Črna kronika

FOTO in VIDEO: Osumljenec v rokah policije?

Maribor, 20. 05. 2009 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.M./D.L./STA
Komentarji
38

Policisti uradno še vedno iščejo neznanca, ki je v torek zvečer sredi ceste zabodel 44-letno žensko. Toda po spektakularni aretaciji sredi mesta so se pojavile trditve, da so osumljenca že prijeli. Objavljamo <b>ekskluzivne fotografije</b> prizorišča zločina in policijske akcije.

Prizorišče kmalu po tragičnem dogodku.
Prizorišče kmalu po tragičnem dogodku. FOTO: Jani Dolinšek
V povezavi z ubojem na Župančičevi ulici v Mariboru policija prosi vse, ki bi lahko kakor koli pomagali pri odkritju storilca, naj to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimno telefonsko številko 080 1200.

V torek nekaj pred 22. uro se je v Mariboru na Župančičevi ulici (Tezno) zgodil tragičen dogodek. Neznanec je pred očmi njenih prijateljev zabodel 44-letno žensko, ki se je zgrudila in kmalu nato umrla. "Neznani moški je zabodel 44-letno K. J. Ženska, ki je bila doma z območja Ormoža, je na kraju dogodka umrla,“ je za 24ur.com povedal vodja kabineta direktorja mariborske policijske uprave Bojan Kitel. Ali je storilec imel motiv za tako dejanje, ni znano.

Dva para, med njimi tudi žrtev, sta stala na ulici in klepetala, ko je izza vogala nenadoma pritekel morilec. "Izgledalo je, da jo je porinil. V tistem trenutku je tudi zbežal," je povedal eden od očividcev. "Prileti, jo udari po hrbtu. Ona pravi, udaril me je. V tistem trenutku začne jokati in bruhati," se nadaljuje pripoved pretresenih prič, ki so iz strahu pred maščevanjem izjave dajale le zakrite. Prijateljica, za katero so najprej mislili, da jo je neznanec le udaril, se je pred njihovimi očmi zgrudila. Reševalci so ji poskušali pomagati, a je na kraju dogodka umrla.

So prijeli pravega? 

Kriminalisti so delali ves dan in izprašali na desetine ljudi, nekatere so tudi odvedli na zaslišanje. Informacije, da naj bi morilca že prijeli, je Kitel odločno zanikal.

Policija je zvečer na Prekmurski cesti, prav tako na Teznem, prijela moškega, ni pa znano, ali velja za osumljenca ali so ga želeli le izprašati. Bralec, ki je bil priča dogodku, je prepričan, da je prav on storilec. "Gre verjetno za 55-letnega psihično bolnega človeka, ki je podobno dejanje že storil. Policijski specialci so ga presenetili doma. Odpeljali so ga z rešilnim avtomobilom," nam je sporočil.

Ali neuravnovešen moški grozi Mariborčanom?

Župančičeva ulica v Mariboru
Župančičeva ulica v Mariboru FOTO: Jani Dolinšek

V izjavi za medije je Kitel dejal, da je policiste poklical občan. O podrobnostih pa ni želel govoriti, saj preiskava še vedno intenzivno poteka. Ženska je bila zabodena v hrbet, motiv uboja pa še ni znan. Na vprašanje, zakaj se govori o uboju in ne o umoru, je Kitel pojasnil, da kazenski zakonik pozna različne definicije tovrstnih kaznivih dejanj.

Prav tako Kitel zaradi interesa preiskave ni želel odgovoriti na vprašanje, ali so osumljencu že na sledi. Dodal je še, da na podlagi dosedanje preiskave ne more govoriti, da za Mariborčane obstaja splošna nevarnost ponovitve omenjenega kaznivega dejanja.