Črna kronika

Policija prijela 19-letnika, ki je ženske nagovarjal k spolnim uslugam

Izola, 10. 10. 2024 11.18 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policija je prijela 19-letnika, ki je v centru Izole nadlegoval ženske. Kot so poročale oškodovanke, jih je moški zasledoval, jih nagovarjal k spolnim uslugam in jih otipaval. Zbežal je šele, ko so mu zagrozile s policijo.

11 žensk je na Policijsko postajo Izola prijavilo nadlegovanje.
11 žensk je na Policijsko postajo Izola prijavilo nadlegovanje. FOTO: Shutterstock

Med 2. in 7. oktobrom je na Policijski postaji Izola enajst oškodovank prijavilo mlajšega moškega, ki jih je nadlegoval v središču mesta. Moški jih je zasledoval podnevi in ponoči, jih nagovarjal k spolnim uslugam in jim za to tudi ponujal denar. Kljub njihovi odločni zavrnitvi jih je s silo prijemal ali poskušal prijemati za intimne predele. Pobegnil je šele, ko so mu oškodovanke zagrozile, da bodo poklicale policijo, je sporočila predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec. 

Izolski policisti so v sodelovanju s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper nemudoma pričeli z intenzivno preiskavo. Osumljenca so prijeli v ponedeljek zvečer na podlagi obvestila občanke. 

Storilcu, 19-letnemu državljanu Kosova, je bila odvzeta prostost zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj spolnega nasilja, za katera je predpisana kazen do pet let zapora. Preiskovalni sodnik je zanj včeraj odredil pripor.