Črna kronika

Koprčanka s pomočjo reševalca iz vode rešila utapljajočo 82-letnico

Izola, 20. 08. 2024 20.15 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

49-letna Koprčanka in reševalec iz vode sta v ponedeljek v Izoli preprečila tragedijo. 82-letni plavalki je namreč med sproščanjem v morju postalo slabo, zaradi česar se je pričela utapljati. Na pomoč ji je hitro priskočila dvojica, ki je starejšo gospo potegnila iz vode ter ji nudila prvo pomoč.

Izola
Izola FOTO: Shutterstock

Kot so sporočili s koprske policijske uprave, so bili v ponedeljek okoli 13.30 obveščeni, da so na plaži v Izoli iz morja potegnili žensko, ki se je utapljala. Policisti so kasneje ugotovili, da se je 82-letnica pričela utapljati, ker ji je med plavanjem postalo slabo.

A na srečo je starejšo gospo v vodi opazila 49-letna Koprčanka, ki je takoj obvestila reševalca iz vode, slednji pa je skočil v vodo. Utapljajočo žensko sta skupaj z 49-letnico potegnila do obale, kjer ji je reševalec nato nudil prvo pomoč.

V zelo kratkem času so na kraj prišli tudi reševalci prehospitalne enote, ki so žensko z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Izola.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

puspan
20. 08. 2024 20.36
+13
Čestitke za to lepo dejanje.