Črna kronika

Posilila 15-letnika

Zagreb, 18. 04. 2007 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V naselju Gredice na Hrvaškem sta 12- in 14-letna fanta na brutalen način posilila 15-letnika.

Dva Roma, stara 12 in 14 let, naj bi v parku v naselju Gredice na Hrvaškem v ponedeljek na brutalen način posilila 15-letnega fanta. Policija je domnevna storilca že prijela in sporočila, da je preiskava v polnem teku. Tudi če fantoma posilstvo dokažejo, jima ne bodo sodili, ker sta še mladoletna, bo pa proti njima ukrepala socialna služba.

Zvezala in posilila

Fanta sta 15-letnika posilila na zelo brutalen način. Grozila sta mu z nožem in ga zvezala. Kot je pozneje povedala žrtev, je morala posiljevalca, ki ju do tega dogodka ni poznala, oralno zadovoljiti. Nekajkrat ju je sicer v parku videl, kako zbirata prazne steklenice.

Na zagrebški policijski postaji pravijo, da so letos zabeležili že štiri posilstva mladoletnih oseb. Polnoletne posiljevalce čaka od tri do petnajst let zapora, posiljevalce, ki so stari med 16 in 18 let, pa čaka mladoletni zapor. Če je storilec mlajši od 16 let, se mu za takšen brutalen zločin lahko izreče sodniški ukor ali pa prestajanje kazni prevzgojnem zavodu.

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ahmed lackovic
20. 04. 2007 23.01
aja pa se kazn za njiju :mogli bi ju na grmadi sezgat!!!! tocn tak zaj bota se ona dva zrtvi ne pa ta ki sta ga posilla!!!!! me zanima kaka bo prava kazn za njiju pogojna?! pa bravo nasi politiki ki nam ujckate pa tolerirate cigane pa da zivijo od nasga davkoplacevalskega dnara sramota!!!!
ahmed lackovic
20. 04. 2007 22.48
PI... M...... !!!! PROKLETI CIGO.. mi pa te cigane tak toleriramo vse bi jih izgnal. res skoda da ne smejo komentarji vsebovati zaljivk kr bi drugac vse napisal. pa ko toti prok.... strojani izigravajo drzavo in nas belce ki smo posteni!!!! jaz in cela slovenija mamo ze dovolj ciganov naj se vrnejo od kod so prisli!!!vse bi jih pokl.. !!!!
fubu@siol.net
20. 04. 2007 04.42
Resnično žalostno, da se v temu čemur pravimo civilizacija dogaja kaj takega. To so zame ljudje brez zdrave morale in osnonih življenjskih vrednot (raja). Rajo pa je po mojem mnenju moč kontrolirati samo z pobijanjem, saj z drugačnimi ukrepi ni zmage! Žalostno je tudi to, kako vsi radi pišete besedo "bolana" namesto "bolna".
anzi_mahackala
20. 04. 2007 00.52
kathy_tro: Psst.. :) Kaj ti naj jaz, ce ne razumes te mentalitete..
Uporabnik113189
19. 04. 2007 19.53
Potem naj pa 30 let vsak dan po 8 ur obvezno gledata na TV nage riti in živita skupaj v eni celici..
REICHENBURG
19. 04. 2007 19.41
Kazen mora biti vzgojna!!!
tiger4tiger
19. 04. 2007 16.11
ZORAN.D to pa prvič slišm. No pol je pa butl pa čudak tud DNOVAK24 k te je narobe šteku, js pa mal manši k sm prek dveh komentarjov povezu da gre za Adolfa. Vsekakor pa nekaj s tabo ne štima če daješ takšne serijske morilce kot dobr primer reševanja problemov
ernest83
19. 04. 2007 12.20
Nekateri tu pa res nimate pojma o čist osnovni statistiki. Tu se lahko ne glavo postavite, ampak dejstvo je, da so skupine, ki so bolj nagnjene h kriminalu, delanju problemov in tako naprej. To tako je. Vsi drugačni, vsi enakopravni. Ampak drugačni. Ne pa vsi enaki, vsi enakopravni. Tega ni še noben pametn človek na svetu rekel. Tako kot da se da statistično dokazat, da je v nekem kraju več drog kot v drugem, tako se da dokazat, da je med cigani več problemov kot med drugimi. Niso zarad tega vsi cigani slabi. Nima pa smisla zdej rečt, če je en civil tudi lopov, da smo potem pa kar vsi enaki kot cigani. Potem se lahko kar nehamo trudit s vsem. V Avstriji je tudi nekaj revežev, zakaj se potem trudimo jih dohitet, sej niso nč boljši kot mi? Mislim, kakšna neumna in bolana logika.
mailzabrezveze@email.si
19. 04. 2007 12.09
Ja že samo romi so bolj zaščiteni kot slovenci, ker na koncu bota boga že tota dva cigana ki sta najstnika posilila.
Joško82
19. 04. 2007 11.49
Bravo roko, ko romi nardijo piz*****o mediji FUULLL radi poudarijo to, ko pa "slovenc" nardi piz*****o pa napišejo... 23-letnik iz okolice Ljubljane. Jeb.. take medije!
Kathy_tro
19. 04. 2007 11.04
Bravo Roko! Se vidi, da si pameten človek. Sem vesela, da so še ljudje, ki razmišljajo s svojo glavo in ne podlegajo časopisom, ki pišejo z namenom, da se poveča naklada, zanima jih pa ne, da delajo sovraštvo med narodi.
balon200
19. 04. 2007 09.35
Folk, ste pa res glupi, se pravi so Južni Korejci še bolj sick, ker je korejski tipček pobil 32 folka. Slovenci pa so tud narod za iztrebit, ker je Trobec poslilil in skuril ne vem koliko žensk. Nehajte prosim posploševat in ne projecirajte bolana dejanja bolanih posameznikov na njihove sonarodnjake.
Jinks
19. 04. 2007 09.29
Romi so svojevrsten problem. Po eni strani so samosvoja družba znotraj družbe, s svojimi zakoni in pravicami, po drugi hočejo biti izenačeni z večinskim prebivalstvom, vendar pod drugačnimi pogoji. Tu nobena država ni nič naredila, zato pa je tako neurejeno vse skupaj. Če pustimo rome ob strani, in se osredotočimo na bistveno, namreč na grozljivo družbeno transformacijo, ki se dogaja po vsem svetu. Otroci imajo več pravic in svobode kot kadarkoli, imajo skoraj neomejen dostop do kakršnihkoli informacij, pa pijače, drog, seksa, nasilja. Vse to postaja del njihovega vsakdana, zato do določenih stvari postajajo tudi brezbrižni. Kmalu bo povsod kot v Ameriki, kak najstnik bo postrelil pol svoje šole, drug dan pa bo življenje normalno teklo dalje. Saj se že dogaja: Nemčija, Francija, Španija, Anglija... Ker nihče od pristojnih res ne išče rešitev. Zviševanje kazni, dosledno odstranjevanje nevarnih osebkov iz družbe, mogoče celo smrtna kazen za tahujše, uskladiti delo policije in sodstva, itn. Ker nekdo nas mora varovati in država je dolžna to zagotoviti. Drugače je bolje, da dajo kar vsakemu državljanu orožje v roke in se sami branimo. Naredimo svojo USAmeriko že danes!!
pkorosec
19. 04. 2007 09.24
BOLANO!!! Za oba, ne glede na to da sta še mladoletna, je treba uporabit smrtno kazen. Druzba od taksnih ne bo imela nobenih koristi, kot pa le tezave. Sozalje zrtvi in njegovi druzini za ta gnusen zločin. Tukaj je srmtna kazen edina mozna resitev. Alkoholik bo tudi vedno alkoholik. Nasilen spolni iztirjenec, bo pa tudi po par letih zapora (v katerem ravnotako vlada nasilje) tudi še vedno nasilen spolni iztirjenec. V kasknih casih zivimo !?!?
mailzabrezveze@email.si
19. 04. 2007 09.02
Verjetno se Slovenija že pogaja da bi ciganoma in njunima družinama zagotovili prebivališče v Sloveniji. Me zanima kolk možnih lokacij so že zbrali za njih. HAHAHAHAHa. :)
Kathy_tro
19. 04. 2007 07.47
Krajišnik... Praviš da so Hrvati homoseksualci. Kakšen bolan komentar. Kaj takega se lahko zgodi tudi pri nas. Samo poglej koliko pedofilov so pri nas zasledili, pa zaradi tega nismo vsi Slovenci pedofili... vzdrži se od bolanih komentarjev, če nimaš kaj pametnega za napisat.
REICHENBURG
19. 04. 2007 07.03
whitetarantela: ti si pa res en čudak in butl vse v eni osebi!!!. Pa kdo govori o Hitlerju? Jst govorim o Dolfiju, ki je v sedemdesetih pospravu kar lepo število pedrov in ciganov. Dej mal po internetu posurfaj pa boš mogoče našu kaj.
tiger4tiger
19. 04. 2007 05.07
D.Novak24 pa ZORAN.D, Hitlr je dovoljevau tud da so nosečnice zbrcal da so prj rodile pol so pa iz kože dojenčkov delal mehke rokavice, no in še dost tega je. Tko da sta učitn res gnoj od človeka če vidta Adolfa za rešitev da neb blo teh problemov. Zato raj niti ne umenjita ciganov P.S.: prvi komentar od roman.stor se sliš popolnoma nelogično
anzi_mahackala
18. 04. 2007 23.42
Hahahahaha, ker prispevek..kaj si ti nor malo..samo na Hrvaskem hahaah :D sm vedo da so Hrvati homoseksualci bli in bodo. :D :D
didl_
18. 04. 2007 21.41
mah sj nima veze al sta roma al ne, je dejstvu d če bi mene prsilla d ju oralno zadovoljim bi ratu en do njiju deklica, ne glede na tist nož, raj vidm d crknm, kukr pa d tist k mi je tu hotu nardit si tega neb zapomnu (čeprou predpostavlam d bi se že kaku ubranu noža)