Črna kronika

'Peško, ki jo je na avtocesti zbil avto, so svojci čakali na pravem počivališču'

Tepanje, 29. 09. 2022 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V nedeljo zvečer se je na avtocesti na območju Tepanja v smeri proti Mariboru zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik trčil v neznano osebo, ki je nenadoma stopila pred vozilo. Šlo je za 76-letnico, ki jo je ob trčenju odbilo čez vozilo pred vozilo 35-letnega voznika, ki jo je povozil. Zaradi hudih poškodb je umrla. Policija je zdaj podala dodatne informacije, saj se je od takrat na spletu pojavilo več ugibanj, zakaj je peška poskusila prečkati cestišče.

Prometna nesreča (slika je simbolična).
Prometna nesreča (slika je simbolična). FOTO: Shutterstock

V zadnjih dneh se je glede prometne nesreče, ki se je v nedeljo v večernih urah zgodila na avtocesti izven naselja Tepanje in v kateri je umrl 76-letna peška, v javnosti pojavilo več teorij o tem, zakaj je peška prečkala avtocesto. Med slednjimi je tudi ta, da naj bi svojci peško čakali na nasprotni strani avtoceste, na počivališču v smeri proti Ljubljani.

"V izogib povzročanja dodatne bolečine svojcem, ki se soočajo s hudo izgubo, vas obveščamo, da je bilo v preiskavi prometne nesreče ugotovljeno, da so svojci 76-letno občanko čakali na avtocestnem počivališču v smeri proti Mariboru, torej na počivališču, kjer je gospa zapustila avtobus," so sporočili s PU Celje. Vozišče avtoceste je 76-letna občanka prečkala iz neznanega razloga.

Spomnimo

V nedeljo zvečer je voznik osebnega vozila poklical Policijo in jo obvestil, da je na avtocesti na območju Tepanja v smeri proti Mariboru trčil v neznano osebo, ki je nenadoma stopila pred vozilo. Izkazalo se je, da je šlo za 76-letno peško, ki je v tistem trenutku hodila po avtocesti. Ob trčenju jo je odbilo čez vozilo pred vozilo 35-letnega voznika, ki jo je povozil. Zaradi hudih poškodb je umrla.