Črna kronika

Pretepeni podlegel poškodbam

Ljubljana, 10. 10. 2007 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Z./V.L./B.K.
Komentarji
254

20-letni Vrhničan, ki je bil v nedeljo zjutraj pred ljubljanskim lokalom Global brutalno pretepen, je v kliničnem centru umrl.

Fant naj bi poskušal vstopiti v dvigalo, ki pelje do diskoteke Global.
Fant naj bi poskušal vstopiti v dvigalo, ki pelje do diskoteke Global. FOTO: POP TV

Pretep naj bi se začel okoli pol četrte ure zjutraj. 20-letnik iz Dragomerja je, po besedah sorodnikov, s skupino prijateljev, s katerimi so praznovali rojstni dan, poskušal vstopiti v dvigalo, ki pelje do diskoteke Global.

Takrat naj bi se med njim in varnostnikom iz družbe VIP Varovanje začel besedni obračun. Varnostnik naj bi fanta s pestjo tako silovito udaril po zatilju, da se je le-ta na mestu zgrudil. Zdravniki mu niso mogli pomagati, fantovo življenje je kar tri dni viselo na nitki. Danes pa je poškodbam podlegel, je za 24ur.com potrdila tiskovna predstavnica kliničnega centra Blanka Šetinc.

Policija zaradi interesa preiskave podrobnih informacij ni razkrila. Varnostnik, ki naj bi fanta pretepel, je še vedno na prostosti. Policija ga je doslej zaslišala, vendar pripora zanj niso odredili.

Nasilni varnostniki?

Vse več pa je pričevanj o tem, da nedeljski tragični dogodek ni bil edini primer nasilnega obnašanja varnostnikov v tej diskoteki. Proti podjetju Vip Varnost je bilo v preteklem letu podanih kar 8 prijav. Nobeni, razen v Celju, ko je oseba prav tako umrla ni sledila kazenska ovadba, niti odvzem licence. Zakon namreč določa, da samo ena kršitev za začasni odvzem licence ni dovolj.

Poleg tega pa morajo biti postopki pravnomočni, kar pomeni, da bodo varnostniki Vip Varovanja tudi v prihodnje nemoteno opravljali svoje delo. Dokler seveda sodišče ne dokaže krivde.


KOMENTARJI (254)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

endrug
13. 10. 2007 21.30
+1
Mafija v Globalu vedno najde nekaj, da niso krivi. Malo bi se morali pozanimati na policiji, kako to, da se do sedaj (v več letih pretepanja) ni nič zgodilo. A so res tako dobri prijatelji s policijo?
gangsTa_princess
13. 10. 2007 12.36
+1
... se strinjam zvami da bi moral global zapret . glede avtomobilov ki ste jih prej nekaj omenjali, je pa res da nekateri varnostniki vozijo dobre avtomobile , ampak kaj se obremenjujete stem kaj kdo vozi , če so se znašli v zivljenju in dobili denar, zakaj pa ne. samo ni pa prav da ubijejo cloveka. morilca bi bilo treba takoj zapreti. sozalje druzini :(
mucek1980@yahoo.com
12. 10. 2007 23.18
+1
Tisto luknjo od Globala bi bilo potrebno zapreti že leta 2003…zanima me katera budala se je podpisal po požarni elaborat…smrt tega fanta je tragedija…..število mrtvih v primeru požara bi pa bila katastrofa… nobeden si ne predstavlja kaj bi se zgodilo, če bi izbruhnil požar v Globalu ko je gor 1000-2000 obiskovalcev…..mislim da, bi se v tem nesrečnem lokalu že mogel zglasiti požarni inšpektor (Inšpektorata RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami) npr. g . Dolščak.. zanimivo bi bilo če bi se mediji obrnili tudi na njegov naslov…
gelion1101@yahoo.com
12. 10. 2007 12.44
-1
gosser & Company Ali se sploh zavedate, kaj govorite?!!! Razumem, da je všaš žalost in jeza velika. Tudi mene take stvari zares razjezijo. Ampak vzeti pravico v svoje roke je ne le nevarno, ampak predvsem neumno, ker se potem krog nasilja samo še širi, reši pa ničesar ne. Za to so tu policija, tožilstvo in sodišča.
housemd
12. 10. 2007 12.20
+1
kaj bi jst naredu z vsemi vipovci? praštalu bi navezu na nogu ogromno skalo pa u kamnolom poslou da bi s krampom udarjal po kamnu pa še bičat bi ga mogl, vse varnostnike pa u en zapuščen rudnik pognat da bi kopal, k bi pa svojo nalogo opravili, pa sam sprožit plaz da se te izmečke mafijske zasuje za zmeri! sej po moje jih še črvi ne bi požrl k so tok prfukjeni! Gorazd Čamernik a.k.a Čamac we will miss you :-( see you in heaven tvoji dragomerški prijatelji! Praštalo in VIP: pazite se, za vsakega kriminalca se je enkrat našla kazen! Tudi vas bo! Upam da vas bo en na najdebelejši kol nataknu da se boste cvrli v peklu! Srčno upam! ker vzeli ste nam dobrega mirnega prijatelja, s katerim si se lahko zabaval celo noč! Dons ob 20.15!!!! pa nej en pištolo vzame pa kamero!
dr.cyber@email.si
11. 10. 2007 23.14
+1
take rokavice in ostali pripomocki, ki jih uporabljajo, bi lohka ble hladno orozje
badabum
11. 10. 2007 22.59
anonimnez.anonimni : sem občutil moč teh rokavic na svojemu hrbtu. Ni prijetno ti povem, vendar se da ostati na nogah.Seveda ,če te pa zadane 130kg človek po obrazu pa bon vojage in lahko noč...Te rokavice so zelo pogoste, zelo veliko obiskovalcev ima te rokavic...
Po mojem mnenju niso vsi varnostniki nasilneži. Če je ta varnostnik vpleten, potem naj odgovarja za ta umor. Sem bil pa enkrat slucajno v enem nocnem lokalu v LJ, kjer sta bila 2 varnostnika za sankom na zacetku vecera. Jaz sem ju ogovoril, kaksne rokavice imata, ker so lezale na sanku. Te rokavice sem tudi videl, jih imel v rokah. Imajo rokavice, kjer so na zunanji strani v usnju vsite svincene drobne kroglice. Katastrofa. Vprasal sem ju, ce sta normalna, pa sta samo rekla, da na ta nacin z enim udarcem vsakega umiris. In to varnostniki VIP varovanja!!!
badabum
11. 10. 2007 22.52
PrvoBorec : Seveda ,da se vidimo;)
Prvo Bore
11. 10. 2007 22.51
ghandi in jakob se7en PEACE !! Vidva sta že tolk togotna, da sploh ne vidita, da se oba strinjat, da so v VIPU prasice. Kaj se kregata ?? Imata stično točko, pa je. V soboto se vidimo , Velja ??
badabum
11. 10. 2007 22.44
*neoborožene
badabum
11. 10. 2007 22.43
jakob se7en : razumevanje besedila ti ne gre od rok. Poišči pomoč...Kje sem pa napisal ,da bi mu odvzel licenco?!?!? Dosmrtna ječa in nič drugega... Edino se pa strinjam s teboj ,da eden drugemu ščitijo hrbet, zaradi česar ta gnida tudi ne bo kaznovana...Tako kot ne ostala goveda,ki na veliko krade jo. O tem smo pa že debatirali... Jakob ti bi naredil en drek... Če so te omehčali že pove kakšen karakter imaš... Ne bom te več komentiral,ker z osebami,ki so "neoborežene" ne bom debatiral...
AwakenOne
11. 10. 2007 22.36
@ghandi: ti bi mu (začasno) vzel licenco in s tem bi bil zate problem rešen. Jaz bi ga pa postavil pred steno in spustil metek u glavo, v tem se razlikujeva, a ti je sedaj jasno? Tako bi storil tudi z raznimi pedofili, psihopati, lažnjivci pri vrhu oblasti in ostalimi ki nam v obraz lažejo ter kradejo NAŠ težko prigaran denar. Sploh nima veze ali je bil redar z licenco al brez, dejstvo je da eni drugim ščitijo hrbet.. mafija. In na koncu noben nič videl nihče nič slišal ... Kdo od večjih "živin" je bil kdaj pri nas v Sloveniji pravnomočno obsojen, pa smo imeli tisoč in eno afero, od certifikatov in začetka privatizacije/lastninjenja naprej. Sramota ... Ni ti treba bit ciničen, ker če se boš preveč razburjal, ti ne bodo prijele tablete za spanje, sploh me ni treba več komentirat ok? p.s. nekaj od komentatorjev je predlagalo prižig svečk danes ob 20:15, kar poglej še 1x dobro... pa sej nima veze
badabum
11. 10. 2007 22.19
jakob se7en : pomiri se pubec. Ker če bi vedel kako to gre gor, kdo so varnostniki v unifomah ter koliko je tistih v civilu, bi potemtakem tudi vedel kaj kdo dela. Kako bodo odvzeli licenco varnostniku, ki je na črno( v civilu,ki je najvrjetneje tudi storil to okrutno dejanje???) Kaj si pa napisal : da je eden od njih v spotu?a ne? resno? tega pa nisem vedel...In to da so prepleteni z vrhom državnih organov? Ah kje ...Kaj ne praviš...o povezavi med represivnimi organi ter varnostno službo niso čisto nič napisali na tem forumu...ter to ,da si bil priča pretepu ... veš nisi bil edini in te ,ki so tudi videli kaj tega so že napisali na forumu... Očitno ti branje povzroča resne težave, ali pa vsaj razumevanje besedila. Preden boš komu napisal bednik ,se prvo malo prepričaj ALI TI JE JASNO. Da ti pa razumevanje besedila povzroča težave si pa dokazal že sam - SHOD JE V SOBOTO MED 11-24H!!!
AwakenOne
11. 10. 2007 22.06
Ej mirovnik, ne se razburjat ... bednik si že, da tako podrobno poznaš vse redarje... Mene nihče ne more prepričat v nasprotno tistega kar sem videl na lastne oči a ti je jasno? 4 leta sem živel na Cankarjevi takoj za Globalom tako da DOBRO VEM kaj vse se je dogajalo. Dejstvo je, da ne delajo vseskozi eni in isti VIPovci v Globalu, ker tudi sam sem bil tik pred tožbo, pa so me nahitro "omehčali".. nimaš pojma kako to gre. Prebral sem vseh 20 in več strani postov in nisem zasledil nekaterih podatkov ki sem jih navedel v svojem prvem postu na to temo. Preberi si ga še 1x jaz tvojega sem. Sicer pa oprosti če izražam svoje mnenje zaenkrat smo še v demokraciji brez (pogojno) cenzure. Lahko povem 100x isto in kaj mi boš? .. pa se svobodno lahko zopet zapičiš v kako irelevantno podrobnost.
badabum
11. 10. 2007 21.50
jakob se7en : ne ti meni o mojem nicku in na čigavi strani sem!!! Povej mi kateri varnostnik ima avto vrede nveč kot 10 mio kot si napisal?!?! In to globalovi bumbarji??? Točno vem katere avtomobile vozijo in niti eden ni vreden toliko,niti blizu te cene razen praštalov bmw.Ti veš en d*** kaj kdo vozi in predvsem kaj se dogaja po globalu... Glede ostalega ,kar si pa napisal pojdi malo nazaj in preberi moje poste, preden boš obtoževal na čigavi strani sem ...Kaj bom pritrdil kar si ti napisal, in so že vsi drugi to napisali? Ko boš napisal kaj novega glede globala ter varnostnikov bom pritrdil, ostalo kar si pa napisal JE BILO PA ŽE NAPISANO IN DEBATIRANO!!!
dr.cyber@email.si
11. 10. 2007 21.26
zakaj imate na tej spletni strani odprto moznost komentiranja aktualnih dogodkov, potem pa mnenja zbrisete???!??? kaj slucajno ne smem povedat resnice, katero tko al tko vecina ljudi ze ve?!?!
Prvo Bore
11. 10. 2007 21.23
jakob se7en saj je v soboto protesten shod in ne danes. Saj je vseeno ne se kregat, VSI so mafijci. Pridem v soboto, pa še cev bom imel s seboj. Sinovom pa sem že prepovedal v Globala, ker druhgače grem zob za zob kri za kri. Iskeno sožalje staršem ! Pridem ne se bat.
dr.cyber@email.si
11. 10. 2007 21.23
kot prvo: novinar...od kdaj pa policija odreja pripor?!?!?! kot drugo: v VIP varovanju so sami smradi, ki v lajfu niso nardili nc postenga....tisto sporocilo za javnost od VIP-a, ki ga je ibr.pacient navedel v svojem postu je pa najvecja laz kar jih je blo kdaj slisat oz. prebrat....to so najvecje gnide, ki se vozjo (ce ze to omenjate) s hudimi avtomobili, v lajfu pa se niso ene ure kot se zagre oddelal...
AwakenOne
11. 10. 2007 21.05
@ghandi : kot prvo nisi vreden nicka ki ga nosiš in ghandiju delaš prej sramoto s svojimi izjavami. Pravi ghandi je bil vedno na strani ljudstva če posplošim, ne pa na strani mafije. Že to, da si se zapičil ravno v izjavo o avtomobilih in ne potrdil ostale moje izjave, pove dosti o tebi in kam taco moliš. Pa še nimaš prav edino če ne misliš redarje po osnovnih šolah in vrtcih... SAM VEM da je temu tko, pa lahko še tako dobro drugim prodajaš bučke... Stereotip o polpismenih zabritih gorilah v A8, M3, AMGjih ipd., ki se poleg redarstva preživljajo (enkrat lahko ugibaš) s čem, povsem veljajo. Že 9 let hodim ven po Ljubljani in me enostavno ne prepričaš v nasprotno... Še nekaj za vse pogumne tu gor: EDINI SEM PRIŽGAL SVEČKO OB 20:15 pa sem čakal do 20:30 kakšnega heroja... Tipično slovenceljno... Tko kot trenja ki pravkar potekajo. Večina slovencev res POŽRE vsa sranja ki jim jih servirajo ... @jasna.edis : a moj post si pa spregledala?? Pejte se solit vsiskup...