Črna kronika

Partnerico pustil umreti

Murska Sobota, 24. 11. 2009 13.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Spor med partnerjema se je v Murski Soboti končal s smrtjo ženske. Moški jo je odrinil, padla je vznak in se hudo poškodovala. Ker ji ni pomagal, je naslednji dan umrla.

Murskosoboške policiste so v sredo obvestili o sumljivi smrti 49-letne ženske. Okoliščine so preverili kriminalisti in ugotovili, da je podlegla poškodbam, ki jih je dobila dan prej. Takrat sta se z dve leti starejšim partnerjem sprla, pri čemer jo je moški odrinil, tako da je padla vznak in se hudo poškodovala.

Partner ni poklical reševalcev, niti ji ni nudil ustrezne pomoči, zato je dan pozneje poškodbam podlegla.

Policisti so ga ovadili zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti, preiskovalni sodnik pa je zoper njega odredil pripor. Moški se bo moral zagovarjati tudi zaradi nasilja v družini in povzročitve hude telesne poškodbe.

Kakšna kazen mu grozi?

Za umor iz malomarnosti je predvideno od šest mesecev do pet let zaporne kazni. Z zaporom do petih let se kaznuje tudi "kdor v družinski skupnosti z drugim grdo ravna, ga pretepa ali drugače boleče ali ponižujoče ravna, ga z grožnjo z neposrednim napadom na življenje ali telo preganja iz skupnega prebivališča ali mu omejuje svobodo gibanja, ga zalezuje, ga prisiljuje k delu ali opuščanju dela ali ga kako drugače z nasilnim omejevanjem njegovih enakih pravic spravlja v skupnosti v podrejen položaj“. Za povzročitelja hude telesne poškodbe, ki vodi v smrt napadenega, pa je zagroženo najmanj leto in največ deset let zapora.