Črna kronika

Še tretja ovadba župnika

Maribor/Ptuj, 27. 03. 2007 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
D.Ž./B.M.
Komentarji
4

Okrožno državno tožilstvo na Ptuju je od policije prejelo že tretjo kazensko ovadbo proti ormoškemu duhovniku.

Župnišče v Ormožu
Župnišče v Ormožu FOTO: Jani Dolinšek

Župnika Albina Žnidariča so zaradi suma spolnega napada na mladoletno osebo pridržali v začetku januarja. V priporu je zaradi nevarnosti vplivanja na priče in uničenja dokazov ostal mesec in pol. Že pred izpustom na prostost so policisti zoper njega spisali še eno kazenko ovadbo, zdaj že tretjo. Po naših informacijah naj bi bile vse tri žrtve dečki, doma iz Ormoža in okolice.

Mariborski policisti so potrdili, da so domnevne žrtve že tri. Preiskava je še v teku, v primerih spolnih napadov na otroka pa že običajno, zaradi zaščite žrtev, podrobnosti ne razkrivajo.

Ker obstaja sum, da je žrtev še več, bo državno tožilstvo ponovno zahtevalo razširitev preiskave.

Na ptujskem tožilstvu so povedali, da bodo vse dosedanje kazenske ovadbe združili, obtožnico proti ormoškemu župniku pa naj bi vložili do začetka poletja.

Po izpustu iz preiskovalnega zapora na prostost se župnik ni vrnil na delo v Ormož, temveč je odšel na dopust. Po besedah dekana Velike Nedelje, kamor spada ormoška župnija, Žnidarič do zaključka predkazenskega postopka najverjetneje ne bo opravljal pastoralnih dejavnosti.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
28. 03. 2007 18.57
Satan ne miruje! Znova in znova skuša naše vrle župnike in ne moremo mu do živega. Zdaj, za praznike, je prav primeren čas za molitev in priprošnjo, naj že enkrat pre preneha s to podlo preizkušnjo človeka.
civitasstain@gmail.com
28. 03. 2007 08.44
aurelius Taprvo mu naj dokazejo, pol se pa norcuj.
theykilledKenny
27. 03. 2007 19.55
O ti pokvarjena krščanska duš'ca...
Ana Kos Plestenjak
27. 03. 2007 19.26