Črna kronika

FOTO: V Mariboru moril duševni bolnik?

Maribor, 21. 05. 2009 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.S./D.K.
Komentarji
0

Moški, ki je v torek zabodel 44-letnico, naj bi se v preteklosti že zdravil na psihiatriji. Večjih težav sosedje z njim sicer niso imeli, so pa povedali, da je bil v zadnjem času bolj čudaški.

Mariborski policisti so sinoči odvzeli prostost moškemu, ki ga sumijo, da je v torek zabodel Ormožanko. Kot je za 24ur.com povedal vodja službe direktorja PU Maribor Bojan Kitel, so ''policisti in kriminalisti odvzeli prostost osebi, za katero se je pozneje v preverjanju ugotovilo, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da je storila kaznivo dejanje. Policisti informacije še zbirajo."

Uboj se pripeti brez zlega namena, velikokrat na mah, pri umoru pa je prisoten poseben naklep in tudi zločinski načrt.

Naš bralec, ki je bil priča policijski akciji, nam je povedal, da gre ''verjetno za psihično bolnega človeka, ki je podobno dejanje že storil. Policijski specialci so ga presenetili doma. Odpeljali so ga z reševalnim avtomobilom.''

Sinoči naj bi tako policisti pozvonili na njegovih vratih, vendar se ni odzval, zato so v stanovanje vstopili s silo. Ker je morilec mirno ležal na kavču, so posumili, da gre mogoče za moteno osebo, zato so poklicali reševalce.

Umor v Mariboru
Umor v Mariboru FOTO: Jani Dolinšek

Novinarka 24UR, ki je danes obiskala kraj dogodka, je povedala, da gre za V. B., ki je v stanovanju nad garažami, kjer se je zgodil tragičen dogodek, živel sam. Sosedje naj z njim ne bi imeli nobenih večjih problemov, bil pa naj bi malo svojstven. Moški, ki naj bi imel po pričevanju sosedov okoli 53 let, naj bi podobno dejanje že storil. Leta 1990 naj bi zabodel soseda, ki pa je napad preživel. Se je pa v preteklosti zdravil v bolnišnici tudi zaradi psihičnih težav.

Sosedje osumljenega so še povedali, da je imel napadalec rad šport, zelo rad se je tudi sprehajal. Je pa bil zadnje čase malo bolj čuden, saj je bil čez dan zaprt v stanovanju, ponoči pa se je sprehajal.

Kot je znano, se je uboj zgodil v torek nekaj pred 22. uro, ko je neznanec na Župančičevi ulici v Mariboru pred očmi njenih prijateljev v hrbet zabodel 44-letnico, ki je na kraju dogodka umrla.