Črna kronika

Jih je umorila, ker so bile deklice?

Köln, 06. 05. 2008 07.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
R.E./N.Š.K./M.K.
Komentarji
15

44-letna Nemka je priznala umor svojih treh novorojencev. Pojavljajo pa se namigi, da naj bi jih umorila, ker so bile deklice.

Nemška policija je pridržala 44-letno Nemko, ki je osumljena umora treh svojih otrok. Otroke, vse tri naj bi bile deklice, so po 20 letih našli v družinski hiši v zamrzovalni skrinji. Policija v mestu Wenden, približno 100 kilometrov od Bonna, je še sporočila, da je obdukcija pokazala, da so bile vsi trije novorojenčki živi ob rojstvu in so umrli nasilne smrti. Medtem pa nemški spletni časopis Bild.de poroča, da naj bi Nemka svoje otroke umorila, zato ker so bile deklice.

Kot menijo preiskovalci, naj bi mati otroke še žive zavila v brisačo in v časopisni papir ter jih dala v vrečko ter zaprla v zamrzovalno skrinjo. Trupla treh otrok je našel 18-letni sin osumljene matere, ko je v skrinji iskal zamrznjeno pico, zločin pa je prijavil policiji.

Hiša v Wendnu, kjer so odkrili tri mala trupelca.
Hiša v Wendnu, kjer so odkrili tri mala trupelca. FOTO: Reuters

Preiskovalec Martin Feldmann je po zaslišanju osumljenke povedal, da je bila ženska v velikem šoku in da je priznala krivdo za zločin ter da dejanje obžaluje. Nekoliko nenavadno se sliši izjava edine osumljene, ki je dejala: "Možno, da sem otroke pustila v zamrzovalni skrinji." 44-letnica je trenutno na psihiatriji.

Trupla novorojenčkov so našli v kleti hiše, kjer živi petčlanska družina, par s tremi otroki, starimi od 18 do 24 let. Vsaj eden od umorov naj bi se zgodil leta 1988, ker je bilo eno truplo zavito v časopis iz leta 1988.

To je le eden od pogostih primerov detomorov v Nemčiji. Kot kažejo podatki, se za to kruto dejanje odločajo predvsem ženske iz siromašnejših družin na vzhodu države. Nekatere klinike v Nemčiji so, zato da bi preprečile število detomorov, odprle nekakšne skrivne oddelke, kjer lahko matere, ki ne morejo skrbeti za novorojenčke, le-te odložijo oz. pustijo tam.

SORODNI ČLANKI

  • 19
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

crntulipan23
07. 05. 2008 17.57
Po mojem jo je pa mož prisilu v to,ker mu ni bilo po godu,ker mu pač ni rodila sinov.Včasih je bilo to zelo strogo-"če mi ne boš rodila sina-adijo."Zakaj se pa potem še tega otroka ni znebila,ki je sedaj star 18 let?Zato,ker je fant?Groza.Ne razumem jo,res ne.Naj jo življenje tepe.
Ramzess
07. 05. 2008 17.50
Wizo, nisem jaz rekel da gre trojčke, ampak novinarji tako čudno zapišejo "trojni detomor", kaj naj drugega to pol pomeni, oz. tudi sami preiskovalci primera dajejo tako čudne dvoumne in pomankljive izjave, da ne veš zakaj gre. Opažam namreč, da ljudje, pri svojem delu, v raziskovanju (npr. arheologi) ali v preiskovanju (npr. kriminalisti), ali denimo iskanju, uporabljajo vedno manj logike. Rezultati pa so potem taki, da nimajo z resnico nič skupnega, oz. ne veš kaj je res in kaj ni res. Nevem, ali res ne znajo ničesar sklepati prav, ali pa sem jaz daleč naprej. Pa logika vendar ni tako zapletena. Problem raziskovalcev in preiskovalcev, česarkoli že, je v tem, da upoštevajo le to kar se zdi očitno in kar vedo (čeprev ni nujno pravilno), ne pa tudi tega kar ni očitno in česar ne vedo. Sicer pa tudi meni ni jasno, kako lahko, res ne vem česa jih učijo, (bojda) šolani kriminalist sklepa, na osnovi enega dojenčka zavitega v časopis iz decembra 1988, ni omenil če in v kaj sta bila zavita druga dva, da so vsi umrli v tem času. To seveda ni logično, in to je jasno že osnovnošolcu, da sta druga dva lahko bila rojena in umrla tudi kdaj kasneje. Če pa so res umrli v istem času, pa seveda treba navesti da gre za trojčke, ne pa zavajati javnosti, ali pa ničesar povedati, dokler se zadeve ne preverijo laboratorijsko. "Vsaj eden od umorov naj bi se zgodil leta 1988, ker je bilo eno truplo zavito v časopis iz leta 1988." Novinarji so vsaj toliko delavni, da, čeprav z zamudo, zapise malo poravijo, dejstva uredijo kot je prav, in nam dajo posredno vedeti, da vendarle niso krivi za 'šolske' napake kriminalistov.
Buena Vita
07. 05. 2008 15.50
kaj se pri nas nič ne dogaja?? preveč koliko smo majhni preveč,preveč dejmo pomest svoj prag,--prav je da smo zgroženi nad takimi dejanji,nimamo pa pravice razpihovat,stem ne storimo nič bolje,pokažemo svojo krutost DOBRODOŠLI SO NASVETI;KAKO KAJ POMAGAT ŽRTVAM DEJMO SE V NJIHOVO KOŽO,DEJMO BIT SOLIDARNI,POISTOVETENJE Z NASILNEŽI NAM NI V ČAST NAJVEČ KAR LAHKO STORIMO--OBRNEMO HRBET
za_ra
06. 05. 2008 21.38
Zgleda da je res nekaj v zraku ali pa jim je v 80-tih zaškodil černobilski oblak.
wizo
06. 05. 2008 20.10
@igor.gojcic: Od kod tebi da so trojčki? Verjetno so bile rojene z nekajletnim razmakom. Sicer mi pa ni jasno, zakaj bi jih sploh hranila v zamrzovalni skrinji vsa ta leta. Pa nehajte vse Avstrijce pa Nemce obtoževat zaradi tega, kar sta nardila Fritzl pa ta ženska. Raje se vprašajte, kaj se dogaja pri vašem sosedu.
.ashley.
06. 05. 2008 19.40
katjap@hitri.com
06. 05. 2008 19.02
če pa bodo to žensko zagovarjali kot neprištevno v času umorov, pa naj gre ta pravosodni sistem nekam....
Ariella
06. 05. 2008 17.21
bolana debilna ženska...ma v ku*ac nej gre vse, pa mislm kaj se dogaja s temu folkam no...FUJ
black1cat2
06. 05. 2008 16.25
Hja, ampak če pomislite - to se ne dogaja sedaj, zdaj se stvari le odkrivajo! Te stvari so se v resnici dogajale predvsem v '80! Ja, res pa je dobro vprašanje, kako psiho, srce in želodec je morala imeti ta psihopatka (za katero ni nihče opazil, da bi bila 'čudna'), da je imela več kot 20 let v svoji kleti zamrznjena truplca lastnih otrok, poleg pa lepo svojo lastno hrano. Zanimivo pa, da je njen sin (očitno sreča zanj, da je privekal na svet moškega spola) odkril to šele sedaj! Da ni nihče od njene družine opazil tega prej. Najbrž je imela ta truplca zelo dobro prekrita in vedno polno zamrzovalno skrinjo, čistila (če jo sploh je?) pa jo je vedno le sama. Sedaj pa je postala malo nepazljiva, morda je celo pozabila na vse to?! GROZLJIVO!!!
Ramzess
06. 05. 2008 13.08
Neverjetno kaj se zadnje čase dogaja v nemškogovorečih deželah, skora ni za verjet. Res, kam gre ta svet, že res da smo v obdobju, ko vse več grehov prihaja na dan, ampak... "trojni detomor" Torej gre za trojčke, in zakaj tega zapišejo, če je res tako. Da gre trojčke je bistroumno ugotovil eden od preiskovalcev, ko je navedel, da je en dojenček bil zavit v časopis iz decebra 1988. Res ne vem kako mu je to ratalo, na tej osnovi, ampak... Ta časopis nakazuje samo, da je le ta otrok, ki je bil zavit vanj, morda umrl decembra 1988, ne pa nujno tudi druga dva otroka. Res nevem zakaj ne vključijo vsaj malo logike. "Trupla treh otrok je našel 18-letni sin osumljene matere, ko je v skrinji iskal zamrznjeno pico" Pa ja da res, zanimivo naključje, prej pa 20 let nihče nič. Naj verjame kdor lahko. Pri takih primerih, me izgovori v tem stilu sploh ne prepričajo več. Kakšna je resnica v resnici?
bonsai9
06. 05. 2008 11.22
Sicer, saj je naša mačka doma tud svoje mladiče požrla, pa je nismo poslal na psihiatrijo. Ti uboga mamica, kaj mora vse prestati, da so jo dobili za trojni umor nemočnih otročičkov. Saj bi ja lahko šla k spovedi in bi ji bog odpustil. Po 20-ih letih se ji je zmešalo?! A zaradi otrok, al ker se ji je začela vagina sušit?
bb38150
06. 05. 2008 11.03
Jaz bi rada vprašala: kako je ta gospa mirno in normalno živela vsa ta leta??????????Kako lahko pozabiš 20 let na trupelca ,ki so zdraven mesa katerega so jedli??? Sedaj ko je prišlo na dan je kar za na psihiatrijo ,a do sedaj je bila normalna in je živela lepo družinsko življenje???To kar je naredila ona in tista POŠAST v Avstriji se mora strogo kaznovat !!! Ne pa na psihiatrijo!!!Ta v Avstriji je bil zelo pameten in priseben ,saj je moral skrbet za hrano10 ljudi ,to se pravi da ni bil neumen.
zaratustra
06. 05. 2008 10.19
kriza, ampak ne zamerimo gospej, saj je sama rekla da MOŽNO da jih je pustila v zamrzovalni skrinji! ah ja, vedno več bo tega, zapomnite si, vedno več.
go84
06. 05. 2008 10.14
mislim a se je namcem in avstrijcem totalno zmešalo???? jst nism sigurn da so normalni...
mirsad
06. 05. 2008 08.24
a ne se je**t...kam gre ta svet?!?!?!