Črna kronika

Pijan moški z vozilom večkrat trčil v žensko, ki je pristala v bolnišnici

Rače, 02. 09. 2024 13.06 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policisti so bili v nedeljo obveščeni o incidentu, ki se je zgodil na območju Policijske postaje Rače. V uredništvo smo prejeli tudi videoposnetek, iz katerega je razvidno, da voznik z avtomobilom večkrat trči v drugo osebo. "Po prvih zbranih informacijah je voznik osebnega avtomobila trčil v žensko, ki se je pri tem poškodovala," so sporočili s PU Maribor in dodali, da je bila odpeljana v bolnišnico. Elemente morebitnega kaznivega dejanja policisti še preverjajo.

Prejeli smo posnetek dogodka, ki se je zgodil po prireditvi na območju PP Rače. Po naših neuradnih informacijah se je incident zgodil na gasilski veselici v Rošnji. Na posnetku je videti, kako voznik osebnega avtomobila večkrat trči v drugo osebo, ostali prisotni pa medtem skušajo z rokami vozilo zaustaviti. 

Na PU Maribor so potrdili, da so bili 1. septembra obveščeni o kršitvi javnega reda in miru in o poškodovani osebi na območju PP Rače. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so opravili razgovore in ogled kraja dogodka. 

"Po prvih zbranih informacijah je voznik osebnega avtomobila pri speljevanju s travnatega parkirnega prostora, ki je bil urejen ob javni prireditvi, trčil v žensko, ki se je pri tem poškodovala," so zapisali. Oškodovanka je bila odpeljana v bolnišnico. 

Policisti sicer še zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine dogodka ter elemente morebitnega kaznivega dejanja. So pa doslej ugotovili, da je po prireditvi prišlo do spora oziroma fizičnega obračuna med več osebami, pri čemer so obravnavali kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru, dvema moškima pa bodo izdali plačilni nalog. 

Policisti so ugotovili še, da je voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola (0,46 ml alkohola na liter izdihanega zraka).