Črna kronika

Krvavi madeži v Lahovem avtu

Miami/Maribor, 11. 03. 2008 09.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.K./Š.Z.
Komentarji
3

Policija je v zvezi z umorom Nina Laha aretirala 22-letnico, ki se je vozila v njegovem avtomobilu.

Je Nina Laha zabodla 22-letnica?
Je Nina Laha zabodla 22-letnica? FOTO: mediaspeed

Policisti so 47-letnega Nina Laha v noči s četrtka na petek našli mrtvega na pragu njegove hiše na Floridi. Nekaj ur po umoru so priprli 22-letno Tashah Smithe, ki je vozila Lahov avtomobil in jo tako povezali s smrtjo slovenskega podjetnika. Motiv umora še ni znan, prav tako tudi niso znane okoliščine, ki so pripeljale do umora. Tashah Smithe je trenutno v priporu zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora in številnih prometnih prekrškov.

Policija je sporočila, da je prometna policija v petek okoli 1.45 urepo lokalnem času ustavila bel avtomobil znamke chevrolet trailblazer 2002, ker je voznica brezbrižno vozila po ulici. Med pregledom so v avtomobilu videli krvavo brisačo, potem pa je šerif opazil, da ima voznica okrvavljene hlače. V avtomobilu je policija odkrila tudi nož. Šerif je našel tudi prometno dovoljenje, ki je bilo last Nina Laha in poklical kolege, ki so se odpravili na Lahov naslov. Ko so prišli do hiše, so našli odprta garažna vrata, pred vhodnimi vrati pa mrtvega Laha, ki je bil večkrat zaboden.

NE UPORABI! Nino Lah
NE UPORABI! Nino Lah FOTO: mediaspeed

Prebivalci soseske, kjer je bil Lah umorjen, so po tragediji povedali, da so še vedno pretreseni in hkrati prestrašeni, ker nimajo dovolj informacij. ''Žalostno je in strašljivo,'' je povedala Lahova soseda Rachel Alters. ''Kdor je to naredil, ne bi smel biti svoboden in se sprehajati po ulici.''

Sosedje so Laha opisali kot prijaznega človeka, nihče pa ni natančno vedel, s kakšnimi posli se ukvarja. Kot poročajo nekateri ameriški mediji, naj bi imel Lah v lasti več nepremičnin, pred kratkim pa je bil obtoženec v dveh zaključnih obravnavah.

SORODNI ČLANKI