Črna kronika

Pri prehitevanju zbil kolesarja, ta je podlegel poškodbam

Nova Gorica, 25. 07. 2024 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V sredo so bili novogoriški policisti obveščeni o prometni nesreči, v kateri je umrl kolesar. Voznik, ki je prehiteval drugo vozilo, je vanj namreč čelno trčil. Zoper njega bo podana kazenska ovadba na pristojno okrožno tožilstvo.

Iz PU Nova Gorica so sporočili, da so bili v sredo okoli 20. ure obveščeni o prometni nesreči na cesti Grgar–Bate. Na kraju so ugotovili, da je 34-letnik vozil zunaj naselja Grgar in pričel prehitevati drugo osebno vozilo, po prehitevanju je zapeljal v desni pregledni ovinek po nasprotnem smernem vozišču, v tistem trenutku pa je iz smeri Bat proti Grgarju pravilno po svoji strani pripeljal 50-letni kolesar. Oba udeleženca sta bila državljana Slovenije. 

Prometna nesreča (slika je simbolična)
Prometna nesreča (slika je simbolična) FOTO: Shutterstock

Pri trčenju med osebnim avtomobilom in kolesarjem je bil kolesar tako hudo poškodovan, da je na kraju prometne nesreče umrl. Ogled kraja sta opravila tudi dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je prevzela ogled, in dežurna okrožna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici. 

Zoper voznika osebnega avtomobila bo podana kazenska ovadba na pristojno Okrožno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.