Črna kronika

Moški na bencinskem servisu grozil z lovsko puško, drugi z nožem nad najemnika lokala

Koper, 20. 08. 2024 15.48 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ponedeljek so bili policisti obveščeni o prepiru na enem od bencinskih servisov v okolici Sežane. Moški je med prepirom dvema drugima moškima grozil z lovsko puško, kasneje pa je s kraja želel pobegniti. Zvečer pa so izolski policisti posredovali še pri enem prepiru, kjer se je eden od domačinov sprl z uslužbencem lokala, ker mu zaradi opitosti več niso želeli postreči alkoholne pijače.

S PU Koper so sporočili, da so v ponedeljek ob 17.14 policisti posredovali na enem od bencinskih servisov v okolici Sežane, kjer so se nahajali 48-letni moški iz okolice Sežane, 25-letni državljan Bosne in Hercegovine in 23-letna državljana Severne Makedonije. Do skupine je pristopil 57-letni domačin, se z njimi začel pogovarjati in postal nesramen. Med prepirom je iz svojega avtomobila vzel lovsko puško in jo usmeril proti skupini moških. 

Puško mu je nato iz rok iztrgal 48-letnik, ki je tudi poklical policijo. Ob tem pa se je 57-letnik želel odpeljati, a mu je 21-letni državljan Severne Makedonije prerezal pnevmatiko. 

Osumljencu so policisti zasegli lovsko puško, za katero se je izkazalo, da v njej ni bilo nabojev. Zoper 57-letnika bodo napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje grožnje, zoper 21-letnika pa kaznivo dejanje za poškodovanje tuje stvari.

Policija (splošna)
Policija (splošna) FOTO: POP TV

Še isti večer pa so izolski policisti posredovali pri še enem prepiru, do katerega je prišlo v enem od lokalov. 40-letni domačin se je namreč zapletel v spor z zaposlenimi, ki mu zaradi vinjenosti več niso želeli postreči alkoholne pijače. Ker lokala ni želel zapustiti, ga je ven pospremil najemnik lokala, ob tem pa je 40-letnik iz žepa potegnil manjši nož in z njim mahal proti najemniku lokala ter ga zmerjal. Ker se ob prihodu policistov ni umiril, mu je bilo odrejeno pridržanje. Nož so mu policisti zasegli, zanj pa bodo napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje grožnje, izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

oježeš
24. 08. 2024 13.33
-1
Ne razumem zakaj bodo obravnavali moškega, ki je onemu, ki je grozil s puško prerezal gumo, da ga ni bilo treba loviti po cestah. Saj ni imel interesa poškodovati tujo lastnino, ampak onemogočiti pobeg. Enako ne razumem Katičeve, ki ob vsem objavljenem v medijih in dogodkih na terenu izjavi: "Ta sestanek bomo uporabili za to, da vidimo, če je treba kaj spremeniti," seveda pri več multikulturnikih, katere drugače ne smeš označiti, ker potem pisec izpade rasist.
E.Nigma
21. 08. 2024 21.46
+1
Dosti tega orožja v Sloveniji pa to.
proofreader
20. 08. 2024 16.12
+6
Makedonec se je v dveh stavkih pomladil za dve leti. Kakšna terapija je to?
bandit1
21. 08. 2024 13.22
+2
oježeš
24. 08. 2024 13.34
Ni za verjeti, ampak v času polne lune se resnično povečajo nesprejemljivi dogodki, prometne nesreče in podobna dejanja.