Črna kronika

Plačevala s ponarejenimi bankovci

Maribor, 04. 05. 2007 10.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dva neznanca sta v Mariboru vnovčila večje število ponarejenih bankovcev. Policisti opozarjajo trgovce na previdnost pri sprejemanju denarja.

Neznanca sta plačevala s ponarejenimi bankovci (simbolna slika)
Neznanca sta plačevala s ponarejenimi bankovci (simbolna slika) FOTO:

Dva neznanca sta včeraj, 3. maja, v Mariboru vnovčila večje število ponarejenih bankovcev. V trgovinah na Taboru in v centru mesta sta kupovala predmete manjše vrednosti in jih plačevala s ponarejenimi bankovci za 200 evrov. Bankovci, ki sta jih vnovčila so dobri ponaredki, njihova značilnost pa je, da je papir na otip zelo gladek.

Po podatkih policije je prvi moški močnejše postave, star okoli 35 let, visok okoli 180 centimetrov ter ima kratko postrižene lase. Na glavi je nosil modro čepico s ščitnikom s sivo kombinacijo. Oblečen je bil v modro ali sivo vetrovko in modre jeans hlače, obut pa je bil v športne copate. Okoli pasu je imel manjšo torbico, modre barve. Komuniciral je v tujem jeziku.

Drugi neznanec je prav tako visok okoli 180 centimetrov, ima temne kratke lase ter temnejšo polt. Okrog vratu je imel obešeno manjšo torbico črne barve. Govoril je mešano angleško in hrvaško.

Policisti Policijske uprave Maribor opozarjajo trgovce na večjo previdnost pri sprejemanju bankovcev.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vegos
04. 05. 2007 14.49
Ne vem...kadarkoli sem šel jaz kaj kupit, če sem dal bankovec, ki je bil vreden precej več kot moj nakup, že če sem cigarete kupil z 20 €, je trgovec bankovec preveril. A samo jaz naletim na previdne trgovce?
Romuel
04. 05. 2007 14.42
lol cigani so začel delat evre:D