Črna kronika

Policija aretirala mater zabodenih otrok

Edinburg, 07. 08. 2010 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Škotska policija je aretirala mater treh otrok, ki so jih mrtve našli v stanovanju. Malčki so bili zabodeni, mati pa je po zločinu poskušala storiti samomor.

Potem ko so škotski policisti v stanovanju v Edinburghu našli trupelca 8-letnih dvojčkov, Gianluca in Augustina, in njune petletne sestrice Cecilie, so zdaj aretirali njihovo 46-letno mater Thereso Riggi.

Kot je znano, so policisti prišli v stanovanje, ker jih je nekdo poklical, da je eksplodirala plinska napeljava, a so na kraju ugotovili, da ni nobenih sledi o kakršni koli eksploziji. Namesto tega so našli otroke, ki so umrli zaradi vbodnih ran.

Takoj za tem je njihova mati poskušala storiti samomor, saj je skočila iz drugega nadstropja hiše in je zdaj v bolnišnici. Njeno stanje je stabilno.

"Malčkom, ki smo jih izgubili na tako tragičen način. Na nebu so zdaj tri zvezde več. Upam, da angeli skrbijo za vas. Počivajte v miru," piše na medvedku, enem od mnogih, ki jih v spomin na preminule otroke prinašajo užaloščeni ljudje.
"Malčkom, ki smo jih izgubili na tako tragičen način. Na nebu so zdaj tri zvezde več. Upam, da angeli skrbijo za vas. Počivajte v miru," piše na medvedku, enem od mnogih, ki jih v spomin na preminule otroke prinašajo užaloščeni ljudje. FOTO: Reuters

Osumljenka se je sicer prav tedaj ločevala od moža. Pred nekaj tedni je iz Aberdena, kjer so živeli, z otroki odšla v neznano. Iskala jih je policija, izsledili pa so jih šele konec julija v stanovanju v Edinburghu, kjer se je zgodil zločin. Le dan prej pa je sodišče odločilo, da morajo biti otroci do konca ločitve pod nadzorom socialne službe.

Oče otrok Pasquale Riggi se je javno zahvalil vsem za podporo. "Naša družina se bori s tragično izgubo treh prečudovitih otrok,“ je še dejal ob tem.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jonatan Angelov
08. 08. 2010 19.49
le kaj ji je bilo?
Jimi1
08. 08. 2010 07.57
Za takšna dejanja kazni nabiti v nebo, pa nobenih olajšav na temo "post porodnega sindroma"... Tudi kamenjanje bi bila primerna odvračalna metoda od takšnih umazanij. Naj bodo posledice takšne, da bodo odvračale od detomora !
1A_
07. 08. 2010 15.37
Enkrat bo zaradi tega (moderator, kratenje ustavnih pravic) tožba. Prav zanima me, kaj boš takrat ... Boš mar jokcal, da nisi vedel, da ne smeš? To, kar počnete, je kriminal. Živimo ja v letu 2010!!! Ne kurimo več ljudi na grmadah!
Kajla1st
07. 08. 2010 14.53
dobr, da angleži niso krščani! ha ha ha
janez20000
07. 08. 2010 11.40
jaz sem pa cel čas mislil, da novinarji obvladajo slovnico...res sem čudak.