Črna kronika

S kijem jo je pretepel do smrti

Miami, 07. 01. 2008 08.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dvanajstletni deček je s kijem za bejzbol do smrti pretepel 17-mesečno deklico, ker je jokala, medtem ko je gledal televizijo.

Dvanajstletni deček je s kijem za bejzbol do smrti pretepel 17-mesečno deklico, ker je jokala, medtem ko je gledal televizijo.

Ameriška policija
Ameriška policija FOTO: Kanal A

Deček, policija ni želela izdati njegovega imena, je v času tragedije varoval 17-mesečno Shalon Josepf in neimenovano 10-letnico. Policija je povedala, da jih je poklicala  neka odrasla oseba, obvestila pa tudi reševalce. Shalon so odpeljali v bolnišnico, kjer pa ji  zdravniki žal več niso mogli pomagati. Umrla je zaradi številnih poškodb glave.

Ni znano v kakšnem sorodstvenem razmerju so bili v tragičen dogodek vpleteni otroci, vendar sklepajo, da so vsi iz iste družine. Policija je dečka zaradi umora pridržala . Sporočili so, da je deček priznal, da ga je razjezil dekličin jok. Ker ni mogel v miru gledati televizije, jo je pretepel.

Do podobne tragedije je prišlo tudi leta 1999, ko je policija priprla12-letnega dečka, ker je do smrti pretepel 6-letno deklico.

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stonedking@email.si
08. 01. 2008 01.23
ne vem zakaj je 12 letnik pazil na otroke....to niso dost zreli pa tud ce zgledajo zarad genske hrane
sharona
07. 01. 2008 21.32
brisali boste komentar, ker je bila v njem beseda bedaki??objavljate pa ves s*it od vaših F***** novinarjev!!! torej, naj še kdo reče, da igrice in tv ne vpliva na otroke... B (piiiiip) DAKI
sharona
07. 01. 2008 21.28
pa naj še kdo reče, da igrice in televizija ne vplivajo na otroke....BEDAKI
koni@email.si
07. 01. 2008 17.49
Hm... tudi sama sem pri 10ih čuvala takrat 2letno sestrico, pa je vseeno nisem ubila. Ni ravno čudno, velikokrat otroci čuvajo otroke, pa vendar se ne zgodi nič takega. To stanje mora biti že v otroku od rojstva, potem pa se je samo nalagalo.
Alexxsaso@yahoo.ca
07. 01. 2008 15.13
Se strinjam z carpe diem. Biti stars zahteva vec kot celega cloveka, kajti v starsevskih rokah je usoda otroka. Vzgoja je proces kateremu veliko ljudi pac ni kos. Jaz tudi ne morem peti v operi, pa cetudi bi se tako rad.
proletariat@email.si
07. 01. 2008 14.19
Zakaj ma ta clanek na seznamu novic na sliki avtomobil od California Highway Patrol... Od kdaj te zadeve resuje prometna policija?
fr3sh@email.si
07. 01. 2008 13.19
Disfunctional children
pela_41@hotmail.com
07. 01. 2008 13.03
ja kje so bli p starši tist čas?to pa ne piše!starše bi mogl dt u zapor!najbrž glih zrd tega niso ubjavl k so se zabaval!!!pa zakaj 10-letnica ,ki je nepoimenovana ni nč naredila ko jo je tepu???bi lahko kdaj tut kej tazga objavl???
Limona2021
07. 01. 2008 13.01
Carpe.diem se podpišem pod napisano. Otrok pazi otroka?!?! Only in America. Mater božjo, kam so šli časi ko so se starši igrali z otroki? Sama imam tri lenika pa dnevno gleda eno risanko. Ko greva ven v ne prav sončnem dnevu me sosedje čudno gledajo, češ otrok se bo prehladil, če se bosta zdaj zunaj igrala?!?! HALLLOOOO?!?! Otroke ven, na zrak, ne glede na vreme, pa mal manj v nakupovalne centre pa bodo otroci psihično in fizično bolj zdravi.
carpe.diem@masicom.net
07. 01. 2008 12.28
Ta dogodek še enkrat več dokazuje, da vsak človek pač ni sposoben biti starš. Že to dejstvo, da sta starša pustila 17-mesečno punčko v varstvo temu dečku, je vsega obsojanja vredno, ker to se ne dela. Ta deček pa je očitno že zdaj psihični bolnik in to hujše sorte. Krivi so starši in nihče drug. Sem že večkrat imel od blizu priložnost videti, kako nekateri starši dobesedno "posedejo" otroke pred TV ali računalnik in jim rečejo, da naj gledajo TV ali igrajo igrice na računalniku le zato, da bodo oni imeli mir pred njimi. Za božjo voljo, zakaj pa se potem odločajo nekateri za otroke, če niso sposobni ali ne želijo skrbeti za otroke?!!! Zato pa je stanje današnje družbe takšno, kot pač je. Kaotično.
the-club
07. 01. 2008 12.20
a no...je ze popravek v clanku ;) hehe
Ramzess
07. 01. 2008 12.19
Vi se kar prepirajte glede zadnjega stavka, vendar je jasno da gre za drugega dečka, ki je bil takrat star 12 let, ta fant (ki je zdaj ubil 17 mesečno sestro), ki je ZDAJ star 12 let, je takrat bil star tri leta. In the-club, če znaš vsaj malo logično računati, lahko izračunaš da triletnik nikakor ne more do smrti pretepsti šestletnika, sicer navedi primer, ki je na spletu, slednji se ga lahko brez težav ubrani, tako ali drugače. Nisem še slišal za otroka, mlajšega od sedem let, da bi storil takšen delikt, dvomin da so sposobni, če pa je kje bil, so ga prikrili. Če se pa dogaja tudi to, razen če odrasli spet kakšnih dejanj napak ne tolmačijo in napihujejo dejstva, potem je s tem, svetom nekaj resnično narobe in ta civilacija si več kot uničenja, res ne zasluži. Če so tako majhni otroci prisiljeni v taka dejanja, je vsekakor kriv SISTEM v katerem živimo in nas sili na minimum na vseh področjih, tudi minimum svobode. Ta vodi ta svet le v eno smer, PROPAD in UNIČENJE CIVILIZACIJE NA ZEMLJI.
xyz123
07. 01. 2008 12.04
Ker ni mogel v miru gledati nasilnih filmov po TV. Zaradi Smrkcev se mu sigurno ne bi strgalo.
Ramzess
07. 01. 2008 12.04
Blazno resno o vzgoji otrok in staršev. Avtor: ? Blazno kaj počnejo ti ljudje, odrasle mislim, pa kaj jim ni jasno da otrok ne mora paziti otroka, niti slučajno pa ne tako majhnega otroka, dojenčka še. Starši teh otrok, saj je jasno, kljub namenskemu sprenevedanju oblasti (Ni znano v kakšnem sorodstvenem razmerju so bili v tragičen dogodek vpleteni otroci, vendar sklepajo, da so vsi iz iste družine.), da so iz iste družine, bi morali biti skupaj s fantom strogo kaznovani, v poduk drugim staršem. Amerika bi morala že zdavnaj prepovedati kije za bejzbol za osebno domačo rabo, preveč je priročen za še kaj drugega kot izključno za šport (le v kaj vzagajajo otroke), in prevečkrat je bil že vpleten v uboje in umore, ter napade na človeka. "Ker ni mogel v miru gledati televizije, jo je pretepel." A se ne zdi to malo preveč enostaven vzrok za tako silovito in čustveno dejanje. Za tem je gotovo kaj več, to se je nabiralo dalj časa, kar je otroka tako razbesnelo, da je se je tako znesel nad sestro. "Policija je dečka zaradi umora pridržala." Milo rečeno, saj so sicer njihovi postopki več ali manj znani, gotovo je da ga niso zgolj pridržali, s tem niso dejstev nič omilili. Kaj čaka fanta sedaj, pa ne ve nihče, le to, da je njegovega otroštva in življenja 'konec'. Žalostno, preveč ideološke vzgoje in premalo prave vzgoje, ni čudno da so ameriški otroci takšni, ponoreli in težko ukrotljivi.
the-club
07. 01. 2008 10.44
DarthRevan, weper Nisem tako neumen ne, kot mislite. Komot bi lahko slo za istega decka, kajti ce bi slo za drugega decka, bi pripisali (kot se to ponavadi stori), "leta 99 se je zgodil podoben umor, v tem in tem emstu, kakasna je bila kazen, kaj je danes z njim,itd). Glede starosti pa se da TUDI sklepati, da je taisti decek to storil, ker, ponovim, se ne da kar tako v enem stavku na koncu clanka dodat "aja, btw...pred 9 leti se je zgodil se en umor...(in tisoc drugih vmes, ampak niso pomembni) in ker je starost ista, se verjetno govori o trenutni starosti tega decka, ker ne pise, da je bil ta decek TAKRAT star 12 let. Pravim, da se da razumet v obeh smislih glede na skopost informacij.
življenje
07. 01. 2008 10.18
Prosim da odpustite južnega sodelavca, ker smo mi ostali iz Slovenije in smo Slovenci ter imamo svoj sskj.
veljo@email.si
07. 01. 2008 10.07
remul18 pisi kako govoris...torej bezbol...:))
DarthRevan
07. 01. 2008 09.32
The -club, si morda pomislil na nepredstavljivo možnost, da je leta 1999 šlo za drugega dvanajstletnika?
maktub
07. 01. 2008 09.30
remul18..nešto bez žoge hehe
GnilaRozica
07. 01. 2008 09.29
bezbol......ma kaj je pa to za en šport??? bezbol:)))