Črna kronika

Odločitev v enem mesecu

Ljubljana, 23. 03. 2007 09.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.S./S.V.
Komentarji
0

Na sodišču so zaslišali še zadnjega od staršev deklic, ki so leta 2005 umrle pred nočnim klubom Lipa.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je zaključila obravnava v primeru tožbe staršev najstnic, ki so umrle pred nočnim klubom Lipa decembra 2005. Starši so proti časopisni hiši Dnevnik, izdajatelju časnika Direkt, ki je marca lani v svojem poročilu objavil dele obdukcijskega zapisnika deklet, sprožili odškodninski postopek.

Sodni postopek zoper lastnika Lipe še ni zaključen
Sodni postopek zoper lastnika Lipe še ni zaključen FOTO: POP TV

Na sodišču so danes zaslišali še zadnjega od šestih staršev treh deklet. Sodnik ima sedaj mesec dni časa, da razsodi. Vsak od šestih staršev zahteva nekaj več kot 20.000 evrov odškodnine in javno opravičilo. Dnevnik je sicer pripravljen vsaki družini kot odškodnino plačati 2.000 evrov in objaviti popravek. Prav vprašanje, kakšne oblike naj bo popravek in kje naj bi bil objavljen, pa ostaja odprto.


Trdijo, da tudi tožba proti državi, v kateri zahtevajo okoli 200.000 evrov odškodnine, ne bo nič pomagala. Zdi se, da še najbolj čakajo kazenski proces proti direktorju diskoteke Robertu Tomažu Zavašniku, ki pa ne bo še tako kmalu. Dobri leto po dogodku namreč preiskava še ni končana.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.