Črna kronika

Madeleine, kje si?

Amsterdam, 06. 07. 2007 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz čistega dolgčasa se je 39-letni moški igral s čustvi staršev pogrešane Madeleine, ki je bila ugrabljena v začetku maja.

Madeleine pogrešajo že dobra dva meseca
Madeleine pogrešajo že dobra dva meseca FOTO: Reuters

Nizozemska policija je aretirala moškega, ki ga sumijo, da je poskušal zavesti starše pogrešane Madeleine McCann. Osumljenec se je namreč pretvarjal, da pozna okoliščine izginotja 4-letne Madeleine in njene ugrabitelje.

Madeleine je pogrešana od začetka maja, ko je izginila med počitnicami na Portugalskem, kjer je bila s starši. Lokalna policija pa je prepričana, da je Madeleine še vedno na Portugalskem.

Britanski in portugalski policisti so zaprosili nizozemske preiskovalce, naj dajo preiskavi najvišjo vrednost in izsledijo elektronska sporočila, ki jih je pošiljal osumljenec. Policija je povedala, da se je osumljenec začel igrati s čustvi staršev iz čistega dolgčasa. Njegov motiv je bil najbrž denar, čeprav osumljenec to zanika, saj naj ne bi pričakoval, da ga bo dobil.

Policija je povedala, da je obtoženi zahteval za informacije plačilo 1,3 milijonov funtov. Med aretacijo pa naj bi priznal, da si je vse izmislil. Prav tako niso našli nobenih dokazov, da naj bi imel kakršnekoli informacije o izginotju, so še dodali.

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

enabarbara
16. 07. 2007 07.35
Masaa, tudi mene je primer preveč pritegnil in tudi jaz sem sklenila, da ne bom več spremljala novic o ugrabitvah in nasiljem nad otroci. Ne morem pa se "odlepiti" od tega primera. Po moje je to zato, ker imamo tudi mi otroke približno enake starosti. Glede Murata pa ..ne vem, no. Spomnim se, da so maja pri pregledu našli v računalniku "nezdrave slike" (otrok, če me spomin ne vara). To je precej neugodno v primeru, če je res povezan z izginotjem Maddy, saj se pedofili bojda redko kdaj ustavijo pri opazovanju . Po drugi strani se mi zdi, da je precej siguren v svojo nedolžnost ali pa je dober igralec. Primer je skratka precej nenavaden (nobenih sledi...). Čudi me tudi, da je toliko klicev z Malte, pa vsi napačno vidijo. Še najbolje bi bilo, da jo resnično najdejo tam. Jaz samo upam, da je živa in da z njo lepo ravnajo. lp
masaa@moj.net
13. 07. 2007 17.55
Enabarbara, res ne vem... Jaz sem že kar obsedena s tem primerom. Ko se bo enkrat končala ta agonija z Maddie, sem si rekla, da nikoli več nočem vedeti, da so ugrabili otroka ali kaj podobnega. Nevem, zakaj me je ta primer tako pritegnil... Veš, na kaj sem jaz pomislila, ko se prebrala o osumljencu Muratu? .....Ima prijateljico Nemko, ki se imenuje Mihaela, je poročena s Portugalcem in nima otrok... Mogoče jih ne more imeti (intimno življenje ima namreč z dvema moškima). Mogoče si želi imeti otroka.... Madeleine je blondinka, Mihaela ravno tako..., mogoče ji je bila punčka všeč, ko jo je videla....Vse to sem si jaz nekako predstavila...Želim in držim pesti, da je živa in da jo najdejo ter da se vrne k svojim. lp
enabarbara
13. 07. 2007 13.06
Masaa, sem tudi jaz prebrala, ja. In kaj če je res on...? Kje bi potem lahko bila punčka? Glede na to, da so mu kar precej časa nazaj pregledali bajto, izpraznili bazen... je malo možnosti, da jo kje skriva. Prej bi rekla, da jo je ... Upam, da se motim. lp vsem
masaa@moj.net
13. 07. 2007 08.40
McCannovi prijatelji so se včeraj soočili z osumljencem in povedali, da se je tisti večer nahajal okoli apartmana, kjer je izginila Maddie.
Tonček Balonček
11. 07. 2007 21.09
To je pa zelo sumljivo, mu že dihajo za ovratnik. Še malo pa bo!!
masaa@moj.net
11. 07. 2007 08.39
Včeraj je bil osumljenec na zasličanju, ker so telefonski izpiski na dan izginotja Maddie pokazali, da je Murat imel nepojasnjene dolge pogovore z nekim lokalnim računalničarjem tisto noč, ko je bila ugrabljena.
Tonček Balonček
08. 07. 2007 16.14
Kam lahko nakažemo denar za stroške iskanja? Imam nekaj presežkov, pa zdaj ne bom nakazoval za pediatrično kliniko ali onkološki inštitut...
jimi.hendrix@email.si
08. 07. 2007 12.52
Me zanima, če bi zganjali tako paniko okoli nje, če bi bila črnka, ali azijka,... No, vseeno pa upam, da jo bojo našli živo, čeprav ne razumem, kako syta sytarša tako majnhega otroka pustila samega v sobi. Lp
budda
08. 07. 2007 12.35
ne razumem zakaj tak vik in krik zaradi ugrabljene deklice, kot da po svetu ne ugrabijo na tisoče otrok pa ni tukej na 24ur, ampak v tem primeru, ker sta starša očitno premožna in sta speljala medijsko akcijo in zato orenk plačala, zato pa ve ceu svet. ugrabitelje na vrv
paparoach@volja.net
07. 07. 2007 23.00
No, they won't, because she's already dead, come on, people!
Tonček Balonček
07. 07. 2007 15.57
V Londonu bi morali uvestii parlamentarno preiskavo ali vsaj zahtevati interpelacijo ministra za notranje zadeve. Toliko napak, kot je bilo storjenih v tem primeru (še pod Tonijem, okrajšava za ime Thomas) Blairom in še huje zdaj, ni mogoče tolerirati. Na srečo se vse dogaja v okviru EU, kaj bo, ko bodo osumljence in informacije pričeli dobivati npr. iz Casablance, Agadirja, Amanna, Taškenta, Caracasa ali Satiaga! Nestrpno pričakujem novih podtkov in čimveč osumljencev!
Ramzess
07. 07. 2007 14.53
oFca84="Ja hudo, no. Na koncu jo bodo našli 100 metrov od kraja ugrabitve pod narekovaji." Opažam, da tako mnenje narašča, tudi sam sem se nagibal v to smer. Je pa res hudo, da se zgodi kaj takega in se vleče tako dolgo. Tonček, očitno si nov tukaj, Maddie oz. Maddy je okrajšava za Madeleine. "Britanski in portugalski policisti so zaprosili nizozemske preiskovalce, naj dajo preiskavi najvišjo vrednost " Neverjetno kako eni vplivajo na druge, seveda vsak zaradi svojih razlogov. Ta otrok je res sila važen, kaj se dogaja v ozadju primera. "Lokalna policija pa je prepričana, da je Madeleine še vedno na Portugalskem." Seveda, ti bi raje videli da je tako, sicer bodo morali priznati vrsto napak, ki so jih storili. Tisti, ki spremljate primer od začetka, veste da ga je spremljal pravi mali škandal okoli preiskav in načina preiskav lokalne policije. Policaji pravijo: "Iz čistega dolgčasa", psihologi temu pravijo iskanje javne pozornosti. Še vedno upam da jo bo našli živo in telesno zdravo.
Tonček Balonček
07. 07. 2007 12.17
A danes ni nič novega? So že našli kaj dokazov proti obtoženemu, ki je seveda osumljenec! Kdaj se bodo na 24ur naučili angleščino. Zdaj je sezona poletnih tečajev, naj jih pošljejo....na kakšno kmetijo.
oFca84@gmail.com
06. 07. 2007 19.17
Ja hudo, no. Na koncu jo bodo našli 100 metrov od kraja ugrabitve pod narekovaji.
Tonček Balonček
06. 07. 2007 19.10
A Mddie je ista kot Madeline? Zdaj ne vem več, za katero naj se borim in trudim!