Črna kronika

48-letni moški vstopil v šolo ter napadel in večkrat udaril otroka

Novo mesto, 12. 09. 2024 19.18 | Posodobljeno pred 5 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na območju PU Novo mesto je Policija obravnavala nasilen dogodek. Po naših neuradnih informacijah se je odrasel moški, šlo naj bi za starša osnovnošolskega otroka, znesel nad otrokom, ki obiskuje isto šolo. Ozadje incidenta še ni znano, saj policija zadevo še preiskuje, vendar pa naj bi bil povod za nasilno dejanje spor med osnovnošolcema.

policija
policija FOTO: Shutterstock

Ena od izobraževalnih ustanov na območju Policijske uprave Novo mesto je Policijo okoli 14. ure obvestila o nasilnem dogodku. "Na kraj so bili takoj napoteni policisti, ki so zagotovili javni red in mir in pričeli izvajati aktivnosti za razjasnitev vseh okoliščin," so za 24ur.com potrdili na PU Novo mesto. 

Po prvih opravljenih razgovorih in ugotovitvah je v prostore šole vstopil 48-letni moški in fizično napadel in večkrat udaril enega izmed otrok. Pretepanje je poskušala preprečiti zaposlena na šoli, po posredovanju tudi ostalih zaposlenih je moški prenehal z nasiljem.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. Z namenom razjasnitve vseh okoliščin bodo opravili razgovore s predstavniki šole, otroci in starši. Na podlagi ugotovitev bodo zoper 48-letnika ustrezno ukrepali.

Po naših informacijah naj bi sicer odrasel moški fizično obračunal z osnovnošolcem, ki prihaja iz romske družine, povod za nasilno dejanje pa naj bi bil spor med osnovnošolcema. Na Policiji sicer pojasnjujejo, da ne vodijo podatkov o etnični pripadnosti storilcev prekrškov in kaznivih dejanj.