Črna kronika

Pobegnil mladoletni tat

Radeče, 13. 05. 2008 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Celjska policija išče 17-letnega tatu in vlomilca, ki je pobegnil iz prevzgojnega doma v Radečah.

Mladenič je pobegnil skozi okno zobne ordinacije.
Mladenič je pobegnil skozi okno zobne ordinacije. FOTO: POP TV

Skozi okno zobozdravstvene ordinacije prevzgojnega doma Radeče je zgodaj dopoldne pobegnil 17-letni mladenič, za katerim je celjska policijska uprava že sprožila iskalno akcijo.

O pobegu so bile obveščene vse policijske enote v državi, prav tako so dobile njegov opis, če celjskim policistom mladeniča ne bi uspelo pravočano najti. Podrobnosti pobega 17-letnika, ki je bil obsojen zaradi tatvin in vlomov, sicer še niso znane.

Nazadnje je iz radeškega doma varovanec pobegnil 28. aprila letos; takrat je z avtom pobegnil mladoletnik iz okolice Črnomlja, vendar so ga policisti s hitro akcijo izsledili v naselju Gomila.

V Prevzgojnem zavodu Radeče imajo odprti, polodprti oddelek in oddelek intenzivne individualne obravnave. Pobegi iz zavoda so zelo pogosti. Množični se je zgodil februarja leta 1998 in od takrat imajo na oknih zavoda kovinske mreže, pazniki pa so oblečeni v uniforme.

Julija leta 2004 pa sta dva gojenca tega doma skušala umoriti učitelja praktičnega pouka. Poskus umora s kladivom se je zgodil v elektro delavnici doma.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hetero
13. 05. 2008 22.32
to so ljudje pod nivojem
Posav?an
13. 05. 2008 19.44
omg js mam cez savo ta dom xD sm se dans popoldne mim doma pelu z scooterjom ni blo nč vidit da bi ker manku :P
Boris Lazarevic
13. 05. 2008 19.28
Spet eden, ki je prevec prison breaka gledo;D