Tujina

V nesreči med poročnim sprevodom poškodovana tudi mladoporočenca

Wolfsburg, 17. 09. 2024 06.00 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na severu Nemčije se je v nedeljo zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bil udeležen avtomobil, ki je bil del svatovske kolone. Poškodovanih je bilo sedem ljudi, med drugim tudi nevesta in ženin. Zaradi nesreče so avtocesto zaprli. Policija pa preiskuje tudi neodgovorno ravnanje nekaterih svatov.

Nemška policija
Nemška policija FOTO: Shutterstock

Mladoporočenca iz Nemčije si bosta svoj poročni dan zagotovo zapomnila, a ne zato, ker naj bi bil to najlepši dan v njunem življenju, pač pa zaradi nesreče, ki je prekinila poročno slavje. Kot so sporočili iz nemške policije, se je v nedeljo zgodila huda prometna nesreča, v katero je bila vpletena svatovska kolona, ki je povzročila kaos na avtocesti pri Wolfsburgu. 

Drama se je odvila kmalu po opravljenem poročnem obredu, v katerem se je poročil par s turško-kurdskimi koreninami. Iz za zdaj še nepojasnjenega razloga je avtomobil, ki je bil del poročnega sprevoda, trčil v avtomobil starejšega para. Obe vozili sta zdrsnili s ceste, se prevrnili in obstali ob cestišču.

V nesreči je bilo pet ljudi huje poškodovanih in še dva lažje, med poškodovanimi pa sta tudi 25-letni ženin in 20-letna nevesta. Hudo poškodovani so trije svatje, prav tako pa tudi zakonca iz drugega vozila, ki ni bilo del poročne kolone.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Policija še vedno preiskuje podrobnosti in morebitne vzroke za nesrečo, proti nekaj svatom pa vodijo tudi postopek, piše nemški Der Bild. Reševalce naj bi namreč med intervencijo močno oviralo več svatov. V konvoju je bilo okoli 50 vozil. Številni avtomobili naj bi se ustavili kar na kraju nesreče, drugi so se obračali in ustavili na odstavnem pasu voznega pasa v nasprotni vozni smeri. Nekateri svatje so nato stekli čez avtocesto in preplezali ograjo, ki ločuje oba vozna pasova. 

"Ravnanje udeležencev konvoja je bilo izredno nevarno, ne le zanje, pač pa tudi za vse prisotne. V primeru takšne nesreče lahko posredujejo le reševalci in policija," je dejal Lars Dehnert, tiskovni predstavnik policije iz Braunschweiga. 

Toda iz policije so sporočili, da svatje kljub večkratnim prošnjam, da zapustijo območje, niso pokazali razumevanja, zato so jim na koncu ukazali, naj odidejo. Zato, da bi obvladali nevarno situacijo in preprečili še kaj hujšega, pa je policija avtocesto za nekaj ur zaprla v obe smeri. 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rdeča petokraka
17. 09. 2024 11.12
+1
Lep začetek!
Zalchi
17. 09. 2024 08.39
+11
Prej bi mislili, ko so začeli uvažat Turke kot ceneno delovno silo. Podobno je blo pri nas, ko je Tito začel poseljevat Slovenijo z južno populacijo. Zdaj jih je več, kot avtohtonih prebivalcev. Enako je v Nemčiji. Ne rečejo brezveze: Može seljak iz sela al selo nikad iz seljaka