Črna kronika

Policisti nadaljujejo iskalno akcijo za 44-letnim Nemcem

Bovec, 12. 07. 2024 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policisti znova nadaljujejo iskalno akcijo na območju občine Bovec, saj v zadnjih dveh mesecih pogrešanega 44-letnega državljana Nemčije niso našli. Policisti ob iskalni akciji znova prosijo tudi za informacije tistih, ki bi o primeru kaj vedeli.

Werner Nils Bastian
Werner Nils Bastian FOTO: PU Nova Gorica

S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da so v dopoldanskih urah začeli iskalno akcijo na območju naselja Soča, v občini Bovec, saj je 44-letni Werner Nils Bastian, državljan Nemčije, še vedno pogrešan. Iskanje je usmerjeno predvsem na strugo reke Soče z njenimi bregovi, med kampom in Velikimi koriti Soče. Pogrešani je bil nazadnje opažen 9. maja, okoli 21.45, v enem od tamkajšnjih kampov v naselju Soča, od koder je nato odšel neznano kam. 

Ker policisti kljub številnim izvedenim aktivnostim v zadnjih dveh mesecih Nemca niso našli, zdaj poleg policistov PP Bovec sodelujejo tudi pripadniki GRS Bovec in reševalci iz divje vode iz Bovca.

Prvič je iskanje steklo 10. maja, ko so pogrešanega iskali člani enote reševalnih psov, gasilci več prostovoljnih društev, območje struge pa so pregledovali tudi s kajaki.

Pogrešani je 44-letni državljan Nemčije, visok 180 centimetrov, suhe postave, krajših pristriženih las, oblečen v modro majico z dolgimi rokavi in v sive kratke hlače. Vse, ki bi o pogrešanem nemškem državljanu imeli kakršne koli informacije oz. bi ga opazili, policisti naprošajo, da o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oz. pokličejo na znano interventno številko Policije 113 ali anonimni telefon Policije 080 1200.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.