Črna kronika

Ljutomerska policista občanu rešila življenje

Murska Sobota, 10. 07. 2024 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policista PP Ljutomer sta s pravočasnim prihodom na železniško postajo v Ljutomeru rešila življenje občanu, ki je bil v slabem psihičnem stanju. Potem ko je po tirih pripeljal vlak, se je slednji zagnal v smeri proge, policista pa sta mu to preprečila.

6. julija v popoldanskem času so bili policisti obveščeni, da oseba v okolici Ljutomera kaže znake, da bo skočila pod vlak, so sporočili iz PU Murska Sobota. 

Policista PP Ljutomer sta se takoj zapeljala na železniško postajo v Ljutomer in na koncu perona res opazila moškega. Zaradi njegovega trenutnega psihičnega stanja sta na kraj poklicala še nujno medicinsko pomoč. V tem času je iz smeri Ormoža po tirih pripeljal tovorni vlak. Občan se je s silo telesa zagnal v smeri železniške proge. Policista sta ga s hitrim in samoiniciativnim posredovanjem in sicer tako, da je prvi policist zadržal osebo s silo telesa, drugi policist pa je oba takrat pravočasno potegnil na peron ter s tem preprečil, da nista padla pod vlak.

Policista PP Ljutomer Silvo Kelenc in Sašo Potisk sta s pravočasnim prihodom na kraj dogodka in s požrtvovalnim dejanjem, kjer sta  izpostavila tudi svoje življenje občanu rešila življenje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.