Črna kronika

Šest mrtvih v restavraciji

Hamburg, 05. 02. 2007 11.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

V kitajski restavraciji v Nemčiji so odkrili šest trupel. Umrle je našel mož ene od žrtev.

V restavraciji so našli šest trupel (simbolična fotografija).
V restavraciji so našli šest trupel (simbolična fotografija). FOTO: Reuters

V kitajski restavraciji Lin Ju v kraju Sittensen južno od Hamburga so odkrili šest trupel. Po podatkih nemških policistov so bile žrtve ustreljene, nekatere pa celo zvezane.

Podrobnosti o identiteti umrlih niso razkrili, sporočili so le, da gre za tri ženske in tri moške, najverjetneje Azijce. Kot je sporočila nemška policija, je trupla odkril 47-letni moški, ki je v nedeljo zvečer prišel v restavracijo po svojo ženo. Med žrtvami je bila tudi ona. Trupla je našel v več jedilnicah v restavraciji.

Enega od zaposlenih v restavraciji so odpeljali v bolnišnico, saj je bil med streljanjem huje ranjen. Njegovo zdravstveno stanje je še vedno kritično. "Za zdaj vemo le, da so trije odrasli moški in ženske mrtvi. Sedma žrtev je v zelo resnem stanju in izgleda zelo slabo. V stavbi je bil tudi otrok, zelo majhen otrok, ki nam ne more povedati nič," je dejal predstavnik policije Detlev Kandinski. Dodal je, da je malček nepoškodovan.

Policija je medtem sporočila, da je že oblikovala posebno komisijo, ki bo primer preiskala, na pomoč pri reševanju primera pa bodo priskočili tudi strokovnjaki zveznega kriminalističnega urada. Vse, ki so bili v nedeljo zvečer v restavraciji, pa so prosili, naj se jim oglasijo.

Družinska tragedija ali obračun med tolpami?

Policija o motivu dejanja še vedno molči. Posebna komisija bo sedaj poskušala ugotoviti, ali se je v nedeljo zgodila družinska tragedija ali napad tolpe. "Ničesar ne vemo o ozadju zločina in o motivu," je priznal Kandinski.

Družina, ki je vodila uspešno restavracijo, je bila v mestu priljubljena, so novinarjem izdali tamkajšnji prebivalci, ki so nad dejanjem zgroženi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.