Črna kronika

Po trčenju v betonski dovoz hiše umrl 38-letni voznik

Nova Gorica, 17. 10. 2024 06.49 | Posodobljeno pred 27 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na lokalni cesti v naselju Grgarske Ravne v občini Nova Gorica se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 38-letnik. Po podatkih policije je na ravnem delu vozišča zapeljal desno na neutrjeno travnato bankino in trčil v betonski dovoz hiše. Vozilo je najprej dvignilo, nato pa je trčilo v drevo. Voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

V sredo ob 23.25 se je na lokalni cesti v naselju Grgarske Ravne v občini Nova Gorica zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 

Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila vozil po lokalni cesti iz smeri Grgarja proti naselju Bate. V naselju Grgarske Ravne na ravnem delu vozišča brez označenih prometnih pasov je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča kmalu za prometnim znakom, ki označuje omenjeno naselje, zapeljal v desno na neutrjeno travnato bankino in s prednjim desnim kolesom avtomobila trčil v betonski dovoz stanovanjske hiše. Po trčenju je vozilo dvignilo v zrak in ga odbilo v smeri vožnje, kjer je trčilo v drevo in obstalo na travnati površini.

Voznik je po trčenju ostal neodziven in ukleščen v vozilu ter na kraju podlegel hudim telesnih poškodbam. 

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. FOTO: Dreamstime

Po nesreči so na kraju hude nesreče poleg policistov Policijske postaje Nova Gorica in Postaje prometne policije Nova Gorica posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. Zdravnica na kraju je odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega.

O vseh okoliščinah prometne nesreče je Policija obvestila tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo o vseh ugotovljenih dejstvih tragične prometne nesreče s pisnim poročilom seznanili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zaradi prometne nesreče je bila cesta med 23.50 in 2.30 popolnoma zaprta, so sporočili s PU Nova Gorica. 

Na cestah na severnem Primorskem je za posledicami prometnih nesreč v letošnjem letu umrlo osem ljudi.