Črna kronika

Rosemarie v hiši groze

Amstetten, 16. 06. 2008 16.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

69-letna Rosemarie, žena avstrijskega monstruma Josefa Fritzla, si je prvič ogledala kletne prostore, v katerih je njena hči preživela 24 let.

Hiša groze v Amstettnu
Hiša groze v Amstettnu FOTO: Reuters
V času obiska so se pred hišo groze zgrinjali turisti. Vsakič, ko se je Rosemarie prikazala na dvorišču, so kričali in se smejali. Skupina mladih turistov je še posebej izstopala, saj so bili do pretresene Rosemarie zelo žaljivi. Policisti so bili nad njihovim početjem šokirani.

69-letna Rosemarie, žena avstrijskega monstruma Josefa Fritzla, je danes prvič videla kletne prostore, v katerih je njena hči preživela 24 let.

Josefovo pretreseno ženo, ki je policistom zatrdila, da za moževa izprijena dejanja ni vedela, so pripeljali v rdečem Volkswagnu. Rosemarie je težkega srca vstopila v hišo. Prvič po grozljivem razkritju. Pogled na zapor, v katerem je živela njena hči in v katerem je rodila sedem otrok, je bil za Rosemarie stresen. V hišo groze se je vrnila na prošnjo njenega 6-letnega vnuka Felixa. Deček naj bi pogrešal svoje igrače. Babico je prosil, naj mu jih prinese. Rosemarie mu je ustregla.

Prisotni so za novinarje povedali, da se je Fritzlova žena v kletnem zaporu zadržala le eno minuto, v sami hiši pa uro. Priče pravijo, da je Rosemarie hišo zapustila s kovčki. "Za Rosemarie je družinska hiša v Amstettnu simbol zla,“ so povedali viri iz psihiatrične bolnišnice, v kateri prebiva skupaj z Elisabeth in šestimi vnuki.

Spomnimo

Fritzl je hčer Elisabeth 24 let zadrževal v kleti, kjer jo je spolno in fizično zlorabljal. Elisabeth mu je rodila sedem otrok, eden je ob rojstvu umrl, trije so živeli z njo v ujetništvu, tri otroke pa sta vzgajala Fritzl in njegova žena Rosemarie.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

1984
21. 06. 2008 22.15
ma men ni neki jasn an...kako je ta zena al karkol ze je reagirala ko je ta sprijenc v bajto prpelu tri otroke...mislm a ji ni blo nc cudn,pa nevem no,js zvim v dvojcku pa bi koj vedla ce bi ns sosed delu kasne prizidke kaj sele ce bi jh en od familje...mislm nevem no cudn mi je ful d ona ni kao nc vedla??!!!?
Rok Pirc 1
17. 06. 2008 10.27
...je blo pa je šlo... ;) ni prvič, ni zadnjič in še hujši primeri
punca08
17. 06. 2008 09.42
pretresena - hahaha- to pa zna vsak zaigrat
Buena Vita
16. 06. 2008 22.05
jest tud tako pravm
BB69244
16. 06. 2008 19.17
ne vem zakaj sam jaz ji ne verjamem. po moje je vedela, pa rečte kar hočte. trije otroci so se pojavili ravno na njihovem pragu in vse tri sta vzela. enga še razumem, sam tri!!!!!!!!!!! vedla je pa ni upala nč reč ker se ga boji. pa verjetn ji je blo bolše da je hčer matral kot pa njo. kriva je ravno tako kot on.