Črna kronika

Nevarni varnostniki?

Ljubljana, 09. 10. 2007 20.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V pretep 20-letnika naj bi bil vpleten varnostnik. Podan je bil predlog, naj podjetju Vip varovanja odvzamejo licenco.

V pretep 20-letnika naj bi bil vpleten varnostnik. Podan je bil celo predlog, naj podjetju Vip varovanja odvzamejo licenco.

KOMENTARJI (117)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Triera
14. 10. 2007 12.04
VIP varovanje bi bilo ZAČASNO ob licenco???!!!!!!!!! Taki sploh niso za opravljanje takšnega dela.
pierce@siol.com
12. 10. 2007 19.21
aja pa še to designer...licence majo vsi..tut v civilu sam ti tega ne veš :P:))
pierce@siol.com
12. 10. 2007 19.20
eh fantje ne se ment kak bi vi varnostnike navozl pa tak k ste vsi navadne p*** pred njimi...Varnostniki so čist ql..če si si se jim pa zameru DESIGNER si pa sam kriv :P
colecutter@yahoo.com
11. 10. 2007 08.10
cenzor oz. skrivnostna oseba na pop-u, ki samovoljno urejaš komentarje, ti si en velik BUMBAR...
Bedni
10. 10. 2007 21.32
a ne mi zdej tiste iz en pub-a kovat v zvezde. vsi so naavdni posraneti, ki so mocni ko so stevilcno mocnejsi od nasprotnika.
designer@mail386.com
10. 10. 2007 19.19
Folk zbermo se pa gremo v akcijo. V pol ure bomo vse varnostnike zlomil. to so navadni izmecki, ki se spravljajo na 60- kilske fante, to sem veckrat videl na lastne oci. Varnostniki te obkrozijo, med potjo do dvigala jih ze fases, kaj se pa v dvigalu dogaja pa ze vsi vedo. Koliko takih primerov je ze bilo. Glede licence pa to. Vsi vedo da so varnostniki v civilu v Globalu vsi brez licence in ve se katere osebe so to. No edino policija o tem nima pojma in mislim da so policisti v tem primeru enaka golazen kot te opice. Folk zbermo se, drugace se ne bo spremenilo nic
bulldogy@email.si
10. 10. 2007 17.14
@ghandi: ne nisem mislil teh BBR-ovcev, ker Andjelko je car pa uni k so pred vrati so tut vredu (govori se o En Pubu seveda)! mislil sem na nekatere druge....ampak pustimo sedaj to! VIP združba je kriminalna združba in marsikdo izmed njih je vpleten tudi v rope bencinskih servisov ter skoraj vsi se ukvarjajo z izsiljevanjem, so eni navadni rektaši in v glavnem gnide največje! Za unga k ga je ubou mu ni niti slučajno tako žal kot bi bilo kateremu drugemu! Pa to je tut prou hinavsko, da ga je s hrbta udaril, v tilnik, a pa je ta normalen???? Mislim res se nebom čudil, če bo tako kot je že nekdo napisal, v Globalu enkrat eksplodiral.....nč se nebi čudil! Bi pa lepo spucal veliko gangsterjev, povzpetnežev prepotentnih, naivnih prasi.c in qurb ter seveda dilerjev z drogo ter njihovih narkomanov! Takim tako ali tako ni usojeno normalno živeti in to je navadna drhal tm ki delajo samo škodo v družbi in bodo tako ali tako slabo končali! Sramota je res kaj se to dogaja.....sej pravm, če bi bil tesni sorodnik umrlemu fantu vam povem da danes zvečer bi bila prelita kri in žura nebi blo, pa tut Global bi končal tako kot Lipa! To sm 1000%, ker fanta nisem poznal in me sploh ne zanima kdo je in kaj je počel, postavite se v kožo njegovih staršev in bratov ali sester....pa še vedno ne morete verjeti kako strašno to mora biti..... dejstvo je da četudi je bil pijan in je težil, mi ne more nihče v glavo vbiti da je moral zato umreti in da so bili potrebni trije varnostniki da so ga zlomil!!! Četudi se že uporabi fizično nasilje tile varnostniki še kako dobro vedo kam se mora udariti da ni smrtno.....pa meni verjamite da varnostnik je delo, ki zahtev veliko živcev in tako to je...preprosto moraš prenašati tudi take pijance, pa kaj pol, opraviš delo in je.....tukaj se pa vidi da tale opica ni razmišljala kake bodo posledice!
miha71@gmail.com
10. 10. 2007 16.36
pumpar kaj si pa ti?Nebo se piše ne bo.
doki007@email.si
10. 10. 2007 16.17
kaka policija ,...ti so nesposobni ,...zbornica nesposobna ,.... tožilci nesposobni ............. enkrat bo samo razneslo zgornji del name ,....to bodite brez skrbi ,...!!!! če ne zlepa pa zgrda !!!!!!!!!!
badabum
10. 10. 2007 16.09
pumpar : in kaj ima Jankovič pri tem? Za to bi morala poskrbeti policija ter zbornica ,ki jim je izdala dovoljenje!!!
angelll
10. 10. 2007 15.53
Pa to ne moreš vrjet pa ne on k je bil tok v redu fant nikol fa nisem vidla da bi komu kej siku al pa ugovarju vedno dobre volje. Smo bili v srednji šoli 4 leta skupi pa vn hodi.... ne razumem jz tega res ne. Pa zakaj vedno tistmu k ni nikomur nikoli hotu nč slabga?
badabum
10. 10. 2007 15.52
killi-123 : nisem eden od varnostnikov, jih pa dosti poznam. To kar je ta varnostnik naredil je obsojanja vredno ,in tako kot je napisal bulldogy, bi prišel nazaj in postrelil vse tiste ,ki so sodelovali.Samo hotel sem povedati, da niso vsi varnostniki enaki, tako kot ne prsti na i roki. Je pa kar je bulldogy napisal čista resnica. Nobeden od teh varnostnikov ti nebo zatežil ,če boš malo bolj nabildan - to mi lahko verjameš iz lastnih izkušenj.Spravljajo se na fizično šibkejše, na tiste za katere vedo ,da jim nič nebodo mogli... Bulldogy: BBR varnost - v en pubu v 4 letih nisem videl niti enega pretepa( pardon enkrat je bilo ko je bila luna par let nazaj).So dosti bolj kulturni kot VIP-ovci. Res pa je ,da če razbiješ kozarec te bodo vrgli ven na lep ali pa na grd način. Na to so tam zelo alergični.Razlika je ,da je pri BBR glavni andjelko na vratih, kateri je res kapo dol, prijazen in zelo kulturen človek.Pri Vipovcih v globalu se pa neve kdo pije in kdo plača...
Sandi Sheikha
10. 10. 2007 15.36
Acid
10. 10. 2007 15.36
manjakranjc se popolnoma strinjam in štejem vaš odgovor, kot nekakšnen skupek vseh agonij, ki so bile vpete v odzive ljudi. Lahko bi vsak sleherni posameznik poslal poziv svoji priljubljeni polsanski skupini (ali poslancu) in tako predlagal da se o tem govori v državnem zboru. Da se v to tematiko spusti sam politični vrh.
tan.aya@hotmail.com
10. 10. 2007 15.33
Tko je to vse, danes nimas nikamor za it. Sem kar sem, tj slovenska drzavljanka, rojena v sloveniji, s koreninami z juga. Poslusam vse, leto nazaj sem harala po vseh lokalih v ljubljani, dokler nisem bila sama prica krutega ravnanja varnostnikov. Pa nima veze al je jugo al slo... Sem se odlocila da ne grem nikamor vec. V tem letu sem bila enkrat v globalu, enkrat v bachusu in trikrat v 12. Hvala lepa nikamor vec. Raj si doma tisto pivo odprem prizgem MTV, lahko kadim in grem ziva spat!!
Sandi Sheikha
10. 10. 2007 15.30
No tale Ingo PAŠ naj bo kr malce tiho...tudi on na zbornici ima prste vmes kdo dobi licenco in kdo ne.....Poleg tega je pa tale firma VIP varovanje ena velika mafija(naj kdo mal preveri kake varnostnike zaposlujejo.....poleg tega pa "lastnik" Praštalo hodi kot največji frajer naokoli.....No inšpekcijske službice....je moral na žalost spet nekdo umreti, da se bo kaj izboljšalo.....no tako žal je v prelepi naši Sloveniji....
iztokloparnik@hotmail.com
10. 10. 2007 15.17
To se enostavno reši . Global zapreti. Varnostni službi vzeli licenco . Kvazi varnostniku 20.000 Eur kazni + 1 leto zapora . Pol pa da vidimo mudonje .
killi-123@hotmail.com
10. 10. 2007 15.13
manja kranjc, koncno tema,kjer se strinjava.Samo popravek,civilisti so namrec redarji,kateri po urgenci in pretepu izginejo.Oni sozadolzeni za brutalnost.
joco@3delavnica.com
10. 10. 2007 15.07
Še en glas od mene za trenja na to temo. Lipa, Celje, obala, Global, redarje je treba spravit v red!
manjakranjc@hotmail.com
10. 10. 2007 15.06
Do kdaj in za kakšno ceno? Iskreno sožalje družini umrlega fanta, ki je nova žrtev skorumpirane verige vplivnih lastnikov nočnih klubov, ki lahko očitno z mastnimi denarji kupijo vse! Vsa dovoljenja ki jih premore naša evropska Slovenija, mir pred policijo in večjim sodnim preganjanjem. Ne glede na to, ali je bil v zadnji pretep udeležen varnostnik Globala ali ne, se postavlja vprašanje, če se obiskovalci Globala zavedajo kaj jih lahko doleti v primeru bližnjega srečanja z temi "varuhi miru?" Večino teh varnostnikov, ki posedajo pred nočnimi lokali so že zdavnaj spoznali sodniki in marsikdo je na pogojnem izpustu. Pustimo njihovo nacionalnost. S temi ljudmi ni heca, in brutalni pretepi so jim del vsakdana. Imajo popolno podporo in zaščito vodstva kluba, ta pa ima ostala zagotovila pred oblastjo in roko pravice zato si praktično lahko vse dovolijo. Verjetno varnostniki poslušajo na tedenskih sestankih reči kot so,..."Smo najboljši eliten nočni klub v Sloveniji in za to moramo zagotavljati varnost obiskovalcev za VSAKO CENO. Imate naša pooblastila da vsakogar, ki krši red odstranite ZLEPA ALI ZGRDA" In kaj je to drugega, kot dati pravico, da visoko trenirana gora mišic brutalno pretepe nekoga, če se mu v tistem trenutku pač zazdi, ali pa zato ker mu je oni pijani 20-letnik šel na živce, koga žalil ipd. Vsak gre sicer na lastno izbiro kamor želi, vendar za kršilce mora obstajati normalen sistem obravnavanja ne pa "brutalni pretep"! Tudi mojega znanca so pretepli v Globalu, pa od prijateljev znancu so zlomili nos, pa še za mnogo primerov sem slišala. Posledice bodo noslili celo življenje. Pretepači imajo ponavadi prijatelje med varnostniki in s tem mirno zagotovljen obračun, nato pa jo lahko popihajo. Tudi pretep je ponavadi tam kjer kamera "ne seže" ! Policija ponavadi ne pride hitro, in še ko pride, so to mladi policisti, ki se jim "vemo zakaj" ne mudi "gor v pekel". Potem mora pretepeni in krvaveči dati izjavo medtem pa v ozadju poteka pravi scenarij, ki je v naprej pripravljen. Če je to obiskovalec se ponavadi umakne čimprej, če pa je varnostnik odgovoren, ali celo dela na črno, ga po vnaprej dogovorjenem scenariju umaknejo. Posnetka kluba se baje ni dalo dobiti kot sem zvedela. Ostane tožba proti nočnem klubu, varnostniku,..kako pa meljejo naši sodni mlini pa vsi vemo! in smo spet v začaranem krogu. Ljudje božji, pa saj gre vendar za naše in vaše življenje, vrednote so že itak večino propadle. Mladina danes komaj čaka, da napolni 18 let in se zakadijo v klube k svojim starejšim vrstnikom. In marsikdo v želji po uveljavitvi v družbi lepih deklet, premožnih mladcev seže po drogah, alkoholu in kakšen je potem rezultat vemo vsi. Starši pa medtem doma čakajo in upajo da se bodo njihovi komaj polnoletni sinovi iin hčerke vrnili domov,...živi. Kar pa pošteno skrbi, je tudi šibkamedijska odzivnost, ker očitno nič drugega ne bo spametovalo odgovornih ljudi na zbornici, ministrstvu, policiji in nenazadnje tudi v vladi, da bi ukrepali. Mediji so lastnika Lipe po tragičnem dogodku dobesedno linčali, javnost ga je raztrgala. Tega pa očitno v primeru razvpite disoteke Global ni za pričakovati! In zato bo žal moral umreti še kdo. Ko bo dovolj žrtev, se bo morda kdo zganil. Novinarji, kje ste? Pisati bi bilo treba pristojnemu ministru ali celo predsedniku vlade, in verjamem da se bo to kmalu zgodilo ko bo nekomu prekipelo, ki premore dovolj zvez in poznanstev da bo lahko ugrznil v tako "sporno" temo. Pa sej to ni normalno, ni kaj drugega reči! In to se dogaja v evropski pravni državi, ki bo v kratkem prevzela predsedovanje EU. Zato ostaja vprašanje, koliko jih bo še moralo izkrvaveti na pločnikih Slovenske ceste in drugod po Sloveniji, da bodo odgovorni prekinili ta masaker. TO JE POZIV K USTAVITVI NASILJA