Črna kronika

Požigalci gasilci?

Maribor, 12. 09. 2007 17.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Danica Ksela/T.S.
Komentarji
16

Požar na Ljudskem vrtu in še okoli 50 drugih v Mariboru in okolici naj bi podtaknili trije gasilci.

Požar na nogometnem stadionu v Mariboru v začetku minulega tedna naj bi podtaknili trije mladi gasilci, ki naj bi podtaknili še okoli 50 požarov, med njimi je tudi nekaj večjih, tako v Mariboru kot okolici.

Požar na Ljudskem vrtu
Požar na Ljudskem vrtu FOTO: Jani Dolinšek

Enega od treh piromanov, naj bi pred dvema dnevoma policisti celo zalotili na delu. Nato so na sled prišli še dvema. Trije osumljeni piromani, stari od 17 do 20 let, so člani prostovoljnega gasilskega društva Maribor mesto. Predsednika prostovoljnega gasilskega društva Milana Eržena je ugotovitev zelo presenetila.

Fante sumijo, da so v zadnjem času podtaknili številne požare, med drugim tudi v veletrgovini koloniale na Šentiljski cesti v Mariboru, kjer je sta v celoti zgorela trgovina in gostinski lokal. Prav tako pa naj bi požar podtaknili na treh objektih v Pivoli, kjer je bilo veliko škode na kmetijskih strojih.

Mladeniči naj bi zanetili okoli 50 požarov
Mladeniči naj bi zanetili okoli 50 požarov FOTO: Jani Dolinšek

Policisti so z izjavami zelo skopi, saj preiskava še teče. Raziskati bodo morali tudi pri koliko požarih, ki so jih podtaknili domnevni piromani, so pozneje sodelovali pri gašenju. Kot vse kaže, so se mladeniči, ki naj bi podtikali požare, o tem razpisali tudi na gasilskem forumu.

Domnevne piromane je danes zaslišala tudi preiskovalna sodnica, ki bo odločila o tem ali bodo ostali za zapahi ali ne. Krog osumljenih pa po neuradnih podatkih še ni sklenjen.

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
31. 01. 2008 16.09
kja--pionircek.mirko,,in ,,,vsi imate prav --ne svoj prav--pač pa splošno prav,samo v sloveniji smo ena sama žlahta,,o tem da bo kdo zakaj odgovarjal ni vredno besed-v kopru prdneš v mariboru te že slišijo ,pa se še prdec ni razkadil--pa vse babice vkup letijo--kaj ti to pove---to dale tokrat ko se branžarija vkup spravi kakega pokopljejo--v vsem ostalem pa ni pomembna lumparija,-niso pomembni prizadeti,-ni pomembna škoda,-nič ni sveto,-samo čigav je povzročitelj njega je treba rešit
svastapickarodi
13. 09. 2007 13.58
Pubece bi jaz dal delat v LV, prisilno delo, brez plačila, z minimalno malico. Gasilci pa taki. Ti gasilci so eni izmed najbolj uglednih v MB, če ne najbolj ugledni, in da ti taki trije šmrkavci pokvarijo ugled ??? SRAMOTA !
bluzer
13. 09. 2007 09.49
Ja, to sem zvedel včeraj neuradno iz krogov, ki so blizu tožilstvu... baje so že na prostosti!
eiffel
13. 09. 2007 09.46
mariborski, kar spremljam črno kroniko, še nisem opazil, da bi požigal kak poklicni gasilec. Pa ti bom tudi povedal, zakaj. Zato, ker je poklicni gasilec življenjsko odvisen od svoje službe in se ne more zajebavat kot neki razpetelinjeni mladci. Ki so šli h gasilcem zato, da bojo nosili uniformo in gasili, pa če kaj gori ali ne.
Raztura?
13. 09. 2007 09.36
eiffel ti si pa teslo da ni večjega. Pravi podžigalec brezvezni. Kaj misliš da med poklicnimi gasilci ne more bit piromanov? KOt da nimajo prostovoljni gasilci že tako dovolj problemov, z državno pomočjo niti avtomobilov ne morejo vseh registrirat, kaj šele da bi kaj tankali, zdaj pa se jim še to zgodi. In seveda so ti smradi voda na mlin folku eiffelovega tipa. Smradi!!!
eiffel
13. 09. 2007 09.23
Zanimivo bi bilo izračunati, koliko nas stane takšno "prostovoljstvo". Se pravi, koliko škode naredijo prostovoljni gasilci, in koliko bi morali plačati poklicne, če bi prostovoljnim lojem prepovedali gasiti požare.
LomilkaSrc
13. 09. 2007 07.39
Takim bi odsekal prste.
Raztura?
13. 09. 2007 07.29
Fantje, to še bo veselje! IN KO SE VIOLA VSTANE IN PO***E TRI PIROMANE!
lily.marlen@afnegunca.com
13. 09. 2007 07.21
pionirček. mirko, tvoj komentar je res odličen, konstruktiven, vsekakor pa je prerastel vsaj v 'mladinca' ali celo odraslega.
xyz123
13. 09. 2007 06.54
To, da je piroman iz vrst gasilcev je samo zato, ker se hoče prikazati kot junak gasilec, ker je bil prvi pri gašenju požara, je največ naredil, da je bil požar pogašen ipd.
gvido.ovnik@rlv.si
13. 09. 2007 06.33
Pionircek.mirko - odličen komentar, eden izmed redkih. Pohvala! Lep dan!
pionircekMirko
13. 09. 2007 01.10
Tukaj spodaj vam moram prilepiti en svoj post nekaj dni nazaj. NiIkakor ne morejo biti očrnjeni vsi gasilci. Poskušajte razumeti, da piromane vleče ogenj, kurjenje ognja, gašenje ognja, pogovarjanje o ognju, slike od ognja, zvok ognja, vse jim je strahotno zanimivo. Jasno je, da bo piromanu poklic ali dejavnost gasilca zelo zanimiv, saj gasilci delajo z ognjem. Ne morejo biti krivi gasilci, če piromane vleče k ognju. Gasilci rešujejo življenja (tudi če ne gori, si samo ukeščen v vozilu, si se zaklenil v stanovanje, padeš v reko) in jim je primarno gonilo reševanje ljudi in premoženja. Skratka, z veseljem pogasijo ogenj, koga rešijo iz hude stiske (prometna nesreča), izčrpajo vodo iz kleti. Piromana zanima samo ogenj. to je podobna napaka, kot jo dela Prvo Borec, ki krivi Cerkev, da podpira pedofilijo. Pedofile vlečejo otroci, kjerkoli so že, zato so po definiciji za pedofile zanimive šole, vrtci, Cerkev, vse, kjer lahko pridejo v stik z otroki. Iz tega lahko potegnemo zaključek, kje dejasno tiči nevarnost, ne pa udrihati vse povprek po poštenih in nedolžnih. Hvala. pionircek.mirko | 08.09.2007 | 22:44 Prvo Borec: Toti hr video je krut ja, pa tudi tožilci in policija zgleda ne poznajo najbolj prava. Kot lahko vidiš, pa ni bil kak župnik. Tudi med gasilci niso samo piromani, je pa res, da jih gasilci hitro izločijo iz svojih vrst, ko (če) jih najdejo. Potem so tu še vrtci, šole, dijaški domovi, razne šole v naravi so mi zadnje čase kar malo vprašljive, itd.. skratka, pedofile boš našel povsod, kjer je možnost, da pridejo v stik z otroki na samem. Tja jih vleče.
Hugh_Mungus
13. 09. 2007 00.12
Zaradi takih kretenov kot so tile trije (seveda če ni to zgolj še ena bedna novinarska govorica) so potem očrnjeni vsi gasilci, ki pa so daleč od tega da bi povzročali škodo vendar ljudje ki jih še niso potrebovali, njihove službe še ne znajo cenit...
veljo@email.si
12. 09. 2007 22.08
...tudi v nasi okolici smo imeli gasilca pozigalca...požgal naj bi 11 požarov priznal jih je samo 9...dobil 4 leta zapora seveda sedaj je ze na prostosti...cudno kaj so ti gasilci zmozni...mogoce imajo premalo požarov med sluzbo,so si pa hoteli sami najti delo vendar jim je uslo iz rok...:)...nevem...malo ugibam.. lp...veljo
Domoljub
12. 09. 2007 21.03
Samo te so pa ble hude da bi Viole požigale... Smeškoti
ABAKUS
12. 09. 2007 19.13
A se boste zdaj opravičili navijkačem, ker ste poslali v eter informacijo, ki jih očrnila pred celo Slovenijo!!!??? Gospod Potrč???