Črna kronika

FOTO: Maribor: Ustrelil svojo partnerico?

Maribor, 03. 11. 2009 14.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.M./I.A./M.K./D.K./B.S.
Komentarji
175

31-letnik je na Ruški cesti v Mariboru ustrelil natakarico, nato pa sodil še sebi. Napadalec je umrl na kraju dogodka, za življenje ženske pa so se neuspešno borili zdravniki mariborskega kliničnega centra. Umrla je okoli pol pete ure popoldne.

Na Ruški cesti v Mariboru je okrog 13. ure prišlo do streljanja, je za 24ur.com povedal tiskovni predstavnik mariborskih policistov Bartolo Lampret. Ena oseba je bila že na kraju mrtva, druga pa hudo ranjena. Pozneje je umrla v mariborskem kliničnem centru.

 

Prizorišče streljanja-5
Prizorišče streljanja-5 FOTO: Jani Dolinšek
Sosedje so zgroženi, ne dolgo tega so bili namreč v isti ulici priča spektakularni aretaciji specialcev, ki so aretirali tri moške, osumljene ugrabitve.

Neuradno smo izvedeli, da je prišlo do streljanja pred lokalom Avto Marko, kjer je 31-letni M. F. ustrelil 31-letno natakarico O. H., sicer ukrajinsko državljanko, ki naj bi bila tudi strelčeva nekdanja partnerka. Svet na Kanalu A je ob tem poročal, da naj bi bila napadalec natakarico zadnje tri tedne dnevno nadlegoval, zaradi česar naj bi ga tudi že prijavila policiji. Najverjetnejši vzrok za zločin je bilo tako ljubosumje, ugotavlja Svet. Policija medtem poudarja, da o motivu zaenkrat še ni mogoče govoriti, saj preiskava še poteka. Policisti so sicer z ogledom kraja zaključili.

Ranjeno žrtev so odpeljali z rešilnim vozilom v UKC Maribor, kjer pa je zaradi težkih poškodb glave ob 16.30 podlegla poškodbam. Napadalec si je že na kraju dogodka sodil sam.

KOMENTARJI (175)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

D-ATAsysXtreme
06. 11. 2009 18.52
Policija lahko ukrepa šele ob dogodku, ker jim je odvzeta vsa duristikcija...Danes policaj nesme ni klofnit pošteno ne da bi naslednji moment bil na zagovoru, sodušču, suspendiran ipd... Včasih so rekli BATINA JE IZ RAJA IZAŠLA... Policija bi morala met večjo pravico presoje...ne pa, da se fante za vsak * obravnava... Nisem glih navdušen nad vsem kaj dela policija sam žal je dejstvo, da tam ko bi pa fantje in dekleta iz PU prav prišli...so jim roke zavezane...bemti demokracijo!!!! Pendrek je reda naučil vsako baraboi...z mano vred :D :D :D
ynwa
04. 11. 2009 15.43
+1
ne tolko gledat filmov zaspanuh.Kaj misliš da se lahko čitajo misli.Č maš koga namen ubit ti bo težko kdo preprečil razen če se ne najvaiš na kakem radiu ali televiziji da boš šel jutri ob tej uri v ta lokal in ustrelil tega in tega.
Ana Sdy
04. 11. 2009 13.07
... policija lahko ukrepa šele, ko se nekaj zgodi ... Škoda. Žal je potem že prepozno.
zaspanuh@gmail.com
04. 11. 2009 12.53
sej....policija pa spet NIČ!!! KOT VEDNO....Sej ko jih rabiš, jih nikoli ni....nimamo pooblastila..bla,bla....za vse drugo pa majo al kaj!?! Sramota, zakaj sploh rabimo policaje, da folk vstavlajo na cestah in kazni pišejo za vsako pikico pa res ne!!!
Dont.Panic
04. 11. 2009 12.34
Alkohol je huda in žal najbolj tolerirana droga. Stavim, da je bil pijan.
Lumina
04. 11. 2009 12.09
Brigita Bole
04. 11. 2009 11.57
Zakaj je končala zvezo ?! Pa kaj nas briga ! Vsak človek ima pravico do svojega mišljenja , odločitev ... Nihče na tem svetu pa za nikakršno ceno nima pravice končati življenje nekoga , ki se je odločil iti svojo pot ! Da , smo ljudje in ne živali , in ravno zato bi se morali obnašati razumsko .
pre_mar@hotmail.com
04. 11. 2009 11.47
Glede na to, kako je končalo, je očitno imela več kot dovolj razlogov, da je hotela končati to "vezo", ko je ugotovila, da je verjetno nasilen pshipat. Toliko slabše, če je policaj, kamor prideš po zaščito proti takim ... vendar nikogar njegov poklic ne dela imunega na psihiatrična obolenja ali za druge probleme ... konec koncev so med morilci tudi zdravniki, advokati, gasilci, .....
paloma_negra
04. 11. 2009 11.42
mislim, bolano!!!! kaj hudiča je narobe s temi ljudmi, ki stvari rešujejo na tak način? in kaj hudiča je narobe s to državo, da nikoli nič ne naredi, čeprav večina teh žrtev še pred tragedijo opozarja, da je v nevarnosti?????
mymind
04. 11. 2009 11.31
Ko berem nekatere spodnje komentarje... a zdaj bi se morala vsaka veza tako končat?! Če ga je pustila, je verjetno vzrok v njem, zakaj je moral njo ubiti?! Tako in podobni naj se najprej zamislijio nad seboj in če bi imeli malo soli v glavi, bi jim bilo jasno da na silo to pač ne gre.
debian
04. 11. 2009 10.28
mogoče se je s kerim potegnila pa je pol on zvedu pa je zadevo vzel v svoje roke, njo ubil sebi pa sodil sam...
Pohorc51
04. 11. 2009 10.09
Vse gre k vragu. Še posebej pri takšnih primerih. Ne razumem pa, da fant ali punca ki sta bila do nedavnega še ljubezenski par tebi nič meni nič se po par dnevih že sprehajata z drugim partnerjem. Kje so tu čustva.Saj smo vendar ljudje in ne živali
jamajaka
04. 11. 2009 09.49
pa sodišče ne bo imelo dela ker si storilec sodil sam rip
sasocare
04. 11. 2009 08.47
Poznate pesem: mi bomo zdaj druga Švica, v kapitalu je resnica, .... No zdaj vidimo kaj nosi kapitalizem; delaj 25 h na dan, da ne boš lačen, da boš imel kje na toplem spat, ... Vsak ima dostop do orožja, ki ga namesto, da bi ga uničevali vedno naprej razvijamo (ne Slo ampak cel svet). Ljubosumje in nasilje v družinah je vedno bilo - to ni nič novega, vendar včasih so ljudje bili skupaj, ker so se tako odločili starši, cerkev pa ni pustila ločitev in so si v resnici že šli na živce, danes pa se vsak lahko sam odloči in zvezo prekine in prav je tako. Kaj vse se pa potem dogaja v glavah takih nesamozavestnih? ljudi, ki imajo v nekem kritičnem trenutku in ob kupu obremenitev (psihičnih, finančnih, ljubezenskih, ..) zraven sebe še orožje pa mi ni jasno. Vsak se sam odloča kje in kako bo živel, drugi pa moramo te odločitve sprejeti. Tisti, ki je ne sprejme pa naj druge pusti živeti, če že sam noče.
kocbaya63
04. 11. 2009 08.44
Praetorian ko naslednjič ne boš imel česa povedati, ti predlagam, da se vzdržiš neumnih komentarjev. Neprebojni jopič... hja, pri tem gre za nekaj med satiro in cinizmom, ampak to je za tvojo pametno glavco očitno preveč. Kaj pa je s čelado?
eur
04. 11. 2009 08.22
Mislim da se je lansko leto zgodil podoben primer, v okolici Ljubljane - nekdanji partner ugrabil bivšo izpred službe, jo peljal v gozd in ustrelil. Tudi njo je pred tem nadlegoval, ona ga je prijavila, pa nič... Mislim da je tu nekaj narobe - ali imajo policisti premalo pooblastil, ali pa nočejo kaj drastično ukrepati, ker je v Sloveniji itak veliko družinskega nasilja. Mogoče imamo pa slabe zakone na tem področju in premile kazni...
Sergio20
04. 11. 2009 07.08
BRAVO HAMILTON-SP-10, to si dobro napisalBil sem že marsikje po svetu, tudi Amerika (S in J), pa ko sem prišel domov, sem si reko, da ne menjam SLO za nobeno drugo državo!!
HAMILTON-SP-10
04. 11. 2009 02.55
ce hocte videti kaj pomeni nasilje ubijanje streljanje pridite tu v zda sredi belega dne se tolpe streljajo in ce mas sreco te falijo jaz sem tu v zda 13 let pa mam dost tega lessi se vraca vsak bi moral za kasno leto v tujino pa boste sami na svoji kozi preverili da lepsega koscka na svetu kot je slovenija ni nikjer res da je trenutna kriza in slaba politika sam to je povsot nikjer ne tece denar iz pip verjemte mi ne kritizirajte slovenije ce ne veste kako je drugje!!!
sarcy65
04. 11. 2009 01.19
PA STA PONOVNO SKUPAJ,TOKRAT V RAJU
negro
04. 11. 2009 00.07
FTLB Mal pretiravaš. Koliko policistov pride na 1000 prebivalcev. Kolikor gledam v manjšem kraju z 25000 prebivalci naštejem samo 7 policajev. Če bi blo po tvojem in bi jo moral zaščiti bi vsak policaj osebno varoval okoli 10-15 ljudi kar pa po logiki ni izvedljivo. Če preberem sam komentarje in grožnje tukaj gor jih več kot 20 potrebuje policaje za zaščito. SE TI TO ZDI NORMALNO! Pa saj se vseh 25000 ne strelja med sabo.