Črna kronika

Policija: Napad na otroka na avtobusu se ni zgodil

Ljubljana, 28. 06. 2024 12.13 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ljubljanski policisti so bili v začetku junija obveščeni o domnevnem napadu na otroka na mestnem avtobusu, ki naj bi ga zagrešil 24-letni državljan Maroka. Z nadaljnjo preiskavo in pregledom zaseženega video materiala pa so ugotovili, da se dogodek, tak, kot je bil prijavljen, sploh ni zgodil.

V začetku junija smo poročali o domnevnem incidentu na ljubljanskem mestnem avtobusu, v katerem naj bi otrok utrpel lažje poškodbe. Policija je takrat poročala, da naj bi 24-letni moški, državljan Maroka, nagovarjal potnike na avtobusu, kasneje pa z neznanim predmetom porezal otroka, ki se je nahajal v bližini. 

Več kot tri tedne po dogodku pa so s PU Ljubljana sporočili, da se dogodek, tak, kot je bil prijavljen, sploh ni zgodil. "Policisti so takoj po dogodku začeli z aktivnostmi in uspeli ugotoviti identiteto osumljenca. Z nadaljnjim ugotavljanjem okoliščin, dodatnim zbiranjem obvestil in pregledom zaseženega video materiala pa je bilo ugotovljeno, da do dogodka, kot je bil prijavljen, dejansko sploh ni prišlo," so zapisali. 

Avtobus
Avtobus FOTO: Shutterstock

O ugotovitvah so obvestili pristojno državno tožilstvo, več informacij pa ne morejo razkriti zaradi zaščite mladoletne osebe. 

Na LPP so sicer že v začetku junija zanikali, da bi se dogodek zgodil na avtobusu. Kot so takrat pojasnili, je bila na avtobusu množica učencev, ki pa so bili na sredini avtobusa. Na avtobusu je bil še moški, ki se je nahajal na zadnjem delu avtobusa, po navedbah LPP pa med njimi ni prišlo do stika, so pa, kot pojasnjujejo  na LPP,  potniki izstopili na isti postaji.