Črna kronika

Znova zaslišujejo osumljenca

London, 04. 08. 2007 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija že drugič preiskuje dom 33-letnega Britanca, osumljenega ugrabitve deklice Madeleine.

Maddie je pogrešana že od 3. maja.
Maddie je pogrešana že od 3. maja. FOTO: Reuters

Policija preiskuje dom Roberta Murata, edinega osumljenca v primeru izginotja deklice Madeleine McCann. Dva britanska policista in osem portugalskih trenutno preiskujejo Muratov dom na Portugalskem.

Preobrat se je zgodil le dan zatem, ko je neka ženska zatrdila, da je na terasi belgijske kavarne videla 4-letno Madeleine v družbi mlajšega para. Ženska naj bi govorila angleško, moški pa nizozemsko. Policija je vzela DNK vzorec kozarca in slamice iz katere je deklica pila.

So našli pravega?

33-letnega Britanca Murata je policija že dvakrat zaslišala. Osumljeni, ki vztraja da je nedolžen, si deli hišo v Praia da Luz s svojo mamo.

Robert Murat trdi, da je nedolžen.
Robert Murat trdi, da je nedolžen. FOTO: Reuters

Njegov dom se nahaja v bližini počitniškega apartmaja, iz katerega je izginila deklica. Murat, ki nima kriminalne datoteke, vztraja, da je bil 3. maja, v noči, ko je deklica izginila, doma. To je potrdila tudi njegova mama.

Že po prvem pregledu Muratove hiše so kriminalisti med drugim odnesli računalnik in druge komunikacijske pripomočke. Murat, ki je po poklicu prevajalec, na Portugalskem živi že več let. V primeru Maddie je celo pomagal policiji pri zasliševanju prič.

Murat velja za 'arguida', to je portugalski termin za osumljenca.

Kot je znano, je Madeleine izginila v večernih urah iz apartmaja v hotelskem naselju v letovišču Praia da Luz. Medtem ko sta si starša Gerry in Kate McCann privoščila večerjo s prijatelji, sta otroke, poleg Madeleine še bratca in sestrico, pustila same, takrat pa je deklica izginila.


KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

masaa@moj.net
07. 08. 2007 16.32
Enabarbara, želim in upam ter mislim enako kot ti. Lp
enabarbara
07. 08. 2007 16.13
+1
Upam, da se DNK iz zidu sobe ne bo ujemal z DNK male Maddy. Upam tudi, da ni prišla v roke pedofilu, ki se je umoril v Švici in se je v času izginotja male Maddy nahajal v Algarv-u. Upam, da bo pozitiven tisti iz Belgije in da bi punčko našli živo, zdravo in nedotaknjeno v Belgiji ali kjerkoli že. Samo naj jo najdejo.
masaa@moj.net
06. 08. 2007 20.53
+1
V časopisi The sun piše, da je policijski pes zasledil kri, za katero predvidevajo, da bi lahko bila od Maddie in preiskujejo okolico vile osumljenca. Kakršen koli da bo izid te preiskave, želim, da se čimprej razišče, saj živeti v negotovosti je res hudo za starše Maddie. Upam, da je očividka v Belgiji imela prav in da ne bo tako tragično, kot nekateri namigujejo. Res mi je hudo.
kanal@email.si
06. 08. 2007 06.51
+1
Močno upam da jo bodo našli
Tonček Balonček
04. 08. 2007 17.21
Me je skrbelo, da ni nič novega! Kar naj ga zaslišujejo, prej ali slej bomo prišli do nje, ni vrag! Kaj je danes s Paris Hilton in Britney Spears? Kaj pa Zeta-Jones? Dajmo, dajmo!!! Pa Bechkam?
Ramzess
04. 08. 2007 16.32
Eni pa zlepa ne odnehajo, tudi tam kjer očitno ni nič. Raje kot da bi priznali napake, zadeve vodijo neutemeljeno naprej. Tako človek lepega prišel na rob in zadevo rešil sam, si lahko samo mislimo kako. Ta ugrabitev že dolgo nima več ne glave ne repa.