Črna kronika

Pogrešajo planinca

Škofja Loka, 25. 01. 2007 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na območju Blegoša je pogrešan 26-letni Marjan Kristan iz občine Gorenja vas-Poljane.

Pripadniki gorske reševalne službe so organizirali skupino, ki je v izredno težkih vremenskih razmerah pregledala relacijo, vendar pogrešanega ni našla
Pripadniki gorske reševalne službe so organizirali skupino, ki je v izredno težkih vremenskih razmerah pregledala relacijo, vendar pogrešanega ni našla FOTO: POP TV

Gorska policijska enota, gorske reševalne službe in enote vodnikov psov za iskanje oseb ter gasilci so danes zjutraj na škofjeloškem območju sprožili obsežno iskalno akcijo, v kateri iščejo 26-letnega Marjana Kristana iz občine Gorenja vas-Poljane. Ta se je v sredo okrog 11. ure skupaj s psom odpravil proti Blegošu. Ko se dalj časa ni vrnil, so ga najprej iskali domačini. Zaradi izredno slabih vremenskih razmer so v večernih urah z iskanjem prenehali in o dogodku obvestili policijo.

Slabo vreme ovira reševanje

Kot so sporočili iz Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Kranj, so ugotovili, da obstaja velika verjetnost, da je Kristan odšel po grebenu proti Blegošu. Zato so v nočnem času, skupaj s pripadniki gorske reševalne službe organizirali skupino, ki je v izredno težkih vremenskih razmerah pregledala relacijo, vendar pogrešanega ni našla.

Pogrešani, ki nekoliko šepa, je oblečen v vetrovko modre barve, zelene kavbojke, križast pulover sive barve in je obut v modre planinske čevlje. Na glavi ima kapo s šiltom in napisom Jelovica. Pes poleg njega je ovčar črne barve in sliši na ime Rex, so še sporočili iz policije.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.