Črna kronika

Najhujši požar v 50-ih letih

Los Angeles, 10. 05. 2007 11.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Požar, ki je izbruhnil v parku Griffith, je uničil 330 hektarjev. 300 ljudi se je vrnilo domov.

Požar, ki je v torek izbruhnil v Los Angelsu, nedaleč stran od znamenitega napisa Hollywood, zaradi katerega so morali evakuirati največji park v mestu in eno največjih naravnih znamenitosti, park Griffith, je gasillcem uspelo pogasiti.

Lokalne oblasti in prebivalci mesta so potrdili, da je to bil eden izmed najhujših požarov v zadnjih 50-ih letih
Lokalne oblasti in prebivalci mesta so potrdili, da je to bil eden izmed najhujših požarov v zadnjih 50-ih letih FOTO: Reuters

Lokalne oblasti in prebivalci mesta so potrdili, da je to eden izmed najhujših požarov v zadnjih 50-ih letih. Prav tako menijo, da je to znak prihajajočih dogodkov, saj se Kalifornija približuje vročemu obdobju. "Soočamo se z zelo težavno vročim in suhim obdobjem“, je potrdil župan Los Angelesa Antonio Villaraigosa.

Guverner Arnold Schwarzenegger je že izdal odlok, s katerim bodo mobilizirali dodatno osebje, da bi preprečili nove požare.
Guverner Arnold Schwarzenegger je že izdal odlok, s katerim bodo mobilizirali dodatno osebje, da bi preprečili nove požare. FOTO: Reuters

Požar, ki ga je po vsej verjetnosti povzročila neugasnjena cigareta, se je zaradi visokih temperatur, nizke vlage in toplih vetrov, zelo hitro razširil na površino več kot 330 hektarjev. Po pogasitvi požara se je v svoje domove vrnilo več kot 300 ljudi.

Zaradi vroče sezone in zmanjšanja količine padavin obstaja verjetnost, da se bo v Kaliforniji zgodilo še več požarov. Guverner Arnold Schwarzenegger je že izdal odlok, s katerim bodo mobilizirali dodatno osebje, da bi preprečili nove požare.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.