Črna kronika

'Policija me želi ubiti'

Zagreb, 26. 11. 2008 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Željko Milovanović, glavni osumljenec za umor Pukanića in Franjića, je v pismu srbskemu časniku napisal, da ni nikogar ubil, ter da ga želi hrvaška policija likvidirati.

Željko Milovanović, glavni osumljenec za umor Iva Pukanića in Nika Franjića, je za srbski Press zatrdil, da nikakor ni povezan z atentatom na lastnika Nacionala, in obtožil hrvaško policijo, da je že pripravila načrt za njegov umor.

Je moril res Milovanović?
Je moril res Milovanović? FOTO: dnevnik.hr

Po poročanju Pressa je 42-letni Milovanović na njihov naslov poslal pismo, v katerem zanika umor Pukanića. Najbolj iskan begunec na Balkanu je napisal, da ga hrvaška policija ne želi prijeti, ampak likvidirati, da bi zaščitila prave morilce. Milovanović Hrvate obtožuje, da so se spravili nanj zato, da bi prikrili delovanje hrvaške mafije. Milovanović je zraven pisma v uredništvo časnika poslal tudi fotokopijo osebne izkaznice, ki so mu jo izdali organi v BiH 1. junija 2006. Gre za dokument, ki ga policija ni našla med preiskavo Milovanovićevega stanovanja v Doboju 31. oktobra, čeprav naj bi takrat zaplenili nekoliko osebnih dokumentov in potnih listov, med njimi tudi ameriški potni list na Milovanovićevo ime.

Nekateri policisti, vključeni v iskalno akcijo, so povedali, da so dobili ukaz, da me takoj ubijejo. Željko Milovanović

V svojem pismu Milovanović še piše, da ne obstaja niti eden materialni dokaz o tem, da je on morilec, saj tega dejanja ni storil. Prav tako piše, da bodo novinarji Nacionala in Robert Matanić, ki širijo laži, vse to morali dokazati na sodišču, saj jih bo tožil tako za obrekovanje kot za uničeno življenje in trpinčenje družine. ''Če pa me ubijejo prej, bodo vsi pomembni dokazi romali k mojemu odvetniku. Rezultat bo enak. Prej ali slej bodo morali oprati moje ime,'' je zapisal.

Posnetek domnevnega napadalca na Pukanića
Posnetek domnevnega napadalca na Pukanića FOTO: dnevnik.hr

Milovanović tudi piše, da zagrebška policija z lažmi bombandira še druge policijske postaje in tudi druge ljudi, med njimi tudi njegovo družino in kriminalce. ''Zagrebška policija skupaj z Nacionalovimi novinarji spravlja v nevarnost mojo družino, po tihem pa hujska tudi kriminalce, da opravijo umazano delo namesto njih,'' piše.

'Našli so pištole za otroke'

O preiskavi njegovega stanovanja pa Milovanović piše, da je policija res našla orožje in potne liste, vendar naj bi šlo za zračno puško in igračke za otroke, ki ne delujejo. Kar se pa potnih listov tiče, piše ''res so jih našli več, to pa zato, ker mi je eden pretekel, zato sem dobil novega. Najbolj sporen dokaz pa je črna motoristična čelada. Priznam, da je moja, vendar je že več mesecev ležala v stanovanju. Tega, da je bila prekrita z debelim slojem prahu, ni nihče povedal''.

Umor Iva Pukanića
Umor Iva Pukanića FOTO: POP TV

Milovanović na koncu še piše, da je pripravljen sodelovati s policijo, prav tako pa je pripravljen opraviti poligrafsko testiranje. Ne pristane pa na aretacijo, še posebno ne s strani hrvaške policije, saj naj bi ta imela 'čuden' pristop z nekdanjimi vojnimi veterani. ''Gospodje iz srbske policije! Ko se boste odločili za pošteno in nepristransko delo in boste našli očividce, ki bodo potrdili mojo nedolžnost, se bom rade volje vrnil, da potrdim vse svoje trditve in operem svoje ime. Do takrat, pa sem pripravljen sodelovati preko interneta,'' zaključuje pismo Milovanović.

Spomnimo, Iva Pukanića in Nika Franjića so ubili 23. oktobra na parkirišču Nacionala. V akciji Balkan ekspres je policija prijela deset oseb, proti peterici pa so 30. oktobra podali kazenske ovadbe.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bostjan@kocevje.com
26. 11. 2008 14.47
že cel mesec niso v zagrebu nobenga ubil...to je pa kr čudno...
4evercvicek
26. 11. 2008 11.58
Mauzer_1389 \"Hocejo iz njega narediti gresnega kozla.\" to ali pa čevapčiče
Mauzer_1389
26. 11. 2008 11.35
Hocejo iz njega narediti gresnega kozla.
z3b7
26. 11. 2008 11.19
Kaj si pa druga zasluži tak morilec,ki je ubil nedolžno lepo žensko?Kot,da ga policija ubije!Da bi meni na tak način nekdo ubil otroka bi tudi jaz naisti način naredila zločincu kot bi on to napravil brez milosti!To sigurno pa naj kdo reče karkoli hoče!
sladoledcebula
26. 11. 2008 10.30
balkan farsa glupi stoki