Črna kronika

Razgrajal v Kopru, med potjo na policijo izgubil zavest, kasneje pa umrl

Koper, 15. 07. 2024 11.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kršitev javnega reda in miru se je v Kopru spremenila v smrt kršitelja. Koprski policisti so skušali umiriti 36-letnega razgrajača, a je ta nadaljeval z agresivnim vedenjem, zato so se morali policisti poslužiti prisilnih sredstev. Med prevozom na policijsko postajo je sicer moški izgubi zavest. Zdravniška ekipa ga je sicer z oživljanjem uspešno reanimirala ter ga nato prepeljala v izolsko bolnišnico, iz katere pa so policiste kasneje obvestili, da je moški umrl. Policisti in kriminalisti zbirajo vse informacije za ugotavljanje okoliščin dogodka, odredili pa so tudi strokovni pregled glede prisotnosti nedovoljenih substanc.

Ob 2.50 ponoči so koprski policisti prejeli obvestilo, da v stanovanju v Kopru razgraja moški. Na kraju so nato ugotovili, da 36-letnik iz okolice Kopra krši javni red in mir.

Policija
Policija FOTO: POP TV

Kljub posredovanju policistov se 36-letnik ni umiril. Kot poročajo s Policijske uprave Koper, je moški nadaljeval z agresivnim vedenjem, zato so policisti zoper njega uporabili prisilna sredstva.

Zaradi psihofizičnega stanja razgrajača so policisti na kraj poklicali tudi zdravniško pomoč, ki je odločila, da bodo zdravniški pregled opravili na policijski postaji. Moškega so s službenim intervencijskim vozilom odpeljali na koprsko policijsko postajo, a tam so se stvari zapletle. 36-letnik je namreč v tem času izgubil zavest.

Zdravniška ekipa je nemudoma pričela z oživljanjem in uspela z reanimacijo. Moškega so odpeljali v Splošno bolnišnico Izola, iz katere pa so policiste kasneje obvestili, da je moški umrl.

Policisti in kriminalisti zbirajo vse informacije za ugotavljanje okoliščin dogodka. Odredili so tudi strokovni pregled glede prisotnosti nedovoljenih substanc. Ob tem pa preverjajo tudi sum storitve kaznivega dejanja omogočanja uživanja ali uporabe prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi.