Črna kronika

Rekordna zaplemba heroina

Darda, 16. 01. 2008 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaški policisti in cariniki so v akciji Istok v bližini meje s Srbijo zaplenili več kot 65 kilogramov heroina.

Letos so hrvaški policisti in cariniki odkrili že več kot 77 kilogramov heroina, kar je več kot lani celo leto.
Letos so hrvaški policisti in cariniki odkrili že več kot 77 kilogramov heroina, kar je več kot lani celo leto. FOTO: Mup.hr

V skupni akciji hrvaških policistov, carinikov in državnega tožilstva so v kraju Darda v bližini hrvaško-srbskega mejnega prehoda Bajakovo odkrili 65 kilogramov in 295 gramov heroina v vrednosti več kot dva milijona evrov.

Kot je na novinarski konferenci pojasnil direktor policije Marijan Benko, gre za največje odkritje heroina v Evropi letos. "V petnejstih dneh novega leta smo na mejnem prehodu Bajakovo, kjer poteka Balkanska heroinska pot, odkrili že dve pošiljki mamil," je povedal Benko in dodal, da so tako skupno odkrili več kot 77 kilogramov heroina. Tako so v samo dveh tednih leta 2008 na Hrvaškem odkrili več heroina kot v celem lanskem letu.

Hrvaški državljan je imel drogo skrito v posebnih prostorčkih v tovornjaku, s katerim je prevažal citruse.
Hrvaški državljan je imel drogo skrito v posebnih prostorčkih v tovornjaku, s katerim je prevažal citruse. FOTO: Mup.hr

Drogo je na Hrvaško iz Srbije pripeljal 56-letni hrvaški državljan 14. januarja letos s tovornjakom, v katerem je prevažal pomaranče in limone. V tovornjaku pa so bili tudi skriti prostori, v katerih je bila droga. Poleg voznika so do zdaj aretirali še tri osebe, vsi so hrvaški državljani, eden od njih pa ima stalno prebivališče v Srbiji. Vse štiri so že prej obravnavali zaradi kaznivih dejanj.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sandi Miševski 1
17. 01. 2008 20.56
prokleti hermany namest da bi piplo kaj suneka
Tonček Balonček
17. 01. 2008 19.26
Vsem je jasno, da imajo roko nad heroinom policisti in če jimkdo hodi v zelje, mu robo seveda zaplenijo, obvestijo jih jasno njihovi dilerji. Tako je povsod po svetu. Če bi bil heroin legaliziran, bi cene tako padle, da en bi nihče kaj dosti zaslužil, še najmanj pa kriminalisti, narkomanov itak ne bi bilo kaj dosti več, saj tudi v Makedoniji,,kjer ima vsak kmet svoj tobak, vsi ne umirajo za rakom na pljučih, na Dolenjskem pa en za cirozo jeter in delijijem! Tako pač je in vsi to vemo!!
HudoResen
17. 01. 2008 19.11
To bi utegnil sprožit inflacijo v Sloveniji. Manjša ponudba, višje cene. Hrvaški cajtngi bojo to hitr ugotovil.
TuMach Muca ??? ????????
17. 01. 2008 17.16
kam bojo pa zdej dal vso to drogo ?
Draža
16. 01. 2008 23.14
PRI NAS ZA TO PLAČAŠ KAZEN PRI SODNIKU ZA PREKRŠKE,TAK JE NAŠ ZAKON.
pirat@hitri.com
16. 01. 2008 22.55
Prokleti heroin! Travo legalizerat pa use horserje zaprt na goli otok.