Črna kronika

Pismo McCannovim

Dunaj, 04. 06. 2007 14.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Brigitta Sirny, mati Natasche Kampusch, je pisala družini ugrabljene Madeleine McCann.

Gerry in Kate McCann
Gerry in Kate McCann FOTO: Reuters

Portugalska policija še vedno ni našla v začetku maja izginule britanske deklice Madeleine McCann. Iskanje, v katerega se vključilo tudi več slavnih oseb, so razširili po vsem svetu. Oče in mati deklice, Kate in Gerry McCann, trenutno potujeta po Evropi, kjer oblasti in prebivalstvo pozivata, naj pomagata iskati njuno Maddie.

Podobno gorje je pred leti doživela tudi Brigitta Sirny, mati Natasche Kampusch, ki je po osmih letih ujetništva pobegnila iz krempljev svojega ugrabitelja. Ker dobro razume, kaj prestaja Maddiejina družina, je McCannovim napisala pismo. "Vem, kaj prestajate in kako se počutite. Poznam ta strah in to nemoč. To življenje med upanjem in strahom. Vem, koliko moči je treba zbrati, da se v takšni situaciji lahko soočate z javnostjo. To je zelo pomembno in pravilna odločitev, saj izguba otroka ne sme pasti v pozabo,“ je med drugim zapisala Sirnyjeva.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zakon1
05. 06. 2007 18.04
VSI otroci so enako pomembni in morjao biti!
paparoach@volja.net
04. 06. 2007 19.03
mape3391, ni res, da vsak tak članek skritiziramo ... Vprašamo se samo, ZAKAJ je ona zdej toliko bolj pomembna od ostalih, izginulih otrok? Zakaj? Povej mi ti. Aja, sej res - ima bogate starše, ampak kaj ima to veze, če je pa otrok v pitanju?? Menda je treba VSAKEGA iskat s tako vnemo, mar ne?? In koliko je blo takih, ki so na to temo pisali, da za otroka pa nikoli ni ne preveč upanja, ne denarja, ne vsega cirkusa, ne ... samo, da jo oz. ga najdejo! Potem pa napišeš, da je tega enostavno preveč, da bi vsakemu namenili toliko časa ... Ne. Torej si VSAK zasluži takle cirkus, kot ga je trenutno deležna mala Madeleine. Jaz sem popolnoma za, ne me narobe razumet, da se otroka najde - normalno, ampak halooo, nje več ne bo nikoli nazaj, pa kaj misliš, da bosta starša z vsem tem dosegla pri ugrabiteljih? Omehčanje in kesanje, da jo bodo vrnili živo in zdravo? Ma dej, itak ja ... Punčka je ali mrtva že od dne ena, ali razkosana in zamrznjena nekje, kr nekje, ali prodana naprej za organe, ali posvojena, ali obsojena na otroško pornografijo, ali ... Kr neki, res.
matjaz.jah@gmail.com
04. 06. 2007 17.16
zaradi mene so lahko vsi članki o tej deklici sam da jo najdejo živo in zdravo..pa tudi o ostalih...
mape3391
04. 06. 2007 17.08
Kaj je treba vsak članek skritizirat? Negativci! Ti starši so bolj izpostavljeni, ker očitno znajo delati z mediji, mediji sami pa tudi radi od časa do časa izpostavijo tako zgodbo. Drugi taki primeri si zaslužijo enake pozornosti, vendar je praktično nemogoče, da bi do tega prišlo, ker je tega preveč. Skozi ta medijsko izpostavljen primer se "promovirajo" tudi podobni primeri. S tem ni nič narobe.
miglerno2@yahoo.com
04. 06. 2007 16.37
Ni pomembno ................... popolnoma se strinjam s tabo!
GSG-9
04. 06. 2007 15.45
Zdej pa nehite že pretiravat, ok je res žalostno da so ugrabil deklico ampak prav tako je žalostno da ne omenjate še drugih staršev ki so jim ugrabili otroke, kaj je Madeleine bolj pomembna od drugih?