je takih k je otrok mejhn mu perejo možgane proti kermu staršu. se spomnm k sta se moja mama pa oči ločla k sm bla mejhna in sm živela z mamo, babico pa dedijem. baka mi je skos govorila da je moj oče pridanič da je zguba, slab in nevem kaj še...same grde stvari za kere zdej vem da niso resnične. zdej k je pa starejša pa je oči zboleu za rakom pa mi govori kok je bogi pa nej ga obiščem. zarad tega njenga obnašanja mam bako za nič več in nič manj kot eno manipulatorsko hinavko. še čez mojo lastno mamo mi šinfa dostkrat kako je za v umobolnco, da je bolana in nevem kaj še...jes pa mami se pa super razumeva in je ena izmed najbl zakon oseb v mojem lajfu in sm srečna da mam tako mamo. tko da ne prehitr skakat v bran dedkom in babicam ker njihova \"dejanja iz ljubezni\" dostkrat vsebujejo sovraštvo in manipulatorstvo.
okhasan1
12. 10. 2008 23.36
nekaj je moralo biti hudoooo narobe da so se starši odločili za tak korak. navsezadnje dobro poskrbeli za otroka. moramo slišati tudi njihovo zgodbo. z mamo je moralo biti nekaj zelo narobe , v tem sem prepričana.
incadessence7@hotmail.com
12. 10. 2008 20.53
stari radi operejo možgane frocom,tk da mislim da mama ni nč kej slaba.stari so svije
warianta
12. 10. 2008 20.26
Itak vzet zakone v svoje roke, pa je, če se nam nekaj prav zdi, je najbolj da to nardimo ... Tut če je bila slaba mama se mi ne zdi sprejemljivo, da stari starši ukrepajo tako, kot so, na svojo roko. Če ni primerna mamaobstajajo pravi postopki pravne narave, da se to uredi. Kršila sta zakon, al pa nista imela osnove zahtevat vnukinjo, sta pa rajš pobegnila z njo.
Lea007
12. 10. 2008 19.41
Opica93
12. 10. 2008 19.19
goga123
12. 10. 2008 17.25
Mislim, da niso vse napisali in slišat obe plati zgodbe
Triglav2864
12. 10. 2008 16.03
Sicer nihče od nas ne pozna niti pravega ozadja, niti cele zgodbe, a po teh par stavkih, ki sem jih prebral, je moje mnenje, da sta ravnala čisto pravilno. Naredi otrok sploh ni, niti težko, niti mučno opravilo, zanje prevzeti skrb in odgovornost je pa nekaj povsem drugega. Če se je ženska lahko kar tako odločila in otroka zapustila za nekaj let (verjetno je v tem času tudi ni pretirano zanimalo, kako je z njim) in se posvetila svojemu življenju (tudi to verjetno ni bil samo študij, če se je vmes utegnila tudi poročiti) in izvedela za hčerino izginotje šele po vrnitvi, potem babico in dedka lahko razumem, da sta bila nad njo precej razočarana. Onadva, kajšele mala deklica. Predvidevam, da sta bila sama skrbna starša in sta deklici zagotovila dostojno družinsko življenje, z očetom in materjo ob sebi v dobrem in zlem. Čestitke!
ServerAUTOMATIC
12. 10. 2008 14.41
Ja, takih zgodb je polno, le, da dedki to naredijo na bolj fin način. Poznam zgodbo, ko hčrerka babico kliče mama, babica pa je sprla hčerko od matere. Jebi ga, vse se dogaja.
juventus
12. 10. 2008 14.32
Ja zlo dolgo je študirala ??? Starši pa še bolj (odgovornost ) 0 .....................
kiki__
12. 10. 2008 14.18
ja čudna mt.važn da jo je med študijam kr pustila tastarim, pol se je še mau poročila pol se ji je pa zazdel da bil cajt da vid še mau svojo hčerko....prov ji je
djuko
12. 10. 2008 14.03
najbrš jo je mama preveč toukla...
jest.
12. 10. 2008 13.20
oo boga mama =P
martincheq
12. 10. 2008 13.07
bolano... samo pomoje ni vse tko kot je tukej napisano....preveč nemogoče
marap
12. 10. 2008 13.06
res žalostna zgodba, ampak... kakšna mama je to, da pusti hčero pri svojih starših, gre študirat in se vrne čez cca 5 ali 6 let? med študijem pa ni pomislila nanjo? je bila preveč zasedena s popivanjem, zabavami itd? je dunaj na drugem koncu sveta, da je ni mogla obiskati vsaj 1x na mesec? v leverkusnu, kolenu, bonnu, duesseldorfu in vseh okoliških mestih tudi ni nobene univerze?