Črna kronika

Pijan pretepal ženo

Metlika, 02. 04. 2009 11.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pijan 28-letnik se je fizično znesel nad svojo ženo. V pričo mladoletnih otrok ji je na glavi razbil posodo, nato pa za njo, ko je skušala pobegniti, vrgel jedilno mizo.

Metliške policiste so delavci zdravstvenega doma včeraj obvestili, da so oskrbeli 27-letnico in njenega mladoletnega otroka, ker naj bi ju pretepel in poškodoval 28-letnik iz okolice Metlike.

Slovenska policija
Slovenska policija FOTO: Jani Dolinšek

Med zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da se je 28-letnik popoldan vrnil vinjen domov in se sprl z ženo. S pestjo jo je udarjal v glavo, fizično nasilje pa je stopnjeval in jo zbil na tla, kjer jo je zbrcal. Po glavi jo je udaril tudi z večjo posodo, tako da se je ta razbila. Ko je 27-letnica s svojima mladoletnima otrokoma, ki sta bila priči pretepa, poskušala pobegniti, jo je nasilnež z večjo posodo še enkrat udaril po glavi, da se je tudi ta razbila. Pri tem je poškodoval tudi mladoletnega otroka.

Kot so sporočili iz PU Novo mesto, je 27-letnici z otrokoma uspelo pobegniti iz stanovanjske hiše, nasilni mož pa je za njimi vrgel jedilno mizo, ki je treščila v vhodna vrata, njih pa k sreči ni zadela.

Kot je za 24ur.com povedala tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik, policija v vsakršnem primeru nasilja v družini, kjer so prisotni tudi otroci, obvesti center za socialno delo.

Policisti so ugotovili, da 28-letnik že več let izvaja psihično in fizično nasilje nad svojo partnerico, jo ustrahuje, pretepa in grozi – največkrat v prisotnosti mladoletnih otrok. Zaradi tovrstnih nasilnih ravnanj so policisti 28-letnika že obravnavali in ga ovadili.

Policija je nasilnežu na podlagi vseh okoliščin in razloga za sum, da bo ogrozil osebno varnost in svobodo svoje žene in mladoletnih otrok, izrekla 48-urno prepoved približevanja in ga opozorila o posledicah, če bo prepoved kršil. Kljub vsemu je osumljeni takoj prekršil ukrep približevanja, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi kaznivega dejanja z elementi nasilja ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

KOMENTARJI (126)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cannabis
07. 04. 2009 21.52
mimikad
07. 04. 2009 21.14
Čudna posla so to...kolikor se govori v domači okolici so policaji svašta našli.
sarykac
07. 04. 2009 17.45
Novejši prej Starejši prej Prikaži vse tonbaloni 07.04.2009, 15:00 1 OneManBand Še to: Obžalujem, da so bili nad teboj vzvišeni itd., da si se počutil kot "grdi raček". Verjamem, da je kar precej tistih v Sloveniji, ki se turdijo po najboljših močeh na tem področju. Žal mi je, da si to doživel. In ni prav, da si to moral trpeti. LP,
tonbaloni
07. 04. 2009 15.00
OneManBand Še to: Obžalujem, da so bili nad teboj vzvišeni itd., da si se počutil kot "grdi raček". Verjamem, da je kar precej tistih v Sloveniji, ki se turdijo po najboljših močeh na tem področju. Žal mi je, da si to doživel. In ni prav, da si to moral trpeti. LP,
tonbaloni
07. 04. 2009 14.53
OneManBand Sprejemam kritiko na svoj račun, ker si korektno napisal. Strinajm se, da so tudi takšni "strokovnjaki", ki mislijo, da vse vedo, znajo, naredijo pa bolj malo. Zapisal sem: "Nasilje v družini je kompleksen problem, je dolgotrajen proces in ne gre za "eno jezikanje ženske"(!), ampak za podrejanje enega človeka drugemu. S silo, grožnjo in nasiljem." Menim, da se nekako nisva razumela. Prevedel si moje besede takole: "Napisal si, da je reševanje dolgotrajno, da prav zaradi dolgotrajnosti se zgodijo strašni zločini s hudimi posledicami in na koncu se policija in socijala brani, da so naredili prav." Sicer nisem tako napisal, sicer pa razumem tvoj pogled. Kot "dolgotrajen proces" sem hotel povedati, da nasilje v družini s tistimi hudmi posledicami nastaja postopoma, z omejevanjem pravic, časti, integritete drugega, z nadvladovanjem. Tudi žrtev, je pogosto v težki situaciji, se odloča, ali je vredno, da odidem ali naj še ostanem, ker (še) ni tako hudo. Ali me bo kdo v institucijah razumel, kaj bodo porekli drugi, kaj bo z otroki, kaj bo z menoj (žrtvijo) itd. Strinjam se s tebo, ko praviš, da "ne smejo braniti sebe kot institucijo in kot osebo, braniti-zaščititi je potrebno žrtve [...]". Tudi jaz sem zagovornik zaščite žrtve, ampak problem morda tiči še drugje. Policija nima pravice oz. pooblastil vmešavati se v življenja drugih ljudi brez potrebe (torej brez informacije, da se neko nasilje že dogaja v neki družini). V kolikor pa informacijo ima, pa je dolžna ukrepati in ne čakati, ali celo opravičevati svojo pasivnost. Upam, da se tukaj strinjava. Lep pozdrav in hvala za korektno kritiko, tonbaloni
Comster
07. 04. 2009 08.37
@ tonbaloni Lahko, da si nekakšen strokovnjak, da si prebral kar nekaj literature, itd. Sam menim da veliko govoriš (nakladaš) malo pa storiš. Napisal si, da je reševanje dolgotrajno, da prav zaradi dolgotrajnosti se zgodijo strašni zločini s hudimi posledicami in na koncu se policija in socijala brani, da so naredili prav. Ne smejo braniti sebe kot institucijo in kot osebo, braniti-zaščititi je potrebno žrtve, pri nas je v cca 70% zaščiten napadalec, agresivna oseba. Če bi institucije hodile po terenu bi marsikaj videli in tudi ukrepali po kratkem postopku saj imajo vse zakonske podlage. Tonbaloni, knjige pišejo vedno neki strokovnjaki, ki niso nikoli doživeli nasilja, kateri ne vedo kako to poteka, ker nikoli ne poslušajo žrtev do konca, ker oni so šolani in izobraženi in bolje vedo kako se to rešuje, jaz temu pravim bla,bla,bla. Sam sigurno ne bom nikoli več poklical socialo ali policijo, ker se niso odzvali na klic, tudi ko sem osebno bil na institucijah sem bil obravnavan kot, da sem jaz grdi raček, bili so arogantni, vzvišani, oni vse vejo in t.d. Veš, vsak vzrok ima svojo posledico in vsaka posledica svoj vzrok in vzrokov je vedno več zato se je potrebno vživeti v ljudi, katere je prizadela sedanja recesija, alkohol, nezaposlenost, šikaniranje, nizki dohodki, mamila, duševne bolezni....... Saj pravim škoda besed, ker na koncu boste taki kot ste vi Tonbaloni imeli vedno prav, rezultatov pa ni. Zato pa dam "Ptičja-Grapa" prav za vsak komentar, ki ga je napisal na to temo. Hitro ukrepanje je zelo pomenbno, policija pravi da hitrost ubija, mogoče res vendar v tem primeru ubija ali mori počasnost.
tonbaloni
06. 04. 2009 21.43
"Pticja_Grapa" Nihče te ne more iztožiti za obrekovanje, če daš informacijo o takem nasilju v dobri veri. Sicer pa obstajajo tudi anonimni telefoni, npr. 080-1200 (policija). LP,
DemonicVisage
06. 04. 2009 18.16
ljubezen je najhujše čustvo človeka (pa ne mi blebetat da te ljubezen osreči, ene že, druge pa uniči, torej je brezveze, sam podpira današnji sistem ko eni majo vse eni pa en drek.
Pticja_Grapa
06. 04. 2009 16.55
tonbaloni: "Začnite pomagati, tako, da poveste naprej, da veste za nasilje in zlorabe! " Jah, o tem slišiš marsikaj med sosedi za šankom, ampak na koncu je edini rezultat ta, da te kdo še toži zaradi obrekovanja...LOL. "Šele tedaj se bomo lahko zavedli, kaj lahko naredimo vsi skupaj, ne le policija in socialna služba. " In kaj lahko naredimo vsi skupaj, slišim naj? Daj, povej. Policija in socialna služba namreč "ne moreta"/se jim ne da narediti prav nič od nič. Torej?
sandi101
06. 04. 2009 12.34
Sigurno je to bila ljubezen na prvi pogled! Sedaj pa ima ... Marsikje je še tako ali pa še hujše!
tonbaloni
05. 04. 2009 19.55
Dragi komentatorji, zlasti tisti pametnajkoviči, ki o nasilju v družini govorijo tako vehementno in nonšalantno! Sem eden, ki se ukvarja s preiskovanjem tovrstnih zločinov, zgodbe so pretresljive. Veliko znanja, razumevanja, fleksibilnosti je potrebno, da uspeš razvozlati tako zahtevno družinsko dinamiko, njihove relacije in emocije, njihove odvisnosti, bolezni, obsesije in druge družinske skrivnosti. Nobena zgodba ni enostavna. Sicer pa mnogim, ki s svojimi neprimernimi komentarji polnijo te strani, predlagam, da si preberejo kakšno strokovno literaturo o nasilju v družini, o vzrokih, posledicah in o dinamiki. Zlasti bodite pozorni o "krogu nasilja". Čudim se, kako lahko nekateri primitivni komentatroji tako enostavno jemljete te surove in žalostne tematike, za en hec in vaše neokusne štose. Sicer pa, kolikokrat ste priskočili na pomoč nemočni družini, otrokom in materi, ko niso imeli kam, ker je družina na robu finančnega in čustvenega zloma, ko povzoričitelj nasilja še dodatno pretepa in "psihira" družinske člane? Kdaj ste nazadnje pomagali kakšni nevladni organizaciji pri njihovem težkem delu na omenjenem področju? Ste bili priča, pa niste nikomur povedali? Spodaj je kar nekaj komentarjev tistih, ki so trpeli nasilje ... Preberite njihove komentarje!!! Nič ni smešno! Le zakaj je že tihi deček ali tiha deklica do smrti pobila svoje starše? Ker niso imeli ustrezne vzgoje in težko otroštvo? Ja, res, a kaj je botrovalo njihovemu težkemu otroštvu in neustrezni vzgoji - nasilje v družini, fizično, psihično nasilje, spolne zlorabe ... Res povsem mneumestni so vaši komentarji! Začnite pomagati, tako, da poveste naprej, da veste za nasilje in zlorabe! Šele tedaj se bomo lahko zavedli, kaj lahko naredimo vsi skupaj, ne le policija in socialna služba. Nasilje v družini je kompleksen problem, je dolgotrajen proces in ne gre za "eno jezikanje ženske"(!), ampak za podrejanje enega človeka drugemu. S silo, grožnjo in nasiljem. LP, Uf, sem jezen na vas pametnajkoviči!
trzican
05. 04. 2009 08.00
vSe prepozno ukrepanje zato se to dogaja pri nas
brrrrrrr
04. 04. 2009 13.22
mm22 prihrani svoje komentarje.
brrrrrrr
04. 04. 2009 13.22
mm22 daj nehaj s takimi komentarji!!!!!!!!!!!!!!!!
brrrrrrr
04. 04. 2009 13.22
mm22 daj nehaj s takimi komentarji!!!!!!!!!!!!!!!!
Robberto
04. 04. 2009 10.54
To je pa res! - Le nekateri postanejo nasilni ko se napijejo, in taki je potrebno obesiti. In tisti, ki pridejo pijani domov, k ženi in otroke je treba še posebej obesiti!!
cicaDraza
04. 04. 2009 10.15
in po nocni priskavi nasli vraga i boga :)
cicaDraza
03. 04. 2009 21.43
da da to je samo pred igra, pol pa haranje!!!! dns pa akcija v metliki in okolici............... bebci
Nada Širovnik
03. 04. 2009 20.32
mm22... obdržim svoj komentar s tem , da se zadeva obrne , sej ni važn kdo je tisti, ki dela gorje ali slabo vzgojo in vzor otrokom .... bori naj se za otroke , dokaže kar trdiš in adijo dama .....
mm22
03. 04. 2009 10.40
zdaravo sm brat od tega možakarja.tko da bi vam neki povedal.nikol ne komentiraj zgodbe ali dogotka ,če ne poznaš odzadja.tko da otroka je sam odrinu.žena pa je vse skup napihnila zato ker se človek ne sme napit niti enkrat na mesec.udaru jo je sam tako da ji je vrgel posodo od perila in polno opranih oblek notri,ki so tam stale že 4 dni,ki ni bla sposobna jih obesit.je pa ta možakar zelo predan družini in dela sam za otroke.ni mu težko se vstat ob 4h zjutraj in bilo kaj drugega naredit. Žal ima žena druge plati in je mogla to z svojo mamo nekak izvest.to kaj pa policija napihne (kot so šuklje policaj,molek policaj in kralj policaj) prite v belokrajino in bote vidli kaj se dogaja.