Črna kronika

Nogomet združil Fritzlove

Amstetten, 21. 06. 2008 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Družini avstrijske pošasti Josefa Fritzla so le dovolili gledati televizijo. Mikal jih je Euro 2008 in zdaj ga bodo tudi videli.

Družini avstrijskega očeta Josefa Fritzla, ki je 24 let v ujetništvu zadrževal svojo hči Elisabeth, so zdravniki dovolili, da prvič, odkar so jih rešili iz podzemne ječe, lahko gledajo televizijo. Zdravniki so popustili po dolgem prepričevanju družine, ki si je na moč želela ogledati evropsko prvenstvo v nogometu, ki te dni poteka v Švici in Avstriji.

Ob prihodu Fritzlove družine na kliniko so jim zdravniki prepovedali gledanje televizije, saj bi lahko naleteli na poročanje o sebi in zverinskem početju njihovega očeta, kar bi jih lahko preveč pretreslo in prekinilo tok njihovega zdravljenja.

A zdaj so psihiatri popustili, vendar je lahko televizor prižgan le v času nogometne tekme, takoj ko je spopada med ekipama konec, pa morajo sprejemnik spet ugasniti. “Trajalo bo še dolgo časa, da se bodo privadili na življenje zunaj, nogomet pa je stvar, v kateri vsi uživajo in ga radi gledajo,” je povedal predstavnik bolnišnice.

Del zaprte družine je sicer tudi že med ujetništvom gledal vsa nogometna prvenstva, saj je Josef velik ljubitelj nogometa in si je tudi v kleti čas krajšal z navijanjem.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dreamhorse
23. 06. 2008 07.46
In zakaj jih imajo še vedno "zaprte" v tej bolnišnici. Življenja v zaprtem prostoru so navajeni, navadite jih zunanjega življenja. In ne jih še kr zapirat...
dodoman.20@gmail.com
22. 06. 2008 00.12
nokia.....zdravljenje po čigavih merilih?...raj se to vprašaj.
Nokia_
21. 06. 2008 23.00
Sej lepo pise zakaj!!!! ptuj123 pa ormagreat a neznata brat... ker bi lahko naleteli na porocanje o sebi in s tem bi prekinili tok njihovega zdravljenja
Goosaer
21. 06. 2008 20.37
jao, pa saj to ni res! ptuj123 imaš prav! On jim je vsaj TV dovolil gledat!
ptuj123
21. 06. 2008 18.58
zakaj pa so jim prej prepovedali gledati tv, saj so hujsi od Fritza!!!!
m12
21. 06. 2008 17.07
ja, če nekaj preživiš, potem sigurno lažje naprej gledaš. verjetno bi jim morali pustiti živeti v 2normalnem" okolju, zunaj bolnice-zaprti so že itak bili, pa da bi redno prihajali na zdravljenje. včasih okolje naredi več, kot zmorejo psihiatri s svojimi tabletkami. ki jih tukaj verjetno na žalost uporabljajo v kilogramih dnevno. ja, iz enega ujetništva v drugo, brez da imaš kakšno besedo pri tem......
drzavljan35
21. 06. 2008 16.23
Nogomet jima skoraj vecjo moc od denarja !
Ramzess
21. 06. 2008 16.00
"Zdravniki so popustili po dolgem prepričevanju družine, ki si je na moč želela ogledati evropsko prvenstvo v nogometu, ki te dni poteka v Švici in Avstriji. Ob prihodu Fritzlove družine na kliniko so jim zdravniki prepovedali gledanje televizije, saj bi lahko naleteli na poročanje o sebi in zverinskem početju njihovega očeta, kar bi jih lahko preveč pretreslo in prekinilo tok njihovega zdravljenja." Po domače rečeno, iz ene pasti v drugo, prej je z njimi manipuliral oče, ded, zdaj pa psihiatri. Ja brez dvoma da bo še zelo dolgo trajalo, da se bodo navadili na življenje zunaj, kakor bo pač po volji psihiatrom. Dejstvo je da sami nimajo dosti besede pri tem, če. Njihova prihodnost je res vprašljiva, in ne nujno zanesčljivih rokah. Televizijo so jim prepovedali gledati iz drugih razlogov, vzporednih z njihovim doživetjem, nadzor nad njimi, mislim da človeka težko 'znova' pretrese nekaj kar je že preživel, poleg tega nič novega ne bi izvedeli, kar oni najbolje vedo. Oblasti, ki bdijo nad njimi, in še dolgo bodo, pač želijo, z informacijsko blokado, kot je to sicer običaj, doseči neoporečnost žrtev ali storilcev pred sodiščem in njihovih izjav. Za moje pojme ni ravno pošteno. Težko se je zagovarjati ali pričati pred sodiščem, če ne veš za kaj gre, če nisi na tekočem s tekočimi zadevami.
juventus
21. 06. 2008 15.38
Ti Avstrijci očitno odobravajo takšno početje ,namesto ,da bi hudiča javno linčali sredi DUNAJA ...............Se mi zdi ,da je cela familija močno prizadeta ....................Tole o ujetništvu mi pa mal smrdi ???? Da po tolikih letih ne najdeš način za IZHOD ...BUČEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aibo
21. 06. 2008 15.07
@483918, to majo predlogo, po kateri začnejo zmeri pisat :)
483918
21. 06. 2008 13.14
Družini avstrijskega očeta Josefa Fritzla, ki je 24 let v ujetništvu zadrževal svojo hči Elisabeth.... Vedno se isto začne, kt da še zdej folk ne ve kdo je ta fukjen josef fritz pa da je imel v ujetništvu hčerko..Mislim kr neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!