Črna kronika

Nepravilno prehiteval in povzročil trčenje, v katerem se je prevrnil tovornjak

Kranjska Gora, 12. 09. 2024 10.35 | Posodobljeno pred 5 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kranjskogorski policisti so v sredo okoli 13. ure obravnavali prometno nesrečo na območju Dovjega, v kateri so bili udeleženi trije vozniki z dvema avtomobiloma in enim tovornim vozilom.

Trikotnik
Trikotnik FOTO: Dreamstime

Po podatkih policije so vsi trije vozniki vozili iz Kranjske Gore proti Jesenicam. Prvi v koloni je bil voznik tovornega vozila, za njim pa voznika z avtomobilom. 65-letni voznik, ki je vozil v koloni kot drugi, je zaradi nepravilnega prehitevanja – v tem času je njega že prehiteval tretji voznik – trčil v njegov avtomobil ta pa v tovorno vozilo.

Tovorno vozilo se je nato prevrnilo na bok. Voznik tovornega vozila je bil lahko telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje, na kraju so bili tudi gasilci. Cesta je bila v času ogleda zaprta. Obvoz je bil urejen. Policisti za 65-letnega voznika vodijo postopek v smeri suma storitve kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, so sporočili iz PU Kranj.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.