Črna kronika

Umor novinarke: Policija zanika govorice o ugrabitvi

Manila, 04. 09. 2009 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.D./B.K.
Komentarji
1

Filipinska policija preiskuje umor Nike Bohinc in njenega partnerja, a je poudarila, da nima nobenih dokazov, da govorice o tem, da so storilci dejansko želeli ugrabiti par, držijo. Še vedno namreč kaže, da je bil namen storilcev par oropati.

Filipinski mediji poročajo, da preiskava okoliščin smrti slovenske novinarke Nike Bohinc in filmskega kritika Alexisa Tioseca poteka počasi. Policija namreč ne ve,  kam bi osumljenci, ki so pobegnili s kraja dogodka, sploh lahko odšli.

Policiji je uspelo stopiti v stik z dvema osebama, ki bi ju lahko vodili do hišne pomočnice, ki je s kraja dogodka ušla skupaj s tremi roparji. Kriminalisti namreč menijo, da je prav ona roparjem odprla vrata in da je bila njihova sodelavka.

Hišna pomočnica Criselda Gesman Dayag, ki naj bi sicer uporabljala lažno ime, naj bi do službe pri umorjenemu paru prišla prek prijateljstva z manikerko, ki je imela bogate stranke. Hkrati se je spoprijateljila tudi s t. i. preprodajalcem krame, ki po soseski, kjer je par živel, kupuje steklenice.

Kriminalisti menijo, da je bila omenjena hišna pomočnica del tolpe in da je bil njihov način dela že ustaljen. Tako naj bi po tem, ko se je nekje zaposlila, ostala nekaj mesecev, nato pa naj bi se selila naprej, dokler ni našla prave tarče.

Kot je znano, se je umor para zgodil v v Quezon Cityju, filipinski mediji pa so poročali, da naj bi tamkajšnja policija imela tudi posnetke storilcev, ki jih je ujela varnostna kamera, ki je bila pritrjena na garažo. Vendar pa je vodja preiskovalcev Benjamin Elenzano za POP TV dejal, da te informacije ne držijo, saj po njegovih besedah ni bilo ne v domu para ne zunaj njega nobene varnostne kamere.

So ju želeli ugrabiti?

"Gre za veliko izgubo," je smrt filmskega kritika Alexisa komentiral njegov prijatelj, filmski režiser Quark Henares. "Roparji so dejansko čakali Alexisa. Če bi nekdo zgolj načrtoval rop, bi poskušal čimprej zapustiti mesto zločina. Ampak oni so čakali. Čakali so vsaj eno uro," je dejal Henares.

Dominic Tioseco, bratranec umrlega Alexisa, je dejal, da vse kaže, da je bil Alexis žrtev lastnega uspeha. Zaradi njega je namreč v kraju, ki je znan po nasilnem kriminalu, ropih in ugrabitvah, izstopal. Tudi Dominic je potrdil, da naj bi bila pomočnica del tolpe. "Zdi se, da je tolpa želela par ugrabiti," je dejal Dominic in dodal, da se je očitno na koncu nekje zapletlo.

A Elenzano je za POP TV dejal, da to še vedno ostajajo zgolj govorice, saj ni nikakršnega dokaza, da bi storilci par želeli ugrabiti. Še vedno torej velja, da so v stanovanje vstopili zaradi ropa, pri tem pa ju je par zalotil, zato so ju storilci ustrelili.

SORODNI ČLANKI