Črna kronika

Mu večerja ni bila všeč?

Krško, 08. 12. 2009 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Krški policisti so imeli sinoči kar nekaj dela z nasilnim 30-letnikom, ki je kar pred otroki napadel partnerico. Spor naj bi zanetila večerja.

Nekaj po 20. uri so se krški policisti odzvali na klic v sili zaradi družinskega nasilja v okolici Sevnice. Ko so se odpravili na kraj dogodka, so naleteli na mamo z otrokoma, ki je bežala pred nasilnim partnerjem. Ugotovili so, da naj bi jo ta napadel, medtem ko je večerjala s svojima mladoletnima otrokoma. Partnerja naj bi se sprla prav zaradi večerje, pri tem pa je moški postal nasilen. Pred očmi otrok je fizično obračunal z žensko, jo vrgel na tla in prevrnil mizo. Policisti so 30-letniku izrekli prepoved približevanja, zanj pa bodo napisali tudi kazensko ovadbo. Ker se je nekaj po polnoči vrnil nazaj v hišo, so morali policisti ukrepati še enkrat in od doma je nasilnež odšel v njihovem spremstvu. Ker ni upošteval izrečenega ukrepa prepovedi približevanja, so mu napisali še plačilni nalog.

KOMENTARJI (71)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SARSAL99
10. 12. 2009 07.36
veliko beremo o nasilju v družini,malo ali pa nič o tem zakaj se to dogaja.sam sem v zakonu že 29 let,seveda je do prepirov prišlo a do nasilja nikoli,ne z moje ne ženine strani.v naši družini je alkohol nezaželen in to od samega začetka,otroke sva tudi vzgojila tako,da jim pitje alkohola ne pride niti na pamet in ne z represijo ampak z vzgojo in dopovedovanjem,da alkohol uničuje tako zdravlje kot tudi življenja.seveda bo nekdo mislil,da pijejo skrito,ne vzgojila sva jih v duhu medsebojnega zaupanja,saj nam še zdaj vse zaupajo in prosijo za nasvet.seveda se s takim odnosom mora začeti takoj.opažam,da v večini zvez ni medsebojnega spoštovanja,ljubezni in kar najbolj pogrešam,ni medsebojnega dialoga.ljudje so postali sebični,odtujeni od družinskih članov in to vodi v konec zvez,seveda se pa prej dogajajo take reči kot opisuje prispevek.
kleopatra-1
10. 12. 2009 00.18
bela.lilija09.12.2009, 15:05 Čestitam za pogum, da si se umaknila, veliko se jih namreč boji... Srečno! Iskreno!
bela.lilija
09. 12. 2009 15.05
sam neki bi radapovedala. jaz sem žrtev tega nasilja in hočem povedat da tale članek ni napisan ravno tako kot je bilo. nisma se sprla zaradi večerje, bilo pa je med večerjo. vsem ki jih skrbi zame pa bi rada povedala da da sem se umaknila daleč od njega,otroka sta dobro glede na situacijo kakršno sta doživela,sin gre jutri v novo šolo in končno živimo brez skrbi. vsem ki se nad njimi dogaja kakršnokoli nasilje pa svetujem naj takoj ukrepajo. hvaležna sem sevniškim policistom ki so odlično opravili delo,centru za soc. delo za pomoč in kriznemu centru krško za oporo.najbolj pa sem hvaležna sestri in njenemu fantu da sta me rešila iz njegovih rok,ker bi se lahko slabo končalo zame. vedno sem mislila da bi v taki situaciji vse službe zatajile, zdaj pa sem ugotovila da ni tako in sem jim res hvaležna. veliko pa je bilo tuidi odvisno od mene da sem hitro ukrepala in se umaknila, tako da lahko brez skrbi živimo naprej. zanj pa upam da ga bo doletela poštena kazen in upam da si bo poiskal strokovno pomoč,da nebo še več žrtev, kajti mislim da nekdo ki stori kaj takega potrebuje strokovno pomoč.
matej-a
09. 12. 2009 13.37
Nasilje v družini ni v porastu, le več se govori o tem, ker mediji objavijo vsako novico, ki pride do njih. Mi je pa smešno, da nekdo dovoli, da se dogaja nasilje nad njim, da ne govorim o njihovih otrocih. A je lahko še kaj hujšega kot živeti v nenehnem strahu? Še odhod v noč samo s tistim kar imaš na sebi je bolj človeški, saj ti daje vsaj možnost, da zažviš na novo. Dandanes je pa res tok možnosti za "beg" in tolk oblik pomoči, da nihče ne bi smel razmišljati ali naj izstopi iz začaranega kroga strahu in razočaranj. Dejstvo pa je, da moraš imeti močno voljo, in ogromno energije, da greš in se ponovno postaviš na noge. Namesto TEBE nihče ne bo rešil TVOJEGA problema, še bolj nesmiselno pa je razmišljati, da bi se problem rešil sam.
kleopatra-1
09. 12. 2009 11.25
zakon je na žalost pogodba med dvema partnerjema, ki nima nobene zveze z ljubeznijo, spoštovanjem, razumevanjem... ne razumem pa, zakaj se vse ostale pogodbe lahko razderejo, v zakonu pa ljudje, ki se ne razumejo, ki nimajo skupnih interesov, ki se tepejo itd., vztrajno ostajajo v tem neumnem pogodbenem razmerju (velja enako za moške kot za ženske, le da so moški pri razdrtju pogodbe v podrejenem položaju, kadar razdirajo pogodbo z žensko, ki manipulira z otroki
car111
09. 12. 2009 11.09
In kdo so policisti da lahko prepovejo "približevanje"? Pa saj so že sodniki... Sicer pa dejanje nima opravičila.
kokoro
09. 12. 2009 10.16
Hamzibeg, vzroki, ki si jih naštel, niso vzroki, ampak IZGOVORI. Pri 30ih JE človek ODRASEL in SAM odloči, kakšen bo, ne glede na vzgojo in druge zunanje okoliščine.
pdjmt
09. 12. 2009 07.34
Na želost je nasilja v družinah čedalje več. Pri vsem teh pa trpijo otroci. In ko gledajo, da oče tepe mamo ali pa obratno - kaj si mislijo? Bodo boljši, ko odrastejo? Bodo punčke trpele tudi ko odrastejo? Sem slišal, ko je punca rekla, da sta s fantom že 6 mesecev skupaj in jo je sedaj šele prvič pretepel. Kako je srečna, kajne?!Če je taka miselnost določenih....
mjvb
08. 12. 2009 21.45
JA JST TUT MISLIM DA NASILJE NI DOBRA REŠITEV.JST TAK PRAVIM NAJ SE TISTEMU MOŠKEMU ROKA POSUŠI S KATERO UDARI SVOJO PARTNERICO. KAK NEKATERI MOŠKI NE VEJO DA SO ŽENSKE ZELO ŠIBKI ČLEN.BOLJE BI BILO KO BI SE LJUDJE MED SEBOJ VEČ POGOVARJALI IN BI BILO MAJN NASILJA.
Hamzibeg
08. 12. 2009 21.14
Pozdravljeni, Nasilje nad ženskami se dogaja odkar smo na svetu ljudje. O tem bi se dalo filozofirati dolgo v noč, ampak moje mišljenje je takšno, da je v prvi vrsti vedno prisoten alkohol, ki botruje temu, da se zgodi nasilje. Nasilje se na žalost dogaja vsakodnevno in ne samo eni materi (ženi), kot je navedel članek. Potrebno bi bilo eliminirati vzroke za nastanek nasilja in potemtakem tega nebi bilo več. Vzroki: - alkohol - droga - moralne vrednote (sram, razgoličevanje in kazanje ženskega telesa vsakomur in povsod, laganje, varanje, flirtanje) - prepotentnost (moški vseskozi mislijo, da so nadljudje, ker imajo tisto nekaj malo več med nogama, od žensk) - nevzgojenost (včasih so mama rekla, ko voča govori, smo drugi tiho - opažam, da danes moški nima besede pri hiši dokler ne spije dveh do treh litrov alkoholne tekočine) Vsekakor se pa ne strinjam s tem, da moški udari žensko prvi. Vedno bom pa žensko udaril, ko bom izzvan z udarcem in sicer tako, da jo bo veliko zabolelo in da se ji ne bo nič poznalo. Pa pozdravljeni
Marionetaa
08. 12. 2009 20.25
Ženske znajo s svojim neumnim blebetanjem in nabijanjem moškega prpelat do roba živčnega zloma. in takrat se sprosti energija v obliki šamara
Shpinell
08. 12. 2009 18.38
"Tipi so vedno bolj zmešani...kam gre ta svet?" kdo se oglaša!
MNZZ
08. 12. 2009 17.56
Sweet_Cocaine "...medtem ko je večerjala s svojima MLADOLETNIMA otrokoma..." kje je tukej kaksen polnoletni otrok? o.O zgleda da se procenti pismenosti ne zvisujejo, temvec padajo ^^ ( brez zamere )
Sweet_Cocaine
08. 12. 2009 17.40
A mi lahko nekdo obrazlozi, kako lahko ima 30 letnik polnoletne otroke ??? Verjetno niso njegovi, pa je zivel z neko, od njega starejso damo. Slovenija pac, vsi so na koruzi in noben otrok nima oba prava starsa.
cehinja
08. 12. 2009 17.31
ma pejte v luno...zakaj brišete komentarje? kaj je bilo napisano, kar ne bi smelo bit...potem pa dejte prepoved komentiranja pa bo mir...
cehinja
08. 12. 2009 17.20
ko je človk pijan, mu ni nič prav...ampak za to ni kriva žena , ampak njegova butasta glava, ker sama ne ve koliko je dovol... skrbi me pa za mamico in otroke, če se je vrnil prvo noč se zagotovo bo še, ker nima kje živet...in tako bo dokler ga ne zaprejo oz.mu dajo streho nad glavo in boga žena bo še bol fasala da ga je sploh prijavila.... dejte ga zapret ali ženi preskrbeti 24-urno varstvo...
kukunka
08. 12. 2009 17.11
A da Ima Stitch prav??? Ja verjetno je že "padel po stopnicah" in vzel bolniško!!! Aja pa v vrata se je tud že zaletel. Kakšen "dec" pa je, če dovoli da ga žena "nefizično" zoperstavlja? Ja draga družba, dejmo mal mislit no!!
gorgoroth
08. 12. 2009 16.32
Naj bo jasno, niti pod razno ne zagovarjam ampak maksimalno obsojam tovrstna dejanja ko se moški fizično znese nad partnerico, sploh pa vpričo otrok in sam svoje žene nikakor ne bi udaril, samo ženske po drugi strani pa tudi znajo sprovocirati do konca in ko ji že rečeš naj več ne priliva olja na ogenj, ona še z večjim užitkom gobca v stilu: ˝No daj udari me,nimaš jajc,nodaj daj˝ ali pa ¨če ne boš storil kot sem ti rekla bom vzela otroke in šla in jih več ne boš videl˝ kako smo očetje pred zakonom glede skrbništva otrok pa vsi vemo.
buggyman
08. 12. 2009 16.23
plačilni nalog... uff kok ste nardil dobrega sam državi ste mal denarja priskrbel a za mamo ničč...
bysaRD
08. 12. 2009 16.18
Stitch ima v bistvu prav. Nasilje se dogaja tudi iz druge strani...ni nujno da je fizično.