Črna kronika

Papež blagoslovil Maddy

Vatikan, 30. 05. 2007 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Benedikt XVI. je sprejel starše 4-letne ugrabljene deklice Madeleine in blagoslovil njeno sliko.

McCannova sta oba katoličana, v Vatikanu pa sta iskala uteho v težkih trenutkih.
McCannova sta oba katoličana, v Vatikanu pa sta iskala uteho v težkih trenutkih. FOTO: Reuters

Starša pred skoraj mesecem dni ugrabljene 4-letne britanske deklice Madeleine McCann je v Vatikanu na splošni avdienci sprejel papež. Gerry in Kate McCann, ki sta ob obisku komaj zadrževala solze, sta Benediktu XVI. pokazala fotografijo svoje izginule hčere, papež pa jo je nato blagoslovil.

Splošna avdienca pri papežu je vsako sredo na Trgu sv. Petra, kjer se zberi tudi do 40.000 ljudi.

Starša pogrešane deklice, ki sta se na Trgu sv. Petra pridružila več tisoč vernikom, sta še pred srečanjem s papežem dejala, da sta v Vatikan prišla iskat uteho v težkih trenutkih, ki jih preživljata po ugrabitvi otroka.

Zakonca sta z zasebnim letalom iz Fara odletela v Rim.
Zakonca sta z zasebnim letalom iz Fara odletela v Rim. FOTO: Reuters

Obdajajo naju mešana čustva. V normalnih okoliščinah bi bila to ena najlepših izkušenj, ki bi jih v življenju doživela, a ker z nama ni Madeleine, je to zelo težek dan,“ je povedal dekličin oče Gerry.

Par namerava po obisku pri papežu odpotovati v Španijo, Maroko, Nemčijo in na Nizozemsko, kjer bosta sama opozarjala na izginotje svoje 4-letne hčerke. Družina je ta teden objavila zadnji posnetek Madeleine, preden je izginila, v upanju, da bi jo kdo prepoznal in pomagal pri njeni rešitvi.

Portugalska policija pa je dobila več sto klicev, potem ko je objavila opis moškega, ki se je na dan ugrabitve potikal v bližini naselja, kjer je stanovala družina McCann.

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

paparoach@volja.net
31. 05. 2007 21.30
I totally agree with Tonček Balonček! indijaner, malo too much je vsega tega sranja okoli nje, sorry, roko na srce - že ne vem katerič zdej ... Ja, valda, da bi dal VSE za svojega pogrešanega otroka, ampak pomisli malo, da sta starša KLJUB izobrazbi, ugledu, denarju ... tolk škrta bla, da nista plačala varuške, da popazi na otroke ... Torej, kazen za nepazljivost, brezbrižnost, naivnost ... Vsak jo 1x plača, tko ali drugače, zaradi te ali one napake ... Vsaka šola nekaj stane, ampak res - vsaka. Te punčke ne bo NIKOLI več nazaj, pa saj nista tolk glupa, da mislita, da bosta s tem vsem cirkusom omehčala ugrabitelje, da jo vrnejo živo nazaj? Halooo, sej smo realni, no ...
Tonček Balonček
31. 05. 2007 20.23
Nekateri ne razumejo, da je osredotočenje na en primer v bistvu priznanje, da si nemočen. Enako je v sodstvu, zdravstvu in še kje. Enega zdravijo kot nori, 100 specialistov, na tisoče evrov dnevno za medikamente itd., pri tem pa nikogar ne zanima, da jih je ne vem koliko umrlo, ker sploh niso mogli do zdravnika ali pa zdravnik ni imel s čim zdraviti. Skratka, ljudje hočejo cirkus, ne rešitve, še posebno, če gre za Američana ali Britanca. Mislite, da ne ugrabijo nobenega črnca v Afriki in da starši ne bi prodali premoženja, da bi ga dobili nazaj?
0*kate*0
31. 05. 2007 16.18
Upam samo da bodo deklico kmalu našli....čeprav se mi ne zdi pošteno da je okrog nje tak velik "cirkus", ko pa je na svetu še ogromno pogrešanih otrok...to pa spet kaže da je denar sveta vladar (kot vidim sta maddyjin starša kar precej premožna če sta prišla z zasebnim letalom)...pa veliko pripomore tudi to da sta Angleža....
indijaner@email.si
31. 05. 2007 10.20
Ne morem verjeti, da se ljudje razburjajo zaradi teh ubogih ljudi, ki so jim ugrabili otroka! Kaj pa če bi se to zgodilo vam? A vi ne bi dali vse svoje premoženje, da bi dobili otroka nazaj? A ste vi sploh ljudje? Ali imate čustva? Pa kaj, če to piše v časopisu. Zakaj pa berete, zakaj pa se o tem razburjate? A vi sploh imate otroke? Me zanima ja, kdo jih ima od vas. Sram vas bodi, pa bodite raje tiho, da se ne bi slučajno vam kaj podobnega zgodilo!!!!!
Tonček Balonček
31. 05. 2007 10.05
Predlagam, da prideta še v Slovenijo, data za mašo na Brezjah ter pot nadaljujeta v Međugorje, z zasebnim letalom seveda. Mogoče bosta izdala tudi kakšno knjigo, gotovo bo bestseller. naj ne pozabita tudi na plakate in priponke (Lets find Madeleine together! ali kaj podobnega). Pri nas bi pri iskanju lahko s svojo besedo pomagali Jure Košir, Martin Strel, Freddy Miller, Nina Osenar in še kdo! Kje so zdaj mediji, ne pozabite objaviti transakcijskega računa ali vsaj mobilno številko in geslo, da lahko prispevamo sredstva, saj vemo, da so potovanja draga, sploh pa z zasebnim letalom, le zakaj bi zapravljala čas za redne linije.
pitagora@stajerska.com
31. 05. 2007 09.32
Če je letalo zasebno, še ne pomen, da je njuno! Gretica, a si blond? :)
menajahtwa
31. 05. 2007 07.10
"zssebno letalo" ? .... torej mata neki pod palcem, pa turneja po 4ih državah .... za varuško pa nista mela al ka, da sta jo pstila samo v sobi! Pa neb blo nobenga sranja ....
Tonček Balonček
30. 05. 2007 21.44
Tudi sam ne razumem medijev, da pišejo le o tej punčki, pa saj jih je izginilo že na tisoče, brez papeževega blagoslova starše. V čem je ta fora?
Romuel
30. 05. 2007 21.36
halo folk za otroka ni nikoli too much iskanja pa razglaševanja da je pogrešan, pač ta dva starša si lahko privoščita tak halo okol tega, večina pa ne, in kaj mislite da njih ne iščejo? res mogoče manj ampak jih. drugače pa res upam, da bojo punčko našli živo in zdravo ,kolikor pa so izvedeli da ji gre dobro in je živa ter d lepo ravnajo z njo, tako je videla svetovno znana vedeževalka..
paparoach@volja.net
30. 05. 2007 21.25
No way folk, nje več ne bodo videli žive. Ampak, ne razumem tega - v čem je fora vsega tega rompompom-ja? Pa sej sta baje izobražena človeka (oba zdravnika), a jima ni jasno, da bosta s tem dosegla NIČ? - kdo za vraga jo pa lahko kje vidi? Punčka je ali razkosana že ali prodana naprej za organe ali kot posvojenka premožni družini iz Braziljie ali obsojena na otroško predofilijo, zapta nekje v kleti ... Mislm, ITAK je situacija full grozna, ampak tole je pa res en mejčken too much, halo, kolk je takih na svetu, pa nič ... Sramota in žalost.
miglerno2@yahoo.com
30. 05. 2007 15.00
limonca4 - strinjam se. Torej tisti revezi, ki so jim tudi ugrabili otroka, in nimajo denarja da bi "udarli" turnejo, naj bodo pa lepo tiho in doma... Sicer ne vem v kateri del Maroka tocno gresta, ampak en del je zelo civiliziran, drugi pa manj...verjetno sami sploh "nimajo" nobenih problemov v zivjenju, in bodo ljudje vse iz rok spustil da bi njima prisluhnil... Res je grozno kar se jima je zgodilo, sam tole je pa ze mal too much.
neznan13@gmail.com
30. 05. 2007 14.33
pa še protestanta sta po moje :)!! narobe svet...
neznan13@gmail.com
30. 05. 2007 14.31
se strinjam z limonco! na tisoče družin tretjega sveta, vsak dan izgubi otroka, v takšnih in drugačnih okoliščinah, ampak to je še vedno SAMO tretji svet!! pol se pa pojav ena kvazi družina iz zahoda, pa vs vik in krik, bosta vsaj lekcijo dobila, štiri letnico samo pustit, če je to normalno!! sicer pa upam, da je živa in zdrava, prav tako kot za ostale pogrešane otroke, ki za njih ne vemo, ker so očitno nepomembni!!
max80
30. 05. 2007 14.27
Če mene prašaš, je to samo ena farsa. Oba zgledata kot igralca. Ne bi se čudil če bi jo našli "skrito" v kakšni kleti, kjer naj bi "preživljala" hude čase...
janmuha@mail386.com
30. 05. 2007 14.21
točno tko limonca4, ko da drugi ljudje niso nič vredni in da miljone drugih ne pogrešajo!! nemorem si predstavljat krizo k jo trpita in doživljata sam to ni fer do drugih otrok, papež dela krivico drugim, naj mu pošljejo spisek pogrešanih in kar naj začne z pomočjo svojcem....... lep dan še naprej!!
limonca4
30. 05. 2007 14.06
Kot da je Maddy res edini otrok, ki je ugrabljen oz. pogrešan ... A drugi ugrabljeni in pogrešani otroci pa niso vredni ali kaj? Kakšno "pompoznost" ter vik in krik delata ta zelo neodgovorna starša. Neodgovorna sta zato, ker sta jo pustila samo, medtem ko sta šla onadva jesti in zabavati. No, srčno upam, da jo bodo našli živo in zdravo.