Črna kronika

Skrivno zaslišanje Elisabeth Fritzl

St. Pölten, 11. 07. 2008 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijska policija je na skrivni lokaciji prvič zaslišala 42-letno Elisabeth Fritzl, ki jo je oče 24 let prisilno zadrževal v kleti stanovanjske hiše v Amstettnu.

Avstrijske oblasti so razgovor z Elisabeth Fritzl posnele na videokaseto, ker se na sodišču ne želi srečati s svojim očetom, posnetek pa bodo v sodni dvorani predvajali. Podrobnosti zaslišanja niso znane, preiskovalci pa naj bi Elisabeth ponovno zaslišali konec prihodnjega tedna. Poleg policistov je pogovor na skrivni lokaciji spremljal tudi zdravnik, ki bo pomagal odkriti, kako je umrl eden od sedmih otrok, ki jih je Elisabeth rodila v ujetništvu.

Policija bo obtožnico proti 'pošasti iz kleti' Josefu Fritzlu končala čez nekaj mesecev, tako da bi se sojenje lahko začelo konec letošnjega leta. Obtožen bo incesta, če odkrijejo, da je odgovoren za smrt otroka, ki se je rodil leta 1997, pa tudi umora. Fritzl je policiji že povedal, da je trupelce zažgal v peči, ni pa jasno, kaj je sploh bil vzrok smrti.

Fritzlova družina se sicer nahaja v psihiatrični bolnišnici, le 15-letna hči, ki ni živela v kleti, je že zapustila kliniko. Fritzl je v priporu v mestu St. Poeltenu, 80 kilometrov zahodno od Dunaja.

Spomnimo...

27. aprila je Avstrijo in svet pretresla novica, da je 73-letni Fritzl svojo hčerko 24 let prisilno zadrževal v skrivališču v kleti in jo spolno zlorabljal. V tem času se je v skrivališču rodilo sedem otrok, eden med njimi pa je umrl po porodu in naj bi ga Fritzl zažgal v peči na drva. Med zaslišanjem je Fritzl večino očitanih mu kaznivih dejanj priznal.