Črna kronika

Policisti v slepi ulici

Split, 19. 03. 2008 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi suma, da je nekdo izmed uslužbencev splitske pošte sodeloval z roparji, so policisti ukazali poligrafsko testiranje.

Posnetek varnostnih kamer
Posnetek varnostnih kamer FOTO: POP TV

Za zdaj neznani roparji so v soboto v Splitu oropali glavno pošto, v kateri hranijo denar z območja splitko-dalmatinske županije. Zaradi natančno načrtovanega in hitro izvedenega ropa policija sumi, da so roparji imeli pajdaše tudi znotraj pošte. Zato je nekaj poštnih uslužbencev moralo opraviti poligrafsko testiranje. Po neuradnih informacijah naj bi bili policisti s preiskavo še vedno v slepi ulici, saj poligrafsko testiranje ni obrodilo pričakovanih rezultatov, poroča hrvaška spletna stran Slobodna Dalmacija.

Rop v splitski pošti
Rop v splitski pošti FOTO: POP TV

Policistom se je zdelo sumljivo, da so roparji vedeli, na katerih mestih so razporejeni varnostniki in katero dvigalo morajo uporabiti, da bi prišli do prostora z denarjem. Sumljivo pa je tudi, da so bila vhodna vrata odklenjena, kar pa je v nasprotju z varnostnimi smernicami splitske pošte.

Poligrafsko testiranje naj bi opravili štirje poštni uslužbenci in trije varnostniki, kriminalisti pa načrtujejo testiranje še številnih drugih zaposlenih.

Roparji naj bi odnesli 71 vreč denarja, ki je bil namenjen za izplačilo pokojnin in socialnih prispevkov. Skupno naj bi roparji odnesli 12.876.000 hrvaških kun (približno 1,8 milijona evrov), poroča Slobodna Dalmacija.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
20. 03. 2008 10.49
No saj, sumljivo ali ne, zanimivo bi bilo vsaj enkrat videti originalne posnetke, namesto da jih stalno predelujejo, čemu potem služi sodobna kvalitetna video-avdio tehnologija, če se potem, žal tudi na sodišče (med dokaze) posreduje nekvalitene, obdelane posnetke, odnosno fotografije. "Sumljivo pa je tudi, da so bila vhodna vrata odklenjena, kar pa je v nasprotju z varnostnimi smernicami splitske pošte." Zelo nejasen stavek, ali trditev. Katera 'vhodna' vrata imajo v mislih? Je bilo, pa čeprav v soboto, kot so že navedli, v delovnem času (za stranke), ali izven?. Mar to pomeni, da ljudem (uporabnikom poštnih storitev) onemogočen običajen dostop do 'okenc', in da tam zadeve urejajo drugače (s fizičnim spremstvom in pod nadzorom) kot smo recimo vajeni pri nas, kjer zadeve urediš 'sam', na 'okencu', ob prostem vstopu, skozi odklenjena vrata. Morda pa tam zadeve urejajo kar na okencih iz ulice, ne bi bilo nič čudno. Če pa, na primer, ne gre za klasično javno pošto, potem se naj tudi tako zapiše, čemu sprenevedanje in javno zavajanje. Skratka trapasto, ko ne premislijo, kaj eni izjavijo, in drugi zapišejo. Vse naspol, in ta površnost je potem lepo plačana. Uf.
freelancer
19. 03. 2008 22.58
Lepa, lepa....;)
axxa
19. 03. 2008 20.40
Svaka jim čast, glede na to da so tko profesionalno izpeljal jim privoščim konkreten dopust :)